auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007
no rozumiem o czym mowisz... a moze ten system wspomagania hamowania cos szwankuje.. i przy mniejszym oporze (predkosci) po prostu odpuszcza i wtedy trzeba docisnac..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
pcs napisał/a:
a nie jest tak ze civic zawsze mial niezalezne zawieszenie z tylu a teraz bylo duzo gadania wlasnie o tym ze honda sie cofnela do belki???
fokus ma zreszta niezalezne z tylu zdaje sie
Tak focus na 100% ma wielowachacz z tyłu.
A co do hamulców to moze po prostu jesteś przyzwyczajony do lepszych i dlatego nie mozesz trafic w dobre miejsce ,
tak na marginesie, widziałem jakiś test w gazecie to Honda w sedanie miałą coś koło 36 metrów z 100 do zera także całkem nieźle.
A co do spoilerów, to w skład tego zestawu wchodzi też ta płetwa na klapie ?
A tak pozatym to te ceny sa chore, prawie 80tys za jakiegos tureckiego szrota z nowym designem, tym bardziej 1.6.
Za ok 82 tys mozna nabyc impreze 2.0 160km 8.8 do 100km/h niezaleznie od pogody. W zimie bedzie sie klepalo porszaki. Produkcja japonska, jakosc podejrzewam ze co najmniej taka sama.
Za 72 tys mozna miec lancera 2.0 136km, autko w serii super wypas, sportowe fotele, kierownik etc, Mimo smiesznej mocy, FWD i slabych danych katalogowych ponoc w testach prowadzi sie super i tez schodzi ponizej 9s do 100km/h. Tez japonczyk.
saxorulez napisał/a:
nie.. niestety nie...
Ja bym powiedział na szczęście nie
A co do lancera i subaru, to bardzo fajne autka, ale wielu ludzi zwraca uwage też na design, a tam jest z tym nie najlepiej szczególnie jeśli chodzi o wnętrza.
mikson [Usunięty]
co do lancera 2.0 136 koni to czytalem ze schodzi ale ponizej 10sek
podaj linka to poczytam gdzie schodzi ponizej 9sek
a co do subaraka to oki fajna furka 2.0 bokser 170koni ale ma 8.8sek
pali z 12po miescie i nie wiem jak z wyposazeniem, ale np bagaznik ma malutki jak na sedana
niecale 400litrow tak samo jak civic sedan
sosna8 [Usunięty]
nie przekonacie mnie...cały czas focus to mój faworyt
wiadomo corolla jest najwyzej z tej trójki ale i tak myślę że przez okres eksploatacji przez 10 lat nie zwróci się nadpłacona kwota na "toyke" w stosunku do "foki"
pozatym ludzie to jest hothatch.org i takie atuty jak najmocniejszy silnik i najlepszy układ jezdny i kierowniczy to są atuty nie do przecenienia...i jeszcze najlepsza cena :561:
ehh pieruny jasne żeście się zakochali w tych japońcach bezgranicznie chyba :566:
z tym ukladem jezdym to ciagle porownujesz do toyki, hondy a moja propozycja pt. lancer bije foke (tyle ze zawias twardszy) , ale impreza z napedem na dwie osie go po prostu masakruje.
co do wyposazenia subaru to w serii jest np. autmatyczna klima wiec z reszta chyba tez nie jest zle.
szkoda ze nie ma jakies troche slabszej i troche mniej wypasionej ale tanszej wersji (jest 1.5 105 koni ale ta nie wiem czy bym zonie kupil)
lancer zrobil nawet 8.7 , ten motor to dohc 16v i wyglada naprawde konkret i nie chce mi sie wierzyc ze ma 136 koni, mysle ze jak go shamuja to wyjdzie ponad 150.
sosna8 [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007
nie wiem czy nie umiem czytac ale ten lancer robi 100km/h w 9,6sek
to wynik porównywalny z focusem a swoją drogą to nie wiem czy ta wersja jeździ lepiej od foki...jeśli nawet to jest brzydsza ma gorsze wyposażenie, droższa w zakupie i utrzymaniu i mniej komfortowa oraz mniej funkcjonalna
nie sądze żeby ten lancer miał 150 kucy...raczej by się producent tym pochwalił
[ Dodano: Pią 09 Lut, 2007 ]
aq jesli chodzi o subaru to już jest inna para kaloszy...to nie jest rodzinny sedan...bez brawury bo powoli przejdziemy do aut typu audi RS4
[ Dodano: Pią 09 Lut, 2007 ]
już widze skąd to 8,7 do setki lancera
ale coś mi ten test śmierdzi...zobacznie na rozbieżnośc przyspieszenia dla lexusa
myslę że bardziej prawdopodobne sa zjeb.ane pomiary niz to że do lancerów po kryjomu za darmoszke 15 kucy wsadzają w promocji
Nie przesadzajmy silnik na pewno nie ma 150 koni , to był by już mocny bonus i nikt przy zdrowych zmysłąch nie sprzedawał by auta o tak mocno zaniżonej mocy. W teście który ja czytałem lancer zajął 5 miejsce, redaktorzy podsumowali go ze ma najlepsze włąściwości jezdne i nieźle przyśpiesza bo ma małą mase, ale całą reszta do dupy w porównaniu z konkurencją. Pierwsze miejsce zająl VW jetta, druga foka, trzecia honda, czwarte megane.
mikson [Usunięty]
a ja bym kupil mini 1.6 120 KM gdybym nie mial rodziny albo sporo kasy jako drugie autko trakcyjnie jest the best
co do testu to faktycznie zwracam honor ale cos nie do konca w to wierze