auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010
2 spotkania na drodze :
- Range Rover TDV8 Vogue - jakiś przylizany syneczek w aucie Tatusia chciał przyszpanować na światłach swojej dziewoi z prawego siedzenia no i ewidentnie czekał czy zareaguje na jego deptanie po gazie na postoju .. no i zareagowałem gubiąc go już zanim skończył się 3 bieg chociaż przyznać muszę że wystartować potrafił...
- MB C 300 T - jechałem od strony Tychów do Katowic i tak na trasie cały czas na zmianę się wyprzedzaliśmy ... raz on mnie raz ja go.. ale dopiero na jednych z ostatnich świateł przed Katowicami udało się stanąć obok siebie na czerwonym.. kierowca MB chyba tez na to polował bo od razu jak stanęliśmy uchylił szybę i pyta czy się ścigniemy na zielonym - nie mogłem odmówić... do 1,5 ja z przodu potem mnie dochodził ale zatrzymały nas samochody przed więc nie jestem w stanie powiedzieć czy dalej dostałbym baty (pewnie tak) ale kill jest killem .. później mała pogawędka na stacji i w drogę
tutaj muszę powiedzieć że mocno chylę czoła w stronę inżynierów MB za dźwięk tej turbo V6.. dodatkowo po rozmowie z gościem okazało się że ma coś w wydechu o nazwie X-pipe plus jakiś program .. gada jakoś tak:
dobry fur!!
rabarbar [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010
Jestes pewien ze ten merc to był turbo??Bo u merca literka T w oznaczeniu modelu oznacza wersje kombi
Ja dzisiaj na obwodnicy Oleśnicy jechałem z jakims paskiem,od licznikowych 1,6 do 2,4,i niewiele gosc dostał, raptem kilka długosci.co to za wersja była nie wiem,oznaczen nie było,wyglądał niepozornie,ot kombiaczek na zwykłej feli,podejrzewam go 2,0tsi
2.0 TFSI wciaga clio sporta Szczegolnie w wyzszym zakresie predkosci. Na przykladzie Clio Yarka ktore wolne nie jest
ale nowego sporta?
hmm... jak sprawdzaliśmy z Jakartim to golf był nieco szybszy no ale miał 47KM więcej niż seria
jestem przekonany że clio powinno iść równo z seryjnym gti
auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 23 Paź, 2010
rabarbar pasior 2.0 TDI 170KM 0-100kmh nie jest za szybki, ale dalejsze predkosci ma konkretne nawet.
PiTT - Z Yarkiem jak sie lapalem to 0-150kmh bylo jakies 1.5dl dla mnie. Z nowym sportem lapalem sie tylko i wylacznie z rolki bo Yarko startowal pierwszy z kims tam a my z kolega lecielismy od 50-60kmh i nowemu sportowi odchodzilem bardziej niz Yarkowi Passat jest oszukany napewno, ale programu nie ma bron boze:) ( jeszcze nie ma ) Swoja droga z Jakim nie mamy daleko do siebie wiec mozna sie ktoregos pieknego deszczowego/snieznego dnia ustawic. Niestety tylko chyba takie nam pozostaly
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
Ja kiedyś (w pięknych czasach kiedy jeździłem clio) miałem przyjemność wystartować ze świateł ze scirocco 2.0tfsi. Minimalnie szybszy byłem, ale to było w ruchy miejskim - odskoczyłem trochę na starcie i do kolejnych świateł scirocco odrobinę zostawało. Napędziliśmy się może do 12km/h.