He he, wyobraz sobie ze w dodatku jakis treningowy to byl, goly w srodku
Co do cts'a i ctr'a byla dyskusja, Yarys sie scigal. Szly rowno, czasami z lekka przewaga ctr'a, ale naprawde symboliczna.
Dzik, Ty chyba CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio.
Twoje clio jest bardzo szybkie, a Ty ogarniasz furacza na starcie, a kolesiowi z tego Ctra (ktory sie z Toba scigal) powinni prawko zabrac...
Nie wiem czy CTS Yarysia jest seryjny, ale ni ch..a, zeby seria cts zloil CTRa. Dla mnie to sa bajki, ktore mozna przeczytac na streetracing.pl, w wykonaniu takich bajkopisarzy jak Matschke, Dwaku i nie bede dalej wymienial, bo co najmniej jeden jest tu na forum.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 13 Gru, 2006
Marek23 napisał/a:
CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio
dwa zupelnie inne silniki, wiec ciezko je porownac. Pewnie jest lepszy jesli seria ma 200KM, ale CTR to wiertarka, w sportcie silnik zupelnie inaczej sie kreci.
Watpie by sporty generalnie klepaly CTR'y.
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006
dzik napisał/a:
Co do cts'a i ctr'a byla dyskusja, Yarys sie scigal. Szly rowno, czasami z lekka przewaga ctr'a, ale naprawde symboliczna.
dokladnie.... duzo rozmow bylo i troche scigania. moim zdaniem ctry maja lepsza opinie podswiadomie bo maja spojlerki i wyglad. ctsy sa nie doceniane przez cichociemnosc ale i przez takie minusy jak zawieszenie i inne rzeczy ktore sie nie roznica NIC od normalnej corolli...
Michał napisał/a:
gaz na pewne obroty i sprzeglo pusxczasz. Hmmmm. Dopiero po 12 latach startów na 1/4 udało mi sie to osiągnąć. Nie to co rajdy. Raz wsiadłem w malara i naklepałem marka w jego 106
Dzik, Ty chyba CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio.
Twoje clio jest bardzo szybkie, a Ty ogarniasz furacza na starcie, a kolesiowi z tego Ctra (ktory sie z Toba scigal) powinni prawko zabrac...
Nie wiem czy CTS Yarysia jest seryjny, ale ni ch..a, zeby seria cts zloil CTRa. Dla mnie to sa bajki, ktore mozna przeczytac na streetracing.pl, w wykonaniu takich bajkopisarzy jak Matschke, Dwaku i nie bede dalej wymienial, bo co najmniej jeden jest tu na forum.
Co do CTR'a
CTR ma potencjal, ale w serii bardzo szybki nie jest, przeciez wiadomo ze serie maja na hamowni po 185KM zamiast 200 w instrukcji.
CTR ma tez ogromne zaplecze wiedzy, masz pelno gotowych przepisow na xxxKM, kupujesz walki toda costam toda itd. Wydajesz worek kasy i masz 240KM.
Oczywiscie silnik ctr'a jest lepszy od clio, w clio jest problem z wiedza na zrobienie wiekszej ilosci koni i to jest problem.
Co do szyman, to mozna powiedziec ze duzo samochodow na starcie tak tam dymalem, koles z CTR'a sciga sie na codzien gdziestam. To byla treningowka z bajerami.
Czasy krecilem powtarzalne 14,3 ET w co pozniej malo kto chcial uwierzyc, ale trudno nie moj problem. To byly czasy kiedy clio mi zdrowo jezdzilo:
http://gallery.dziki.pl/v...m43&id=IMG_4391
Tu masz wyniki koncowe, niestety nie poszlo mi dobrze w eliminacjach.
Dodam ze wiekszosc samochodow byla oczywiscie odelzona, ja mialem full wyposazenie + troche bagazu bo nie mialem komu go zostawic.
P.S. Mialem wtedy juz zmeczone mocno sprzeglo, slychac ze praktycznie za kazdym razem mialem klopoty ze zmiana biegow bo mi sprzeglo kleilo.