Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Clio sport vs. Toyota Celica (super,hiper max)
Autor Wiadomość

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Wysłany: Śro 13 Gru, 2006   

Hehe, Jaryś jest obrońcą dobrego imienia Corolli TS :)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

dzik napisał/a:
FreeMan napisał/a:
Dziku, ten CTR to byl 1.6 :? ?

He he, wyobraz sobie ze w dodatku jakis treningowy to byl, goly w srodku :)

Co do cts'a i ctr'a byla dyskusja, Yarys sie scigal. Szly rowno, czasami z lekka przewaga ctr'a, ale naprawde symboliczna.

Dzik, Ty chyba CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio.
Twoje clio jest bardzo szybkie, a Ty ogarniasz furacza na starcie, a kolesiowi z tego Ctra (ktory sie z Toba scigal) powinni prawko zabrac...

Nie wiem czy CTS Yarysia jest seryjny, ale ni ch..a, zeby seria cts zloil CTRa. Dla mnie to sa bajki, ktore mozna przeczytac na streetracing.pl, w wykonaniu takich bajkopisarzy jak Matschke, Dwaku i nie bede dalej wymienial, bo co najmniej jeden jest tu na forum.

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

Marek23 napisał/a:
CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio

dwa zupelnie inne silniki, wiec ciezko je porownac. Pewnie jest lepszy jesli seria ma 200KM, ale CTR to wiertarka, w sportcie silnik zupelnie inaczej sie kreci.
Watpie by sporty generalnie klepaly CTR'y.

JIMEK
[Usunięty]

Wysłany: Czw 14 Gru, 2006   

dzik napisał/a:
Co do cts'a i ctr'a byla dyskusja, Yarys sie scigal. Szly rowno, czasami z lekka przewaga ctr'a, ale naprawde symboliczna.
dokladnie.... duzo rozmow bylo i troche scigania. moim zdaniem ctry maja lepsza opinie podswiadomie bo maja spojlerki i wyglad. ctsy sa nie doceniane przez cichociemnosc ale i przez takie minusy jak zawieszenie i inne rzeczy ktore sie nie roznica NIC od normalnej corolli...
Michał napisał/a:
gaz na pewne obroty i sprzeglo pusxczasz. Hmmmm. Dopiero po 12 latach startów na 1/4 udało mi sie to osiągnąć. Nie to co rajdy. Raz wsiadłem w malara i naklepałem marka w jego 106
:DDDDDD

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Marek23 napisał/a:

Dzik, Ty chyba CTRa nie darzysz sympatia...ale prawda taka,ze silnik jest lepszy niz w clio.
Twoje clio jest bardzo szybkie, a Ty ogarniasz furacza na starcie, a kolesiowi z tego Ctra (ktory sie z Toba scigal) powinni prawko zabrac...

Nie wiem czy CTS Yarysia jest seryjny, ale ni ch..a, zeby seria cts zloil CTRa. Dla mnie to sa bajki, ktore mozna przeczytac na streetracing.pl, w wykonaniu takich bajkopisarzy jak Matschke, Dwaku i nie bede dalej wymienial, bo co najmniej jeden jest tu na forum.

CTS Yarysia mial zmieniony dolot, wiec straszne dlubanie.

Co do CTR'a
CTR ma potencjal, ale w serii bardzo szybki nie jest, przeciez wiadomo ze serie maja na hamowni po 185KM zamiast 200 w instrukcji.
CTR ma tez ogromne zaplecze wiedzy, masz pelno gotowych przepisow na xxxKM, kupujesz walki toda costam toda itd. Wydajesz worek kasy i masz 240KM.
Oczywiscie silnik ctr'a jest lepszy od clio, w clio jest problem z wiedza na zrobienie wiekszej ilosci koni i to jest problem.
Co do szyman, to mozna powiedziec ze duzo samochodow na starcie tak tam dymalem, koles z CTR'a sciga sie na codzien gdziestam. To byla treningowka z bajerami.
Czasy krecilem powtarzalne 14,3 ET w co pozniej malo kto chcial uwierzyc, ale trudno nie moj problem. To byly czasy kiedy clio mi zdrowo jezdzilo:
http://gallery.dziki.pl/v...m43&id=IMG_4391

Tu masz wyniki koncowe, niestety nie poszlo mi dobrze w eliminacjach.
Dodam ze wiekszosc samochodow byla oczywiscie odelzona, ja mialem full wyposazenie + troche bagazu bo nie mialem komu go zostawic.
P.S. Mialem wtedy juz zmeczone mocno sprzeglo, slychac ze praktycznie za kazdym razem mialem klopoty ze zmiana biegow bo mi sprzeglo kleilo.

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Saxorulez mi opisal dokladnie co trzeba zrobic, by clio wyplulo ponad 200 koni...wiec nie wiem czy jest problem.

Co do CTRa to zastanawialem sie nad kupnem, ale jego rozmiary mnie przerazily. Clio jest tylko 2 cm szersze od 106 i to mi sie podoba.

Zastanawiam sie w takim razie jak mi clio bedzie latalo. Po zalozeniu wydechu z katem jade na hamownie, a na wiosne jeszcze raz z kompem.

Odpowiedz do tematu