auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 26 Maj, 2010
ok tydzien temu jadac do roboty na trasie torunskiej przez gorczewska trafilem wlasnie nowego RSa w zieleni. specjalnie zwolnilem zeby mnie dogonil jak zaczalem przyspieszac to odbil na zjazd w gorczewska O ile sie nie myle to jeden RS jest w okolicy Legionowa bo jak wracam z chotomowa to czesto go widze jadacego z naprzeciwka
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
Stf, bez przesady, widać, że jak depnie to ostro idzie i odskakuje, jakby nie było ruchu miejskiego to nie było by z nim łatwo
dlatego napisałem że trochę to filmidło bez sensu, bo przed wiaduktem myślałem że w końcu pójdziemy bombą to koleś wymiękł. poza tym 2 razy jak zaczął przyśpieszać jechałem na 4 biegu z 70-80km/h dlatego wydawało się jakby nagle odskakiwał bo nawet nie redukowałem... tak jak wspomniałem - pierwszego startu nie ma - z około 10km/h do ponad 1.6 - nie dojeżdżał do mnie mając trochę straty.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 26 Maj, 2010
Stf,
nie tlumacz sie, ja Cie bardzo dobrze rozumiem.
Nie chciales evo i nie chciales sti type r.
Chciales S3 ze znanych powodow.
Gratki za zmasakrowanie RS'a po raz kolejny.
tym razem konfrontacja na torze Radom - impreza FKP. nie pamiętam czasów ale startowały 3x RSII
generalnie:
1 focus - Tomaszek - na przedniej osi slick bf goodridge 225
2 pozostałe - seryjne z oponami conti sporty 2
S3 wiadomo - zjechane z wychodzącymi drutami te same opony co ostatnio.
Próba ustawiona odwrotnie (3 kółka pod rząd) z szykaną na końcu prostej startowej.
Czasy: - wklei Raściak jak wytrzeźwieje ale kolejność z tego co pamiętam:
Best przejazdy:
1. Rasta r888 (zrobiona geometria) 2:06,4x
2. Focus RS mk2 Tomaszek (pełny slick bf goodridge) 2:06,8x
3. S3 killah madafaka (nędzne p0nero + conti sporty2) 2:07,8
4. Focus RS mk2 xxxx (seryjna guma) 2:09,xxx
5. chyba EVO X 2:11,xxx
6. Focus RS II - ale czasu nie pamiętam.
dalej nie pamiętam...
pogoda mega palma. na slicku myślę byłoby grubo Tomaszka z 4t chyba przedstawiać nie muszę Nie znam drivera focusa na 4 miejscu ale koles nawet ogarnia - jechałem z nik kilka kółek na prawym. ponadto zrobiłem kilka kółek evo X za kierą i panowie musze przyznać, że na prawdę zaskoczony jestem negatywnie n/t prowadzenia tego auta. tzn nie ma kupy oczywiście ale po modelu spodziewałem się czegoś więcej a tym samym nie jestem pewien czy zrobiłbym nim lepszy/znacznie lepszy czas niż eską. to tyle. sorry jeśli przynudzam ale zadanie hh.org - wykonane idę pić i obmyślać nowy plan dot. eski
no evo X poważnie, siakieś takie hmmm mega ciężkie. nie chcę porywnywać do eski bo wiadomo, nie ta liga ale z uwagi na masę (takie mam odczucie) ten samochód szału nie robi. wcześniej miałem totalne odmienne wrażenie jeżdżąc np. z Pablem na prawym w Ułężu. tam były tojki 888 więc trochę mogło to odmiennie na mnie wpłynąc ale tutaj potrzeba było dobrze się skupić, żeby w zakręcie prowadzić go na seryjne gumie bez uślizgu nie tracąc zbędnych setek/dziesiątek.
Co do Piotrka, to już w zeszłym tygodniu byłem zdania że Foka będzie działać jak tylko ogarnie geometrię (wcześniej zjechana przez wymianę sprzęgła). Raściak zrobił swoje co nikogo akurat dziwić nie powinno. Jest to totalnie inne auto w stosunku do tego jak prowadziło się w zeszłym tygodniu + ogarniający już Raściak musi robić wynik.