Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Ściganie EVO, czyli wielka przygoda Marka23...
Autor Wiadomość

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Śro 26 Gru, 2007   Ściganie EVO, czyli wielka przygoda Marka23...

Ponad miesiąc!!!!!!!!!!!!

Tyle nie jeździłem clio. Po wigilii wsiadłem znów w me cacko i postanowiłem troszkę przypomnieć sobie skręcanie. Wybrałem się na leśny oesik i tam z kolegą lataliśmy sobie ile wlezie.

Przy tym starałem sobie ustawić sobie korektor siły hamowania, bo nadal zbyt mocno hamuje tył. Chyba auto musi iść do warsztatu, bo coś nie gra.

Ale wracając do tematu.
W pierwszy dzień świąt o godzinie 12 znów pognałem do lasu, ale byli tam spacerowicze, więc ulotniłem się na niskch obrotach nie robiąc hałasu. Następnie znalazłem się w Gliwicach gdzie wzdłuż autostrady idzie droga, która momentami jest kręta. Jeden przejazd, znów okazało się, że nie wiadomo skąd pojawili się tam ludzie. Oczywiście znów opuściłem miejscówkę, bezpieczeństwo najważniejsze.
Wracając w Gliwicach naktnąłem się na niebieskiego WRXa kombi, rocznik 2003. Było dość sucho, więc usiadłem na tyłek, tak z ciekawości. Z 2 biegu poszliśmy ładnie, jednak musiałem puszczać gaz by nie wjechać mu w tyłek, olałem dalszą jazdę, nie ma co bić słabszych, poza tym to nie kurna streetracing cz jakiś inny szajs.

Wróciłem do domu, zjadłem mistrzowski barszcz z uszkami, odwiedzili mnie dwaj dawni przyjaciele z liceum i tak minął dzień. O godzinie 19 poczułem, że czas pojeździć. Tak, mój głód upalania przez te długie rozłąki z clio bardzo się powiększył.
Telefon do kolegi z Bielska-Białej i przed 20 byłem już w BBA. Ziomki przyjechały Q7 4.2 tdi S-Line, jeden wskoczył mi na pilota i pojechaliśmy na SALMOPOL. Bardzo znaną rajdową miejscówkę. Audi zaparkowało na górze przęłęczy, a ja latałem z gory na dół i odwrotnie tam i z powrotem, wożąć ziomków...

To był ostatni przejazd, właśnie zawracałem na poboczu by jeszcze raz polecieć pod górę. Potem mielśmy jechać do domu. Trasę pokonałem już 5 razy, więc miałem ją dość opanowaną. Asfalt był dość suchy, więc wielkiego mielenia kołami nie było.

No więc zawracam, kiedy w tym momencie pod górę przeleciało białe EVO 8 lub 9. Widać, że szło grubo... Ja bez zastanowienia pełen but za nim. Pierwszy lewy -3 zacisk bardzo późne hamowanie, ale wstrzeliłem się. Wyjście torowe, z powolnym wciśnięciem gazu, by nie traciś trakcji. Wyjeżdżam z zakręu, EVO jakieś 60 m przede mną. 300m prostej i patelnia w prawo, EVo pod górę szybko, ustawenie z lewej strony jak każe idealna linia, ale hamowanie stosunkowo wczesne. Ziom radzi by znów poczekać z hamowaniem, tak robię i i na wyjściu mam do niego już tylko z 40 m. Lewy szybki, oboje idziemy butem trochę odjeżdża... Potem znów szybki w lewo, on wolniej ja pełen but(jeździłem to cały wieczór).
BLISKO!
Natępnie bardzo szybki podwójny prawy, on zwolnił, ja wszystko, lewy pas
I WTEDY Z PRZECIWKA POKAZUJE SIę SAMOCHOD. Godzina była ok 22, ruch prawie nie istniał, bo to jednak góry, bez zabudowań. Ja mega zaskoczony, ale juz obok lancera.
Przeleciałem na 3go i poczułem się trochę jak wieśniak. Samo dojście EVO było śmeszne, ale sposób wyprzedzenia głupi. Ja dalej pełen but, nie patrząc w lusterko, EVO chyba zostało na następnym parkingu(patelnia Juliany).

NIE TWIERDZE, ZE CLIO JEST SZYBSZE OD EVO, BO TO ABSURD. NIE TWIERDZE ROWNIEZ, ZE BYLEM LEPSZY NIZ KIEROWCA MITSU. PO PROSTU JEZDZILEM TAM JUZ TROCHE TEGO WIECZORU I DLATEGO TAK TO WSZYSTKO WYGLADALO....

Musiałem to jednak opisać, bo takie rzeczy się rzadko zdarzają.

Marcel
[Usunięty]

Wysłany: Śro 26 Gru, 2007   

miły wieczór, ale dobrze wariacie ze nic sobie nie zrobiles w trakcie tego jak to nazwałeś "wieśńiackiego wyprzedzania" - szkoda,ze jakiego onboard'a nie skreciliście :>

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

rządzisz, czarna dzifko!
(mimo faktycznie nielichej wtopki z wyprzedzaniem)

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Pieknie Mareczku :) Kiedy jedziemy na zar?

mi 
Stawiam wszystkim ....

ja tam od soboty będę 8)

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

O kurde bola, w koncu Marek! Gratuluje udanego wieczoru i profi podejscia, maksimum atak, nic innego sie nie liczy!
Gratki!

p.s. musisz mnie tamtedy kiedys przewiezc, jesli po nieznanych zakretach w CH zapodajesz jak Kuzaj za swoich najlepszych dni, na wlasnej miejscowce musi byc inny swiat.

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

grubo....

Maras gratulacje... zlojenie EVO na kretym - bezcenne.

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Generlanie cała akcja trochę tak na smarkacza, ale tyle lat pasjonuje się tym samochodem, że po prostu nie mogłem sobie odpuścić... D Mam nadzieję, że rozumiecie.

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Trochę adrenaliny było - fajna jazda.
www.facebook.pl/vlodarskyracing

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

Maras: Ty cycu :D :D :D
Gratsy ziom.

Marek23 - "tańczący z lancerami"

mi 
Stawiam wszystkim ....

Marek23 - człowiek, który się Lancerom nie kłania :D

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

CHRZANEK napisał/a:
"tańczący z lancerami"

lanser tańczący z lancer'ami :)
www.facebook.pl/vlodarskyracing

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Marku gratuluje, evo moze mocniejsze ale ty byles szybszy - to fakt :)

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Wysłany: Pon 21 Sty, 2008   

Ktoś robi Ci dobrą "reklame" na innym forum, pozowole sobie zacytować.

To w pierwszym temacie:

DOKTOR
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 9:34 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Czy kierownik był może ostatnio na białym krzyżu i został zrobiony przez seryjne renault clio 2 sport?

headh
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 3:37 am
--------------------------------------------------------------------------------
nie jestem pewny ale jesli masz na mysli renault ktore wyprzedzalo mnie jadac prosto na czolowke z autem z naprzeciwka i nie zderzylo sie z nim tylko dlatego ze zahamowalem i zjechalem ciut na bok to tak

aha jesli jestes kierowca tego samochodu, lub znasz kierowce tego samochodu to pragne przekazac, ze rozne rzeczy robilem glupie mniej i glupie bardziej ale kierowca tego reno jest debilem, kropka

aha i dodatkowo jesli myslisz ze sie scigalem z 'reno clio'Ä to chyba ci sie dobrze przewrocilo w glowie

anton
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 2:16 pm
takich debili na naszych drogach nie brakuje

mam nadzieje , że nie w EVO

headh
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 4:50 pm
to byla taka sytuacja ze do dzisiaj mi sie cisnienie podnosi jak pomysle ze tam byl praktycznie pewny dzwon, przez tydzien sie zastanawialem jak to sie stalo ze nie doszlo tam do zderzenia no cud normalnie. Juz dawno zauwazylem ze ludzie widzac np evo, bmw m3 itd zaczynaja szalec tak jakby brakowalo im piatej klepki, ten gosc chcial sie chyba dowartosciowac wyprzedzajac evo jadace 50 km/h na prostej, szkoda tylko ze gdyby nie moja przytomnosc umyslu i moze rowniez kierowcy z naprzeciwka to doszloby do wypadku

A tutaj drugi temat

DOKTOR
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 1:51 pm Re: Slask
headh napisał/a:
Sa tu jacys kozacy ze slaska, ktorzy spotkali by sie ze mna na jakiejs fajnej miejscowce (np bialym krzyzu) i pokazali pare trikow? WIadomo teoria teoria a zobaczyc na zywo jak jakis dobry zawodnik jezdzi to co innego, chcialbym sie nauczyc paru rzeczy:)

Potrzeba ci jeszcze nauczyc sie pare rzeczy bo zrobiło cie seryjne renualt clio sport....

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

Wysłany: Pon 21 Sty, 2008   

Loko napisał/a:

DOKTOR
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 9:34 pm

Czyli I dzień świąt i tuż po upalaniu. Marek, przyznaj się to nie będzie jeszcze tak źle...

Odpowiedz do tematu