auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Wto 31 Maj, 2011
anjas napisał/a:
wolałbym 4, bo 2 sliki i 2 ósemki mogą chyba nie być kompatybilne, co?
hmm... ale szerokość slicków tez jest rożna wiec tez mogą być niekompatybilne, ja bym sobie tym dupy nie zawracał, tzn najlepiej żeby wszystko było takie samo ale tutaj i tak będą pewnie róznice ze względu na szerokosć, a tak w ogóle to mi np lepiej kleiły r888 niż slick którego miałem...
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Janusz napisał/a:
anjas napisał/a:
wolałbym 4, bo 2 sliki i 2 ósemki mogą chyba nie być kompatybilne, co?
hmm... ale szerokość slicków tez jest rożna wiec tez mogą być niekompatybilne, ja bym sobie tym dupy nie zawracał, tzn najlepiej żeby wszystko było takie samo ale tutaj i tak będą pewnie róznice ze względu na szerokosć, a tak w ogóle to mi np lepiej kleiły r888 niż slick którego miałem...
+1 mi też się lepiej na r888 jeździ niż na slicku miechelina, ale daje mu jeszcze szansę dobrze go zagrzeje i zobaczymy
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Przemek - do każdej opony potrzeba odpowiedniego skill'a moim zdaniem.
Na początku wystarcza sport drogówka, potem trzy ósemki a razem z doświadczeniem można wykorzystać oponę typu slick.
I rzeczywiście może być tak że ktoś robi lepsze czasy na trzech ósemkach niż slicku.
Mierzę to trochę swoją miarą ale czuję że tak właśnie jest.
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Stf napisał/a:
tylko że twój slick już nie można było nazwać oponą. jeśli uważacie że slicki kleją gorzej niż r888 no to cóż... kupujcie r888.
stop, nie uważam ze slick klei gorzej niz r888, absolutnie. właśnie chodzi o to ze jak jest stary slick tak jak np mój (te macka nie wiem z kiedy sa) to on wcale rewelacji nie robi. Świerzy slick vs r888 to przepaść (przynajmniej tak powiadają, a ja w to wierze). Ale w przypadku kupowania uzywek juz wcale taka pewnosc z tym slickiem nie jest