Na podstawie GPS-a w telefonie mierzy przyspieszenia itp. mozna sobie zaprogramować dowolny tor i odczytywać czasy okrązen, predkosci w zakretach itp.
dzis testowałem to w nokii e52 i już w miare ogarniam o co chodzi, i naprawde zajebisty bajer to jest. mozna podpiac do obd-2 i odczytywać obroty silnika, temperatury itp live w czasie jazdy.
tu na forum motocyklowym chłopaki opisuja jak uzywaja tego na torach lublin i poznań
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 09 Sie, 2010
Podobno na takich małych torach jak Wyrazów są problemy, jeśli dobrze pamiętam Toxic to sprawdzał. Z przyspieszeniami troche lipa mnie w clio pokazywał między 5,4-5,9 trochę zbyt optymistycznie.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 10 Sie, 2010
Słabym ogniwem jest tu GPS w telefonie, im lepszy mamy odbiornik z większą częstotliwośca ustalania pozycji tym lepiej to działa, na telefonowym można to traktować tylko jako bajer bo dokładnośc jest bardzo bardzo słaba. Sprawdzałem w Radomiu i nie bardzo coś z tego wyszło
dokladnie wszystko rozbija sie o jakosc nadajnika i chwilowy dostep do satelit, np. u mnie w Omnii dawalo rade na poznaniu, ale np. u kumpla w e71 nie bałdzo.
wg. mnie program okej, jak masz sensowny nadajnik w telefonie