auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010 Upalanie 2010 - luźne pogaduchy
Elo,
Sezon 2010 zbliża się dużymi krokami i zapowiada się bardzo ciekawie Liczę na to, że troszkę tu pospamujemy na ten temat
Mam nadzieję, że ten wuntek pozwoli nam na wyłapanie fajnej imprezy, na której warto się pojawić. Liczę też na to, że będziemy w stanie zorganizować się jeszcze większą grupą na upalanka niż w zeszłym roku
I będziemy zdawać ze wspólnych upalań relacje i chwalić się wynikami
No to zaczynamy
Sezon rusza pełną para już w przyszłym miesiącu:
- 18.04 staruje Lap Race organizowany przez WST (www.wst.waw.pl) Pierwsza runda odbędzie się standardowo w Ułęży.
Osobiście 1/4 już mnie nie interesuje dlatego zapisałem się na Rozetę, ale z przyjemnością pooglądam co tam nowego się pojawiło w sezonie no i na pewno miło będzie popatrzeć na drift.
Trzecią ciekawą imprezą jest IV edycja ExoticCars, która odbędzie się 15,05 na Torze Kielce w Miedzianej Górze.
W zeszłym roku było to najlepiej zorganizowana impreza na jakiej byłem
Oczywiście jestem już na liście startujących:)
Na razie tyle, wiadomo, że to kropla w morzu tego co będzie ale na te imprezy już się zgłosiłem i mam zamiar na nich się pojawić. Oczywiście będę sukcesywnie uaktualniał listę no i zdawał relację z wypadów [dance1]
Dobra Panowie, teraz wasza kolej, jakie plany/mody - chwalcie się
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010
Na razie jest projekt regulaminu, 20 ma być ostateczna wersja.
Auta są podzielone na kilka grup i tak:
I grupa oldtimery (chyba mało kogo zainteresuje)
7.1 Auta wyprodukowane do 31/12/1981 w stanie ORYGINALNYM z ewentualnymi odstępstwami
określonymi w punkcie 7.11.
II grupa sport oldtimer (chyba też mało)
8.1 Auta wyprodukowane do 31/12/1984 modyfikowane do sportu oraz w stanie oryginalnym nie
spełniające wiekowych wymogów Grupy Oldtimer Classic, spełniające wymogi techniczne określone w
punktach 8.5 do 8.10.
III grupa youngtimer (czyli ja )
9.1 Auta wyprodukowane od 1/1/1985 do 31/12/1995 roku spełniające wymogi techniczne określone
w punktach 9.7 do 9.12 wymienione w załączniku nr 2 do niniejszego regulaminu (publikacja załącznika
20. marca 2010), inne z tego okresu spoza listy zawartej w załączniku nr 2 za zgodą przedstawiciela
miesięcznika Classicauto, oraz auta starsze wymienione w punkcie 8.6.
Klasy pojemnościowe:
GRIII – 2000: samochody o pojemności do 2000 cc
GRIII – 3000: samochody o pojemności od 2001 cc do 3000 cc
GRIII – 3000+: samochody o pojemności powyżej 3000 cc
i IV grupa Open
10.1 Dowolne auta dopuszczone przez organizatora w porozumieniu z przedstawicielem miesięcznika
Classicauto. Dla aut startujących w grupie Open prowadzony jest pomiar czasu, a kwestia prowadzenia
klasyfikacji w grupie oraz przyznawania nagród każdorazowo podlega decyzji przedstawiciela
miesięcznika Classicauto.
Można jeździć na slickach i w sumie więcej ciekawych informacji nie ma na razie
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
rabarbar, to AB Cup jest bardzo interesujące, miałeś już okazję startować w jakiejś edycji? Chętnie bym się więcej dowiedział z pewnego źródła
_________________ 658,94:1 - nezoP
rabarbar [Usunięty]
Tak,2 razy,pierwszy raz poligon w toruniu-betonowe płyty,wyryp,ale było fajnie,drugi raz rewelka-lotnisko na bednarach koło poznania,bardzo szybkie próby(w jednym miejscu nawet 4 zapinałem ),profesjonalny pomiar czasu(na mecie tablica z wynikiem),duuuzo jezdzenia,wczesniej trening,wszystko dobrze zorganizowane.Z AB Cup-em jedzie zawsze BMW Challange.Ogólnie bardzo wysoki poziom drajwerów, jest z kim walczyc.Tylko ten pomysł pierwszej eliminacj na Ułężu taki chyba nie bardzo ,bo większocs dotychczasowych zawodników ma tam kawał drogi i widze na liscie startowej ze wiekszosc została w domu,ja czekam na eliminacje na bednarach.