Przed chwilą auto mi sie zbuntowało.Po przekręceniu kluczyka kontrolki sie normalnie zapalają,nawiew działa ale rozrusznik nie reaguje,niedawno 2 razy mi tak zrobil ale przy drugim,trzecim przekręceniu kluczyka zapalił.Co to moze byc??Rozrusznik padł??Imobilajzer??
Immobilizer i pompa odpada, tak samo czujnik położenia wału. Tutaj ewidentnie nie działa rozrusznik więc albo on padł, albo nie dochodzi do niego prąd. Jak masz miernik to sprawdź napięcie na aku, bo do rozrusznika potrzebny jest dużo większy prąd niż do kontrolek i dmuchawy.
auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010
moze to troche smieszne bedzie ale u mnie podobne objawy byly przy luznym kablu masy w akumulatorze - kontrolki swiecily a poza tym nic - wiec moze warto sprawdzic .. a noz pomoze !
auto: bmw 318ti
silnik:: m42b18
moc: 140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Lut 2010 Skąd: Poznań
zobacz czy kabel od rozrusznika nie jest luźny bo gdyby pompa lub czujnik wału to by rozrusznik kręcił ale by nie zapalał. jeśli imo to mrugała by czerwona dioda.
rabarbar [Usunięty]
przed chwila poszedłem sprawdzic tą mase itd,ale auto odpaliło od pierwszego razu,przejechalem sie ,zgasilem,zapaliłem bez problemow,cholera nie wiem o co chodzi
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
rabarbar napisał/a:
przed chwila poszedłem sprawdzic tą mase itd,ale auto odpaliło od pierwszego razu,przejechalem sie ,zgasilem,zapaliłem bez problemow,cholera nie wiem o co chodzi
hmmm... a jak Ci kontrolki świeca a samochód nie pali to co robiła ta mała okrągła czerwona kropka na śrdku wskaźników?? migała ?? czy się świeciła i zgasła?? niby jakby to była wina immo to by rozrusznik kręcił, ale ostatnio na krc ktoś miał tak ze mu się nic nie działo