Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 astra zwana zardzewialym potworem vs ... ;]
jade sobie do domku, zjezdzam z tischnera w kamienskiego,a tu po prawej 206, czarna stalowka, gej looki, ale znaczek RC:]
hmm, coprawda francuz, ale moze cos tam jedzie:D:P stanal na swiatlach ja ladnie za hothatchem:] czekamy na zielone, francuzik rusza wmiare szybko ale nie bardzo, ja za nim, widze, ze chyba nic z tego nie bedzie, wiec daje 2jeczke, a tu zabojadzik dociska, no to 2jeczka dno i jedziemy... dokrecam dokonca i powoli sie zblizam, 3jeczka juz siedze na zderzaku, nie wiem czy nie chce czy nie moze peugeot, ale chyba nie moze, migacz, prawy pas i powoli mijam 206ke, hamowanie do swiatelek.
Na pokladzie rc 1 pasazer czyli tak jak u mnie, kola 15ki zimowki; ja letnie wiec mysle sobie nie bede ruszal szybko bo zepsuje cala zabawe, zielone ruszam dynamicznie ale puszczam peugeota przodem i po chwili jeden opor, doganiam, 2 zrownuje sie i wyskakuje mi bieg , no to jeszcze raz, weszlo ale okolo dlugosc starty, powoli odrabiam ale 206ka odpuszcza, udalo mi sie tak na wysokosc drzwi odrobic:]
kolejne swiatla, pasazer peugeota, starszy gosc, usmiechniety od ucha do ucha:D:P
podobna sytuacja jak wczesniej puszczam peugota, potem opor, 2ka, i znowu bach wyskoczyla, druga proba, znowu, 3cia znowu
tak wiec mozna powiedziec, ze 2:1 w plecy
a na koniec male pytanie, dlaczego to auto jest tak straasznie wolne??? kilka lat temu kolega mial takiego, na hamowni wyszlo mniej wiecej tyle co fabryka obiecala... na seryjnych kolach objezdzal nexie 1,5 moze 1 dlugosc na cwiartke, na zimowkach 15kach bylo wyraznie lepiej, ale dalej nie tak jakby to wynikalo z mocy... dopiero jak zalozyl jakis kompletny dolot to cos to auto zaczelo jechac, ale dalej nie tak jak powinno!! jezdzilo podobnie jak punto hgt czy mg zr, ale wolniej od colta gti, nie wiem czy 106 sie z nim wtedy gonil ale byl szybszy od punto z tego co pamietam wiec pewnie 106ka w pierwszym setupie jezdzila tak jak to rc
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009
Ziom ma RC, Na hamowni wyszło 167KM. Sprinty do setki w optymistycznych wersjach 7.2 wg GPS ze stoperem w ręku wychodziło około 8. Ten sam GPS w moim clio pokazał kilka razy poniżej 6 co jest bujdą. Niestety ale RC nie jadą. Jedyne gdzie z kumplem sie łapałem i minimalnie mnie objeżdzał to 5 bieg od 80 do 150 jakieś pół maski z przodu dla niego. Na każdym innym biegu dostawał fest.