auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 12 Lut, 2009
Spoko, doplacilismy do uni 1.5mld bo niudacznicy nic nie potrafia zalatwic
podnosza skladki do zus i reszte skladek.
niedlugo skladka zdrowotna znowu wraca do 10% zamiast 9.
By żyło się lepiej!
Ciebie to kmart nie dotyczy, nie mieszkasz tutaj wiec nie agituj.
By żyło się lepiej!
Maciek, nie chcę się wkręcać w dyskusje polityczne, ale zastanawiam się skąd info, że do unii dopłaciliśmy 1,5mld? I czy ktoś to rozważa to w perspektywie kilku lat, w jakiej rozliczane są fundusze unijne (aktualnie w latach 2007-2013) czy tylko w przypadku jednego roku 2008? Bo jeśli jednego roku to niezła manipulacja...
Zastanawiam się też dlaczego nikt nie wspomina np. o obniżce podatków? Zamiast 19, 30 i 40% jest 18 i 30%.
Ja serio cieszę się, że w czasie kryzysu rządzi PO bo przynajmniej nie mają zakusów na powiększanie deficytu budżetowego tylko tną budżety resortów. PIS powiększyłby deficyt i miał wszystko gdzieś. Ludzie dziś by nie odczuli cięć, ale w przyszłości kiedy trzeba by było spłacać długi zwaliłoby się winę na komunistów i cześć.
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009
w polityce 4/2009 jest prosty artykul o finansowaniu z unijnych funduszy. moim zdaniem w miarę obiektywny.
warto sie zapoznac ze sposobem i zasadami panujacymi przy wydawaniu/ rozdzielaniu tej kasy, a do wydania jest kilkadziesiąt mld euro wiec jesli traktowac sklade unijna jako inwestycje to takiego zwrotu z inwestycji raczej ciezko szukac..
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
eM napisał/a:
(...)nie agituj.
"W bardzo młodym wieku, będąc nadal uczniem w szkole kościelnej, w Towarzyszu Stalinie rozwinęło się krytyczne myślenie i rewolucyjne sentymenty. Zaczął czytać Darwina i stał się ateistą. G. Glurdżidze, przyjaciel Stalina z lat chłopięcych, opowiada: "Zacząłem mówić o Bogu, Józef mnie wysłuchał, i po chwili ciszy powiedział: 'Wiesz, nabierają nas, nie ma żadnego Boga...' Byłem zdumiony tymi słowami, nigdy przedtem nie słyszałem nic podobnego. 'Jak możesz mówić takie rzeczy, Soso?' wykrzyknąłem. 'Pożyczę ci książkę do poczytania; ona ci pokaże, że świat i wszystkie żywe rzeczy są całkiem inne od tego co sobie wyobrażasz, i całe to gadanie o Bogu jest najzwyklejszą bzdurą,' powiedział Józef. 'Co to za książka?' zapytałem. 'Darwin. Musisz to przeczytać,' przekonywał mnie Józef."
biografia, E. Yaroslavsky, "Landmarks in the Life of Stalin"
Mao Tse-tung (największy zbrodniarz ludzkości - ok. 80.000.000 ludzi na sumieniu):
"Chiński socjalizm jest założony na Darwinie i teorii ewolucji."
cytowany przez Mehnert, "Kampf um Mao's Erbe", Deutsche Verlags-Anstalt, 1977
mi napisał/a:
eM napisał/a:
(...)nie agituj.
"W bardzo młodym wieku, będąc nadal uczniem w szkole kościelnej, w Towarzyszu Stalinie rozwinęło się krytyczne myślenie i rewolucyjne sentymenty. Zaczął czytać Darwina i stał się ateistą. G. Glurdżidze, przyjaciel Stalina z lat chłopięcych, opowiada: "Zacząłem mówić o Bogu, Józef mnie wysłuchał, i po chwili ciszy powiedział: 'Wiesz, nabierają nas, nie ma żadnego Boga...' Byłem zdumiony tymi słowami, nigdy przedtem nie słyszałem nic podobnego. 'Jak możesz mówić takie rzeczy, Soso?' wykrzyknąłem. 'Pożyczę ci książkę do poczytania; ona ci pokaże, że świat i wszystkie żywe rzeczy są całkiem inne od tego co sobie wyobrażasz, i całe to gadanie o Bogu jest najzwyklejszą bzdurą,' powiedział Józef. 'Co to za książka?' zapytałem. 'Darwin. Musisz to przeczytać,' przekonywał mnie Józef."
biografia, E. Yaroslavsky, "Landmarks in the Life of Stalin"
Mao Tse-tung (największy zbrodniarz ludzkości - ok. 80.000.000 ludzi na sumieniu):
"Chiński socjalizm jest założony na Darwinie i teorii ewolucji."
cytowany przez Mehnert, "Kampf um Mao's Erbe", Deutsche Verlags-Anstalt, 1977
Przepraszam ale cos Ci w tym przeszkadza?
WIedziałem ze predzej czy pozniej zakuje to w oczzy jakiegos lewusa
Rocznie na UE Polska płaci składkę ok. 12 miliardów PLN. Jest to w dużej mierze związane z naszym PKB.
Natomiast w budżecie 2007-2013 mamy do wzięcia ok. 310 miliardów PLN.
Jeśli rozważamy to z perspektywy roku to tak jakby patrzeć na opłacalność pracy w perspektywie tygodnia. Gdybym tak podchodził do sprawy to po tygodniu rzuciłbym pracę bo ponoszę koszty dojazdów do pracy (powiedzmy 300zł tygodniowo) a wypłatę dostanę (powiedzmy 2000zł) na koniec miesiąca.
Gdybym tak podszedł do sprawy to nigdy bym tej wypłaty nie doczekał, bo rzuciłbym pracę w pi.zdu po pierwszym tygodniu uznając, że muszę dopłacać, więc temat jest po ch.uju.
ja tez tak uwazam - dlatego ciekaw jestem co eM mial na mysli mowiac, ze musimy doplacac..
ja myślę, że chodziło o rok 2008. W perspektywie jednego roku, rzeczywiście bilans może być ujemny.
W 2007 głównie rozliczano projektu 2004-2006. Wiele konkursów na 2007-2013 ogłoszono dopiero w 2008 roku, więc wykorzystanie na razie nie może być wysokie...
Niestety biurokracja jest okropna, wszystko trwa bardzo długo, ale tak to wyglądało też w latach poprzednich. Ważne, żeby do 2013 wykorzystać jak największą część z tych 310 miliardów, bo inaczej przepadną...
auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
eM napisał/a:
By żyło się lepiej!
Ciebie to kmart nie dotyczy, nie mieszkasz tutaj wiec nie agituj.
EM - to wystąp z Uni i dumnie wkrocz do IV Rzeczypospolitej z Antonim Macierewiczem pod rękę a Rydzyk wam pobłogosławi..
Po co zakładasz takie tematy? Myślisz, że ktoś przeczyta i pomyśli. wow EM jest genialny i PIS jest genialny - chciałym wstąpić do PISU jak Renata Beger swojego czasu ...