Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 Clio III Sport vs Yaris T-Sport
Ciąłem się dziś z YTS'em. Używanym - sprzed liftingu. W budzie i kolorze takim jak był mój.
Wypatrzyłem go przede mną w Alejach Jerozolimskich. Jak tylko zrobiło się trochę luźniej przemknąłem obok niego redukując i figlarnie burcząc wydechem.
Kierownik podjął wyzwanie i ruszył za mną w pogoń. Trzymał się dzielnie, ale było ciasno i nie można było rozwinąć skrzydeł.
Przebijaliśmy się przez korek obok siebie, w pewnym momencie otworzyliśmy szybki i pogadaliśmy o samochodach. YTS uturbiony, 1,3 bara. Kierownik zeznał, że ok. 160 koni.
Wreszcie złożyło się tak, że na światłach przy Łopuszańskiej YTS stanął na Pole Position a ja zaraz za nim. Na zielonym ruszył z dobrym butem, ja podobnie. Zanim dojechaliśmy do maruderów siedziałem mu na dupie, musiałem trochę odpuszczać, żeby mu nie wjechać w bagażnik, ale generalnie różnica była w takich warunkach była niewielka.
Aha, gość w Yarisie jechał z sympatyczną Lady, ja jechałem sam.
ej no ludziska nie ma co się poruszać ciśnieniem doładowania bo wszystko zależy od tego jaką turbinę się wsadzi. na małym wypizdku 1,3 bara będzie dawało 150km a na drugiej 350km nawet z 1,5.