auto: Mazda CX7
silnik:: czysty
moc: ze 230km Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 CITROEN XSARA potrzebna pomoc
tylko nie pisać bo nic nie znalazłem
mój znajomy kupił sobie france.. no cóż a tak na poważnie, szukamy informacji na temat wymiany rozrządu, znaki, blokady itd
XSARA I 1,4 1998
jakieś manuale czy coś można gdzieś znaleść ?
stux [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Mar, 2008
To slabo szukales
Co do samej wymiany to nic prostszego. Blokujesz specjalnym kolkiem lub odpowiednim wiertlem kolko walka rozrzadu. Podobne postepujesz z walem (kolo pasowe). Zakladasz nowy pasek, naciagasz pasek obracasz i sprawdzasz ponownie ustawienie.
Mozesz sobie zobaczyc w Etzoldzie lub Haynesie do 205 - szukaj silnikow typu TU
Wg mnie blokujesz koło rozrządu na znaku a do tego jakimś kluczykiem ampulowym blokujesz koło ale zamachowe. Jest otwór przy tabliczce po prawej stronie jak patrzysz na silnik. Napinacz napinasz kwadratem i dokręcasz śrubę. Cała filozofia.
Wysłany: Wto 11 Mar, 2008
stux napisał/a:
Mozesz sobie zobaczyc w Etzoldzie lub Haynesie do 205 - szukaj silnikow typu TU
ok, faktycznie to tosamo, piękna specyifkacja
POMÓGŁ się należy
zajac [Usunięty]
Wysłany: Śro 12 Mar, 2008
jak cos to auto data polecam.. tam wszystko opisane jest.. nie to zebym namawial do zlego ..
ale auto data niezastapiona jest... ( to taki program jak by ktos pytal )
to fakt, ale jakoś ostatnio gdzieś mi się podziała, dlatego był ten temacik
306gti6 [Usunięty]
Vlodarsky napisał/a:
Wg mnie blokujesz koło rozrządu na znaku a do tego jakimś kluczykiem ampulowym blokujesz koło ale zamachowe. Jest otwór przy tabliczce po prawej stronie jak patrzysz na silnik. Napinacz napinasz kwadratem i dokręcasz śrubę. Cała filozofia.