auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 W jakiej firmie ubezpieczyc auto
Panowie, 14 konczy mi sie ubezpiczenie. Niestety pierwszy raz auto bedzie w 100% na mnie bo
dotad idiotycznie wszystko bylo na znikach mojej mamy. Wiec czeka mnie oplata bez zadnych znizek :573: Dodam ze interesuje mnie tylko OC, AC niedostane bo mam za stare auto (dzizas moje auto ma 15lat ).
Wiec jaka firme polecacie - gdzie dobrze, tanio i bezpiecznie??
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007
Imho jak nie wykupujesz AC to miejsce gdzie się ubezpieczysz jest totalnie obojętne i kierowałbym się poprostu kryterium cenowym. Jakiekolwiek uszkodzenia i tak będziesz miał pokrywane z polisy ubezpieczeniowej sprawcy nie twojej. Można więc powiedzieć że twoja współpraca z ubezpieczalnią zakończy się w momencie kiedy oni wystawią Tobie papierek potwierdzający zapłate za OC a Ty przekażesz im za to PLNy ..
ja szczerze odradzam Lik4, chociaz jak wyzej napisano przy OC nie ma to wiekszego znaczenia, jednak jako firme to nie polecam
kumplowi robili straszne problemy z wyplaceniem odszkodowania, zanizali wartosc auta, stosowali podle sztuczki itd
sprawa skonczyla sie w sadzie, Link4 przegralo
ja polecam Allianz
sosna8 [Usunięty]
Wysłany: Śro 07 Mar, 2007
ja również polecam allianz...to ze względu na pewnośc i bezproblemowośc
jednak przy aucie 15 letnim wybrał bym opcję najtańszą
przede wszystkim powchoc na ztronki allianza , warty, pzu i skorzystaj z kalkulatorów które sa...ich dokładnośc jest duża...mi wyszło idealnie to co policzył agent
jest też czarny koń tego wyścigu a mianowicie samopomoc...o tym że robią jakies wałki to nie słyszałem ale już pare osób mi chwaliło się śmiesznie niskim OC właśnie z tamtąd
no i najważniejsze chłopie to żebyś nie był z wawy ...wtedy masz na prawde niskie stawki
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 07 Mar, 2007
No dobra, dobra piszecie że to obojętne gdzie ubezpieczy jak samo oc, bo i tak nie będzie miał problemów, ale trzeba pomyśleć w drugą strone że jak to my kogoś stukniemy to on może miec problemy i walke o każdą złotówke zamiast spokojnie dostać kase.
Też słyszałęm opinie że od link 4 ciezko wyrwać pieniazki wiec wolał bym żeby nie stuknął mnie nikt tam ubezpieczony.
Miałem ten sam dylemat jak kupilem swoje auto.
Nie interesowało mnie AC, wiec szukalem najtanszego OC. Wybralem Link4 i jezdze z nimi juz trzeci rok. Nie mialem dotad z nimi problemow, bo niby jakie mialbym miec.