auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007
Loko napisał/a:
Zawias w F1 to amortyzatory sztywniejsze o 10 %, sprężyny twardsze o 27 % na przodzie i 30 % na tyle, i do tego obniżony o 7 mm.
dla mnie to takie pseudo-kompromisy.
albo sie ma serie, albo mozna wlozyc na wlasne potrzeby jakis hardkor gwint czy cos tam. Ciekaw jestem jak to wypada czasowo w porownaniu do serii na n-ringu i hockenheimie.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
No to racja jest to kompromis, ale w niektórych krajach takich jak pl , takie coś sie sprawdza. Zawias w tej renówce to jest coś takiego jak założenie bilsteina do każdego innego auta, bill b6 też jest ok 30 % twardszy od serji.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Ale ja tego nie potepiam, tylko jesli bylo by mnie stac na sporta, to kupil bym serie. A wtedy w razie potrzeb dobral jakis fajny zawias.
I tak sie jaram tymi wszystkimi seriami limitowanymi, bo sa limitowane
mAbZ [Usunięty]
Moim zdaniem, nie dlatego że są limitowane, tylko że są trochę lepsze.
Bo takiego auta nie kupujesz głównie do sportu, a głównie do jazdy codziennej
i musi się dać z czymś takim wytrzymać na codzień. A z prawdziwym sportowym
zawieszeniem- nie da się.
Wiem coś o tym bo miałem typowo torowe zawieszenie Mugen w Type-Rze.
Na torze oczywiście bajka. Ale nie dało się z nim żyć! Pozbyłem się go z przyjemnością.
Jakimśtam rozwiązaniem jest zawieszenie regulowane, no ale to też kompromis...
Bo takiego auta nie kupujesz głównie do sportu, a głównie do jazdy codziennej
Tu ja wrzuce moje 2 grosze... Ja clio tylko do zapinaki...
Co do zawiasu, to jest zajebisty, naprawde, nie wiem czy bym go K-mart wymienial. To juz by trzeba porownac. Bo jazda na torze to jedno, ale oesiki nie sa rowne, wiec tam za twardy zawias nie pomaga. A wiecej mamy waskich kretych drog w Polsce niz torow...