auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 FreeMan vs. Barto_206GT
Dosc dlugo umawialismy sie z Bartkiem na wyscigi, ale zawsze cos sie nieukladalo. Ale w sobote 30.06.07 udalo nam sie zgrac .
Wyskoczylismy na 3 pasmowa droge o nazwie P.
Pierwsza okazja do testu mielismy juz na pierwszych swiatlach. Niestety , bylem chyba zbyt przejety tym wyscigiem, i wystartowalem a zółtym, zamiast na zielonym.No i ŻOPA.
Dalej toczymy sie w strone W-wy, czekajac az zatrzyma nas jakies czerwone.
Niestety, trzeba zawracac.
Po nawrotce, łapia nas pierwsze swiatla.... My zwarci, gotowi , żółe, zielone...ogien. Na moj pas wyjezdza Pan ktory w ostaniej chwili oposcil skrzyzowanie i musze odpuscic wbijajac drugi bieg.
Dalej sie toczymy.
I JEST. Sa światla.
3,5tys obrotow , ESP off, AC off, CD off !
Zielone i jedziemy!
Na kazdym biegu Clio zyskuje przewage i przy okolo 15km/h jestem 1-1,5 dlugosci przed Pugiem.
Zawracamy.
Sytulacja sie powtarza. Jak na zlosc wszystkie swiatla to zielone, na jednych wrecz stajemy czekajac. Niestety po okolo 5 minutach nadjechaly samochdy z tylu i trzeba sie bylo ruszyc , a swiatlo jakbylo zielone tak i zostalo. Ale w koncu udalo sie...
Stojimy. Pomiedzy nami saab.
Zielone
Startuje z 4tys (cala reszta oFF) troche wiekszy poslizg, ale znowu na kazdym biegu clio odchodzi delikatnie, aby przy predkosci 17km/h byc 1 dlugosc przez Peugeotem.
Cala sytuacja jest o tyle dziwna iz porownujemy sie z Bartkiem do Shortiego.
Ja przegralem z Shortim pod Sinusem ponad 2 dlugosci, Barto siedzial Shortiemu na tylnym zderzaku, scigajac sie pol godziny przed wyscigiem ze mna
heheh sorry ze dopiero teraz, ale mam ostatnio takie urwanie glowy ze nawet nie mam kiedy wejsc na forum :567: Potwierdzam to co napisal Freeman! Widoczna roznica byla przy kazdej zmianie biegow, co bieg przewaga Freemana sie powiekszala i to bylo widac dosc wyraznie.. Mysle ze dostawalem ok dlugosci. Szkoda tylko ze jak sie scigalismy to bylo duszno i goraco bo wtedy moj dolot ktorego juz prawie nie ma nie daje rady (musze sie jakos tlumaczyc ). Pug ze mna w srodku jest lzejszy o ~100kg za to Freeman ma ~40 koni wiecej i o wiele wyzej sie kreci.
Pozostaje mi dalej dlubac
Gratuluje Freeman!! :564:
P.S. Najbardziej to chcialo mi sie smiac jak stalem na swiatlach i nie moglem utrzymac obrotow bo mi noga drazala bo doslownie chwile wczesniej na silce cwiczylem nogi
_________________ www.08PSS.pl - Cat Cams/ Fujita/ Magnaflow/ Milltek/ Momo/ Samco/ Woessner
Peugeot 206GT:
Stage I: 170,8 HP przy 6949 rpm/ 207,2 Nm przy 5186 rpm/ masa: 940 kg
Ostatnio zmieniony przez BaRtO_206GT Wto 03 Lip, 2007, w całości zmieniany 1 raz