PS. Clio jest z dupy, nigdy bym nie kupił, nie jedzie, nie skręca, nic na nie poruchałem. Miałem kupić TT, a synki ze wsi mówili " Kaj Cie do miasta c i za granice ciągnie? Momy fajne baby, ta emacypacja czy ki pieron jest dla pedałow. Kup Audika, w niedziele w Pszczynie w Grancie dziołchy łomem od karoserii bydymy odczepiać.... A Ty Clio i bez balejarza?! Tyś Sąsiod jest gupi i se baby na życie nie znojdziesz!!! "
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 19 Cze, 2007
Marek23 napisał/a:
PS. Clio jest z dupy, nigdy bym nie kupił, nie jedzie, nie skręca, nic na nie poruchałem. Miałem kupić TT, a synki ze wsi mówili " Kaj Cie do miasta c i za granice ciągnie? Momy fajne baby, ta emacypacja czy ki pieron jest dla pedałow. Kup Audika, w niedziele w Pszczynie w Grancie dziołchy łomem od karoserii bydymy odczepiać.... A Ty Clio i bez balejarza?! Tyś Sąsiod jest gupi i se baby na życie nie znojdziesz!!! "
ide spac usmiechniety thx!
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Drone [Usunięty]
Jakarti napisał/a:
Drone napisał/a:
- Stilo Abarth
nie jezdzi ale jest o niebo wygodniejsze i wieksze od
Drone napisał/a:
- Punto II HGT
ktore z kolei nie jezdzi tragicznie i ktore osobiscie bardzo lubie. gdzie mieszkasz w warszawie?? gdybys sie mial decydowac to wpadnij. przejedziemy sie Stilo i HGT.
nic o Skodzie nie wiem.. wiec nic o niej nie powiem.
Drone napisał/a:
koszty przegladow, dostepnosc czesci, oraz awaryjnosc
- od czasu gdy naprawilem wszystko nic sie nie zepsulo.. ceny bardzo atrakcyjne, gorzej z dostepnoscia chociaz w najgorszym przypadku jest to max 12 - 14 dni ale wtedy ida prosto z Wloch
Dzieki za info
CO do Stilo, to jakbym mial kupowac, to bym polowal na wersje z manualem. Robili takie od 2003 roku. Osiagi w tym aucie zabija podobno skrzynia Selespeed, ktora bardzo wolno zmienia biegi.
170KM z silnika R5 w koncu musi jakos napedzac kompakta, nie moze byc inaczej
Drone napisał/a:
HGT jest szybsze od Stilo..
Stilo z identycznym silnikiem co w HGT robi 100 w 10 s a HGT ok 8,4 - 8,5 wiec te 40KM niestety nie powoduje zejscia Abartha 170KM ponizej 8 sek.
wiem jak jezdzi 1,8 w manualu z pelnym wyposazeniem.. to auto musialoby miec ze 200 KM zeby odczuwac dynamike jazdy tak jak w HGT.
Drone [Usunięty]
Jakarti napisał/a:
Drone napisał/a:
HGT jest szybsze od Stilo..
Stilo z identycznym silnikiem co w HGT robi 100 w 10 s a HGT ok 8,4 - 8,5 wiec te 40KM niestety nie powoduje zejscia Abartha 170KM ponizej 8 sek.
wiem jak jezdzi 1,8 w manualu z pelnym wyposazeniem.. to auto musialoby miec ze 200 KM zeby odczuwac dynamike jazdy tak jak w HGT.
Hmm, czysto teoretycznie, to zakladajac, ze auto 133KM ma 10s, a to to samo auto majace 170KM ma 7,8s do setki No, ale to tylko teoria i matematyka
Co do 200KM, to zdaje sie taki Golf GTI ma raczej cos w okolicach 7s, a nie 8. Masa pewno podobna do Stilo.
Nie upieram sie. Zwyczajnie mam wrazenie ze kompakt z silnikiem od limuzyny musi jezdzic. Byc moze deko gorzej od HGT, byc moze deko lepiej. Jednak sa to juz osiagi pozwalajace na bezstresowa jazde
Co do Stilo, to sie juz dopytywalem o jego "przypadlosci" na innym forum
Podobno ten silnik od Lancii nie jest szczegolnie udana konstrukcja , no, ale trzeba byc twardym, nie mietkim
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Drone napisał/a:
Nie upieram sie. Zwyczajnie mam wrazenie ze kompakt z silnikiem od limuzyny musi jezdzic. Byc moze deko gorzej od HGT, byc moze deko lepiej. Jednak sa to juz osiagi pozwalajace na bezstresowa jazde
Stilo ma 8,5 sek do 60 mil czyli ok 9 do 100km, mam przed sibą gazetkę z UK gdzie napisali o tym aucie tak:
"Shameful use of Abarth badges" MISS
O Punto HGT - "Has pace but lacks grace, finish, desirability, finesse. It goes on"
A o Fabii - Apart from the diesel clatter, a cracking little hothatch HIT
_________________ when the flag drops the bullshit stops
Nie upieram sie. Zwyczajnie mam wrazenie ze kompakt z silnikiem od limuzyny musi jezdzic. Byc moze deko gorzej od HGT, byc moze deko lepiej.
corsa gsi silnik 1.8 ecocostam silnik z wiekszych modeli opla wg mnie w corsie sie nie sprawdza i corsa jezdzi bez rewelacji. wg mnie nie wystrczy wrzucic do kompaktu silnika z limuzyny trzeba zrobic cos wiecej
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
polll napisał/a:
corsa gsi silnik 1.8 ecocostam silnik z wiekszych modeli opla wg mnie w corsie sie nie sprawdza i corsa jezdzi bez rewelacji. wg mnie nie wystrczy wrzucic do kompaktu silnika z limuzyny trzeba zrobic cos wiecej
jebnon Ci ktoś ostatnio
ale taka prawda, i to jeden z lepszych przykładów... mały samochód, silnik z dużych autek, a nie jedzie jak powinien...
dzik napisał/a:
wg mnie stilo 2,4 jezdzi lepiej niz hgt
jezdzi porownywalnie..
mniej wiecej tak jak napisal lukasz. nigdy sie z takim nie sprawdzalem ale wszystkie dane mowia o takich mniej wiecej osiagac.
chyba , ze Drone ma racje i manual przyspiesza stilo prawie o sekunde - wtedy jedzie szybciej.
Drone [Usunięty]
polll napisał/a:
Ktora Corsa ? W B montowali 1.6 16V wzmocniony do 106KM. Wystepowal tylko w Corsie GSI i w Tigrze. Normalnie mial 100KM
W tej obecnej chyba tez jakis silnik przerobiony jest. Nie ma w innych Oplach 1.8 150KM. Moge sie mylic co do tej nowszej, ale stara Corse akurat znam
A jesli nie jezdzi, to moze buda za ciezka na ten silnik, albo przelozenia za dlugie. Nie jechalem, nie znam sie
Drone napisał/a:
Nie jechalem, nie znam sie
mam, i wiem co mówię
waży to ok 1050-1100 kg...
kuni ma 125 silnik z astry, vectty i zafiry, 1.8 125 KM
osiągi w Corsie 9 s do 100km/h...
także naprawde nie jest to powód do szału...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2717608
o takim modelu mówimy, a ja mówię o tej jednej konkretnej
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
[quote="Drone"]
A jesli nie jezdzi to przelozenia za dlugie [quote]
To jest przypadlość większości opli którymi jechalem (tigra,astra,omega), więc w corsie jest pewnie podobnie.
Sharx jakie masz vmax na 1,2,3 ???
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Ostatnio zmieniony przez CHRZANEK Wto 19 Cze, 2007, w całości zmieniany 1 raz
I- 60 km/h
II- 95 km/h
III- 135 km/h
IV- 170 km/h
V- 212 km/h
dac yt