Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
[S] skuter Benelli X50 nowy
Autor Wiadomość

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Wysłany: Śro 01 Kwi, 2015   

i stulejarze

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: .
silnik:: .
moc: .km

Rasta, kluczowe zdanie

"Peugeot Gallpolis 2008 rok z przbigiem 8800 km, skuter jak nowy"

widze różnicę pomiędzy całkowicie nowy a jak nowy? :D

to tak jak z autami ;)

cieszę się że jesteś łowcą okazji, ale taka 50 to raczej dla kogoś kto dopiero zaczyna zabawę albo chce po prostu zrobić komuś prezent :)
ja bym nie kupił bo nie widze sensu 50 jesli mozna miec 125... ale znajdą się tacy którzy nie potrzebują nic większego ;)

was79 
no ja mam M1 do wynajęcia

auto: yaris TS
silnik:: 1NZ-FE
moc: nykm

Nie znam się na skuterach ale tu chyba jest jak z fają, lepiej mieć większą :D

karoluPL 
bizon

auto: rs
silnik:: benz
moc: miljonkm

PiTT napisał/a:
wiadomo to jest nowy skuter, wiec nie ma co sie doszukiwac, jedyny jego minus to pojemnosc 50, ale moze wlasnie takiego ktos szuka

ja cudem sprzedałem swoją aprilie, ruch w skuterach 50ccm, jest prawie znikomy..

także ten, powodzenia!

kosmita 
spieprzaj dziadu

auto: Reno Sport
silnik:: 1.6
moc: 133km

Daje pińcet i zabieram :>

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km

PiTT napisał/a:
Rasta, kluczowe zdanie

"Peugeot Gallpolis 2008 rok z przbigiem 8800 km, skuter jak nowy"

widze różnicę pomiędzy całkowicie nowy a jak nowy? :D

to tak jak z autami ;)

cieszę się że jesteś łowcą okazji, ale taka 50 to raczej dla kogoś kto dopiero zaczyna zabawę albo chce po prostu zrobić komuś prezent :)
ja bym nie kupił bo nie widze sensu 50 jesli mozna miec 125... ale znajdą się tacy którzy nie potrzebują nic większego ;)

Pitt, to była odpowiedz na zaczepkę PCS'a, że niby nie da się w tej kasie kupić sensownego skutera.

Wracając do 50cc, to ty byś nie kupił bo już miałeś i wiesz, że taka popierdziawka to się nadaje co najwyżej do rozwożenia pizzy, a nie czerpania przyjemności z jazdy i sprawnego przemieszczania.

Bonczek 
There you go...
Petrolhead

auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm

Moja Beata na ten sezon przejmuje moja 50ccm (odblokowana, wariator, moduł) która śmiga do 75, z górki 80km/h. Dla niej jest wystarczająca, Beata raczej nie ma aspiracji do 'sportowej' jazdy. Może tez kwestia tego ze wazy 50kg. Sam śmigalem na tym skuterze 3 sezony i jest zdecydowanie wystarczająca na dojazdy przez korek do pracy. Chyba ze ktoś jeździ skuterem dla frajdy, ale wtedy kończę rozmowę bo to trzeba być jebnietym :rotfl:

http://www.facebook.com/p...208482285855703 :)

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

Wysłany: Czw 02 Kwi, 2015   

Lepsza frajda z jazdy 250 niż 50 :-p Na 500 juz takiej frajdy nie ma w mieście bo to zazwyczaj już krowa i ciężko jest się w korku przeciskać no chyba, że wypadamy poza miasto to wtedy sytuacja się odwraca.

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: .
silnik:: .
moc: .km

jazda 50 nawet odblokowana to chuj! :D
stanie obok takiej samej wielkosci skuterek tylko ze 125 i nawet nie ma o czym rozmawiac
nie chodzi o sciganie czy wygrywanie pucharow, ale o zwyczaje bezpieczenstwo na drodze
stajesz na pole position taka 125 i wiesz ze mala szansa ze zostaniesz najechany z tylu :)
z 50 roznie bywa, czesto skuter po prostu powoduje agresje innych uzytkownikow drog i bardzo im to przeszkadz ze ktos chce byc szybszy

Kamill 
japa trolu!

auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km

+1

Bonczek 
There you go...
Petrolhead

auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm

PiTT, ile ważysz? Bo jednak myśle ze jak siadziesz na 125ccm a ważące 50kg dziewczę na skuter z silnikiem o mniejszej pojemności (50ccm) to to ze bedziesz szybszy nie jest takie oczywiste ;) jeździłem takim skuterem 400ccm, jakaś Yamaha - za pierwszym razem stwierdziłem ze fajna zabawka. Drugim razem jak juz sie z nim oswoiłem, utwierdziłem sie ze z dupy, chyba ze ma sie jeszcze moto albo trzeba szybsze 2 kolka zamaskować w domu.

http://www.facebook.com/p...208482285855703 :)

Mrozu 
nie ma żadnej rangi

auto: Rallye/VelSatis
silnik:: 1.6 16V/3.0 Dci
moc: brak/177km

Wysłany: Pią 03 Kwi, 2015   

Miałem cały przekrój skuterów od 50 przez 125, 250 i 400. Na miasto najlepszy był 250. Osiągami 0-100 jechał identycznie jak 400, powyżej 100km/h 400 robiła dopiero z niego przeciąg. Jeżeli porównywać 50 do 125 to jak dla mnie wybór jest oczywisty ze 125 lepsze ale tylko dlatego ze ciche i dużo bardziej ekonomiczne, ponieważ 125 miałem 4T a 50 w 2T odblokowania z jakimś zmienionym wydechem i rolami.

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Wysłany: Nie 05 Kwi, 2015   

Rasta, zupelnie mi nie chodzilo, o to, ze nie da sie kupic sensownego skutera za 5tys, bo oczywscie sie da (np. moj :) ), tylko, ze Twoje argumenty to troche na poziomie handlarza Mirka. Ktos pisze, ze sprzeda clio sport z salonu PL i przebiegiem 50tys km z 2007 roku za 35tys a Ty mu odpisujesz, ze eee taka cena za clio jak szwagier kupil za tyle A6 (co z tego, ze sciagane po dzwonie z niemiec, naprawione w garazu, przebieg skrecony 3 razy, ale odpucowany i wyglada jak nowy!)

Mogles miec za podobna cene podobny skuter ode mnie, o tej samej mocy tylko ciut lzejszy, tego samego producenta (piaggio), bardziej sportowy, z pewna przeszloscia, nowym silnikiem, czesciami na zapas i co najwazniejsze do jezdzenia legalnie na prawko B, a nie na A (chyba w nowej ustawie bedzie za to 1000zl- 3000zl karnej oplaty). A kupiles tez fajny skuter Peugeot Geopolis (nie Gellpolis jak napisales), ktorego producent opisuje tak:

"Producent opisując Geopolisa wyraźnie zaznacza przeznaczenie skutera do użytku dla kobiet. Zgrabna sylwetka, spokojne, delikatne kształty ale dynamiczne krzywizny – to wszystko ma zwrócić uwagę kobiecego oka. Siedzisko umieszczone na wysokości 78cm także ma być elementem zachęcającym damską klientele do wyrażenia zainteresowania Geopolisem."

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

Masz rację Geopolis, a skuter został kupiony dla kobiety. Kobiecie tej pokazywałem twój skuter ale nie wykazała zainteresowania - sorry winnetou.

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Bo moj skuter nie jest dla kobiety, siodlo za wysoko, wyglad nie ten i nijak sie nie da wsiasc w spodnicy (tzn da, ale rozpraszajac innych kierowcow :) ). Geopolis super, na pewno duzo wygodniejszy od przewartosciowanej vespy.

Apropos okazji byla ostatnio salonowa honda SH300i 2008, 40tys km, ale serwis regularny w hondzie plaza za 5800 bo sie sprzedawcy spieszylo. I sprzedala sie 2 godziny. Mnie odstraszyl paskudny zloty kolor, ale kobiecie mogl sie spodobac. Skuter najlepszy w klasie i z abs.

Odpowiedz do tematu