może mi ktoś wytłumaczyć fenomen cen z którymi stoją te RS'y na allegro ? ni chu.. nie mogę zakumać za co blisko 100k pln należy zapłacić w tym aucie...
Stf, generalnie chodzi o to, że bardzo dużo RSów jest modyfikowanych, sporo już rozbito, a oryginałów w bdb stanie jest jak na lekarstwo.
Można trafić upalaną furę taniej, ale aut które jeźdzą tylko w ładną pogodę jest mało.
PieQt napisał/a:
trzeba było kupić RS, polatac 4 lata i sprzedać w cenie zakupu
Śmiechem żartem, trochę tak jest.
Może nie w cenie zakupu, ale ile on stracił, 20% w 4 lata....?
I sprzedają się te auta, tylko trzeba amatora trafić.
auto: BE EM WE
silnik:: 3.0
moc: Pińcet sto dziewińcetkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw 28 Sie, 2014
Stf napisał/a:
może mi ktoś wytłumaczyć fenomen cen z którymi stoją te RS'y na allegro ? ni chu.. nie mogę zakumać za co blisko 100k pln należy zapłacić w tym aucie...
Jakis czas temu szukałem bo chciałem zmienić i te ceny są kosmiczne. Tłumaczenie sprzedających że auto kolekcjonerskie
kolekcjonerskie ? no wlasnie o to pytam. nie ma w tym aucie nic co dla mnie wiaze sie z czyms wyjatkowym w motoryzacji. no moze poza wyjatkowym ukl. napedowym ktory juz wprowadzany jest na co najmniej porownywalnym poziomie w co 2 hatchu. wnetrze fatalny plastik i imitacje jakosci. z zewnatrz plastik lub jak ktos woli bardziej kolekcjonersko to czarna matowa folia... silnik konstrukcja zcw sprzed dobrych kilku lat... takiee nadmuchane cos bez jakosci.
w ktorym miejscu ta wyjatkowosc sie pojawia na miare zlota ?
auto: żółte takie
silnik:: F4Rt że jedzie
moc: 230km
Wysłany: Czw 28 Sie, 2014
Z rocznika 2010 można kupić Megane RS za 60tys (a za 90tys to już jest rocznik 2013), które może od świateł do świateł będzie trochę wolniejsze, ale na zakrętach zniszczy Focusa, a od tego 2.0T ma bardziej ekonomiczny silnik, który lepiej sprawdzi się w codziennym użytkowaniu.
Jaram się wyglądem tej Foki bo tutaj wygrywa z Megane, ale cena jest mega nieadekwatna co do tego co się dostaje.
Tak czy tak powodzenia w sprzedaży, pewnie jakiegoś pasjonata uda się złapać jak auto jest w dobrym stanie .
Na starcie masz ok. 100K i zaraz chcesz robić wydech, hebel, zawias etc. i robi się już cena kosmiczna...
Właśnie o tym mówie.
Oba egzemplarze z ogłoszenia są seryjne, a ten zielony to w zimnych miesiącach nie wyjeźdża z garażu i ma jeszcze mniejszy przebieg.
Zmodyfikowanych jest sporo.
Seryjnych naprawdę mało.
a nie lepiej za ta kase kupic audi s3 po dobrym sofcie, albo nawet samemu to zrobic?
niszczy przeciez takiego focusa straszliwie... zreszta chyba seryjne s3 go niszczy