wstaje rano patrze juz jestem spozniony do pracy mysle nadrobie w drodze heheh wyjechalem z osiedla i dojechalem do glownej drogi ... i nagle za mna pojawia sie czarny leon patrze fajny zderzak mysle to chyba top sport i w tym momencie zaczynam sie napedzac... na radiu slysze czycsiutko smialo pomykaj... wiec biore sie za wyprzedzanie 3 autek... patrze leon za mna... ooo mysle sobie bedzie fajna droga i w tym momencie gosc z leona na cb pyta... kolezko z peugeota co ty masz za silnik odpowiadam ze zwykle 1.6 gosc mowi ze ladnei jedzie i ble ble pytam sie co on ma ... odpowiada leon cupra tdi... mysle chyba nie ma cupry tdi a moze i jest po chwili dodaje ze seryjnie ma 150 km i skrzynie 6 wiec mysle sobie na vmax pewnie przegram ale moja droga to ok 15 km przez las z szybkimi zakretami wiec rzucam haslo na radyjku : to co idziemy a on ze ok redukcja do 4 i podloga patrze leon idzie za mna oddalam sie od niego powoli i w sumie napedzilem sie do ok 180 a przed nami lewy dlugi zakret przechodzacy w prawy ... mysle zobaczymy jak gosc pojdzie shamowalem sie i ide odpowiednim torem gosc troszke zwolnil ale naprawde ladnie przejechal wyjechalismy z zakretow znowu kawalek prostej i mowi : kolego chyba cala droga znasz na pamiec i wiesz jak w kazdy zakret wejsc mowie ze troche tedy jezdze dolatujemy do kolejnych zakretow... hamowanie dlugi lewy przez wiadukt... przechodzi w prawy lekki zacisk i tutaj leonik tez bardzo ladnie przeczepil sie mnie i przejechalismy po tej parti gosc pyta jakie mam zawieszenie mowie ze serie i pozniej lekkie wybicie i dluga prosta... napedzilem sie do 210 i leon byl zamna ale chyba jednak zbraklo mu mocy aby wyprzedzic dolatujemy do malego spadania w dol i prawego zakretu pod gore ale jada samochody i zblizamy sie do miasta wiec mowie ze ja odpuszczam i on mowi ze tez wiec chwile gadamy i ja bylem zaskoczony ze ten tdi tak jedzie on byl zaskoczony ze 106 tak jedzie 1 raz od dluzszego czasu do pracy mialem tak fajna droge
ogolnie odnioslem takie wrazenie na przyspieszenei 106 jest szybsza ale na vmax juz nie nie znam danych katalogowych wiec nie wiem jak mozna porownac ze soba te 2 auta
i najlepszego z okazji dnia dziecka dla wszytskich
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Ostatnio zmieniony przez polll Pią 01 Cze, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007
kurka Pollu, ale to ja nie rozumiem skąd ta radość:)
hothachem objechałęś dupowoza i odrazu na forum piszesz... ja się nie chwalę jak wyprzedzę reno lagunę 1.8 lpg
i w sumie potwierdza się to co mówiłeś, nie umiesz jeździć, tyś znawco okolicznych dróg, że Cie gnojowóz dochodził
miłego dnia w pracy, i żyj świadomością że "pokazałeś mu"
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007 Re: 106 vs leon top sport
polll napisał/a:
ogolnie odnioslem takie wrazenie na przyspieszenei 106 jest szybsza ale na vmax juz nie
ale jak to, przecież leon ma więcej momentu :564:
wielkie gratki, ja w drodze do pracy wyprzedziłem autobus i zazwyczaj podróżuję równie emocjonująco co dziś
sharxhunter, cioto nie rozumiesz co napisalem mialem fajna droge do pracy... gosc ogarnial auto... pojezdzij wkoncu w zakretach powyzej 120 to zrozumiesz cos hehehehe a szczerze mowiac taki lełon twoja corse zamiata
Cytat:
ja się nie chwalę jak wyprzedzę reno lagunę 1.8 lpg
bo pewnie nie wyprzedzisz
kupa prawda
może faktycznie nie zrozumiałem powodu do szału
to ja może opisze jak to autosanem żuka na podwójnej ciągłej wyprzedzałem, z redukcją włącznie
moje opony od więcej niż 100 km/h w zakręcie nie trzymają sam widziałeś jakie są fajne
a z leonem... mogło by być ciekawie, ale pewnie i tak by mnie przy jakiejś tam prędkości zjadł
żeby nie być niemiły, Gratuluje Pollu, ale nie wyzywaj mnie publicznie od ciot
sharxhunter, oka ostatni raz tak mowie twoje trzymaja lepiej niz moje sam wiesz ze dla mnie prosta sie nie liczy a jadac 15 km przez las po zakretach mozna naprawde sie fajnie wkrecic i o to mi chodzilo c....o
uważaj na sarenki łosiu
bo jak się okaże że pug i od takiej szybszy, to nie będzie fajnie
a jaki fifarafa z Ciebie to pokażesz chłopakom w niedziele na torze
kończę OT bo w dzień dziecka warna przyjaźni admini mi pier*** i będzie
auto: Clio Sport
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
to musi byc fajne biorac pod uwage nasze doswiadczenia w gadaniu przez łoki toki w drodze do lublina
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
lagadula [Usunięty]
Kiedyś.... daaawno temu, jak moja astra jezdziła ok 7,5 do 100, i miala 14,6 na ćwiare, koledzy, bracia w Poznaniu mieli takie Top Sporty. Założyli do niech PowerBoxy blegijskiej firmy PSI. Moc wzrosła do 185 KM. Za każdym razem mnie masakrowali, jak chcieli.... także mam traume zwiazaną z Top Sportami :549: