auto: Cupra
silnik:: 2.0t
moc: 300km Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Pon 17 Mar, 2014
Ja się wypowiadam w sprawie tabletu Jakartiego, bo w tym temacie mnie wywołał do tablicy
Sorry, ale jeśli za "nowy" mam płacić o 30% więcej niż za NOWY to niech mi nikt nie wciska, że to interes życia
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 18 Mar, 2014
Cartoon,
oferta dla osoby z dzialanoscia to oferta inna od osoby bez dzialanosci wiec porownywanie "bo ja moge" w tym przypadku nie dziala
tablet byl wystawiony prywatnie wiec nie bylo mozliwosci dac ceny porownywalnej "po odliczeniu". poza tym przypominam, ze takie kupowanie na fv nie jest legalne jesli produkt nie jest wykorzystywany w prowadzonej dzialalnosci. kazdy tak robi itp itd ale .. ale..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Wysłany: Wto 18 Mar, 2014
Prowadzę działalność związaną z usługami informatycznymi- tablet to narzędzie pracy, tak samo jak telefon i komputer Nie zmienia to nadal faktu, że Twój tablet był o całe 9pln tańszy od nowego ze sklepu nawet bez firmy wolałbym nowy z gwarancją wystawioną w dniu zakupu
Ostatnio zmieniony przez Cartoon Wto 18 Mar, 2014, w całości zmieniany 1 raz
hehe, nie takie rzeczy sprzedawalem na allegro ze bardziej mi sie oplacalo sprzedac uzywke i kupic nowa na fakture... ale nie kazdy ma dzialalnosc i go to jebie, po prostu szuka gdzie taniej
auto: żółte takie
silnik:: F4Rt że jedzie
moc: 230km
Wysłany: Śro 19 Mar, 2014
Apple jako firma zarejestrowana poza UE dlatego nie podlega w tym przypadku prawu unijnemu, dlatego daje tylko 12 miesięcy gwarancji, niezależnie od tego czy bierzesz ich produkt na firmę czy nie. Unii się to podobno nie podoba ale nie mogą nic z tym zrobić.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Nie chodziło mi o iPhone'a ogólnie odpowiadałem Cartoonowi że nie zawsze się opłaca brać na fakturę.
Przykładowo Makita daje 12 miesięcy przy fakturze i 24 konsumentowi. I taką praktykę stosuje wiele firm.
Doskonale wiem o skróconej gwarancji, ale z założenia, z większości sprzętu "elektro" korzystam max dwa lata i ryzyko, że coś się popsuje w drugim roku jest znikome.