Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Jakarti
Pią 27 Gru, 2013
[S] Corsa B 1.4 8v
Autor Wiadomość

Kenet 
Mam grzybicę stóp

auto: Skoda 105L
silnik:: 1049 cm3
moc: 43km

Wysłany: Śro 23 Paź, 2013   [S] Corsa B 1.4 8v

Witam,

sprzedam kultową bazę na jangtajmera - prawdziwą perełkę niemieckiej myśli technicznej.

Corsa służyła inżynierowi budowy do dojazdów do pracy jako 6 auto w rodzinie :D Od czasu do czasu garażowana, od czasu do czasu myta. Dzięki nietuzinkowemu kolorowi rzuca się w oczy jak otwarty dach na narodowym podczas ulewy. Na każdym kroku przyciąga zazdrosne spojrzenia Hondziarzy, Golfiarzy i właścicieli 4 cylidrowych BMW, a także zalotne spojrzenia dziewczyn na przystankach, którym właśnie odjechał autobus sprzed nosa. Dzięki elektrycznie upuszczanym szybom można od razu zagadać :D

Corsa w ruchu miejskim jest bardzo żwawa. Ośmiozaworowa jednostka o całkiem zacnej pojemności może nie jest demonem wysokich obrotów, ale moment z dołu na ulicy potrafi zaskoczyć choć na papierze nie zachwyca - całkiem jak Yaris TS. Corsa odpowiednio potraktowana potrafi zerwać trakcję przy przejsciu z 1 na 2. Nie boi się wyścigów ze świateł gdyż na kołach znajdują się opony Continental Sport Contact 2 w rozmiarze 195/45/15 - można walić z odcinki i jednocześnie zadać szyku na pięknych 15" obręczach o rajdowo brzmiącej nazwie Cromodorra. Coś dla prawdziwych koneserów. Szerokie gumy wymagają odpowiednio silnego bicka, gdyż auto pozbawione jest takiego gadżetu jak wspomaganie - prawdziwy mężczyzna go nie potrzebuje, a kobieta i tak nie zauważy, że nie ma.

Skrzynia biegów w swojej górnej części posiada otwór rewizyjny niewiadomego pochodzenia, natomiast nie przeszkadza on w normalnym użytkowaniu auta. Biegi wchodzą jak nóż w masło, a niski poziom oleju w skrzyni zapewnia sportowo brzmiący "klik" (nie mylić ze zgrzytem). Corsa tak jak sportowe motocykle gaźnikowe miewa czasem problemy z odpałem na ciepło, ale odpowiednia wiązanka niecenzuralnych próśb zazwyczaj ratuje sytuację. Jedynym mechanicznym mankamentem są tarcze hamulcowe pogięte tak, że mamy permanentną imitację działania układu ABS, którego oczywiście w aucie nie ma. Należało by to wymienić, chyba że ktoś jest miłośnikiem masażu - wtedy nie będzie przeszkadzać.

Buda jest zdrowa, jedynie na klapie pojawiły się ogniska, no można mówić, że całe pożary korozji, ale klapa w razie czego droga nie jest. Tu i tam zdarzały się jakieś otarcia, wgniecenia - ale auto użytkowane w mieście, więc nie znasz dnia ani godziny jak trafi się sponsor na cały bok. Odpowiedni tritment pastą Tempo powinien przywrócić lakierowi część dawnego blasku.

Wnętrze - najmocniejsza strona auta zaraz po wyglądzie. Pełen pakiet sportowych pokrowców wraz z mieszkami w kolorze. Radio na kasety, ogrzewanie i zamykany schowek to namiastka luksusu zupełnie wystarczająca w dzisiejszych, niełatwych czasach. O elektrycznych szybach już wspominałem.

Najważniejsze - cena - pomyślicie, że oszalałem ale oddam Corsę tylko w dobre ręce za 1999 zł, co więcej - w cenie dołożę komplet świeżych kół zimowych na felgach aluminiowych. Zależy mi na szybkiej sprzedaży, więc stąd taka atrakcyjna cena. Dodam, że za miesiąc kończy się OC i jeśli nie sprzeda się do 10 Listopada wystartuje w Wyścigu na Torze Ułęż, z którego już raczej nie powróci. Jest to zatem ostatni dzwonek aby stać się posiadaczem takiego pięknego, starego auta. Teraz już takich nie robią.

Jakby co proszę pisać i dzwonić, na smsy nie odpowiadam, na maile też nie - nie mam komputera.

Zapraszam z gotówką na jazdę próbną!

Zdjęcia:

Z racji sporego zainteresowania jazdy próbne tylko na zapisy!

Auto mojego brata, kupione pod wpływem emocji - teraz chce się go pozbyć jak najszybciej, ale jak się nie sprzeda to jedziemy 10 Listopadan na Wrack Attack na Ułęż :>

kamil 
Kawior, cebula, kaszanka...

auto: E39 523i
silnik:: 2,5
moc: Ile Pan Bóg Dakm

Wysłany: Śro 23 Paź, 2013   

chciało Ci się tyle pisać o niej ?

Kenet 
Mam grzybicę stóp

10 minut to pisałem - w świetle odzewu i zainteresowania - warto było :]

Rasputin 
sushi nori

auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km

nie czytałem ale 999zł dam,a co!! nawet dzisiaj!

Kenet 
Mam grzybicę stóp

Panie dołóż Pan coś!

Kenet 
Mam grzybicę stóp

Z resztą - za 1000 na zimówkach mogę oddać :]

Czesio
[Usunięty]

Chcecie Lagne w rozliczeniu ? :D

Kenet 
Mam grzybicę stóp

Ręka w ręke i mogę Ci na paliwo opuścić :lol2:

Czesio
[Usunięty]

Corsa + BMw za lagne . Na to moge sie zgodzic :D

roj 
Rangi, rankingi, drabinki

auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm

te, Jaskier, jakoś ostatnio używałeś zupełnie innych słów jak opisywałeś tę furę :rotfl:

siema 
dziękuje i pozdrawiam

auto: Clio II ph3
silnik:: F4R
moc: 0_km

Dawaj to ogłoszenie na otomoto- trafi na wykop, to sprzedasz jak malucha prosto z polmozbytu.

Rasputin 
sushi nori

Eee to żadna okazja..tu mam z gazem, ze wspomaganiem i opłaty długie!
http://tablica.pl/oferta/...html#79f3f62d97
BTW szukam taniego dupowozu który przetrwa zime i na wiosne pojedzie wrak race. Celuje w AX 1.5D :faja:

arssss 
troszkę mi stoi...
36.6°C

auto: 120i
silnik:: N43B20
moc: 170km

http://allegro.pl/show_item.php?item=3632943785 łapie się czy taniej?

Rasputin 
sushi nori

Wysłany: Czw 24 Paź, 2013   

Wole diesla bo mniej spali niz taka bena. No chyba ze ktos tam wrzucil gaz :lol2:

Kenet 
Mam grzybicę stóp

Wysłany: Czw 24 Paź, 2013   

Karwa ale u mnie jest na bogatości :lol2:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi