w zwiazku z malym dzieckiem i mocno wyjazdowa praca nie jestem w stanie ogarnac tematu mojego zyciowego projektu. Zmniejszyl mi sie tez pociag do ryzyka i predkosci, wiec auto by bylo zbyt szybkie, by je wykorzystac nawet w polowie.
Na same czesci wydalem ponad 60tys, zbieralem je po calym swiecie lub robilem na zamowienie, 90% jest zupelnie nowa (znaczy ma przebiego ok 500km), rezerwowo mozna oczywiscie je rozczlonkowac i zarobic, ale bym sie poplakal chyba.
Auto ma min. :
- 2 fotele Bimarco futura, 2x pasy 6pkt Momo, kierownik Momo, komplet zegarow VDO z epoki
- skrzynia Getrag volvo 940, szpera plytkowa wyczynowa volvo R-sport (nowa)
- silnik ledwo dotarty volvo 2.0 z glowica 16v Volvo Cosworth, nowe tloki kute Mahle, obrobiona glowica, regenerowana turbina Garett (fabryczna), chip pod auto, ok 270km. Na wiekszym turbo mozna osiagnac 350km
- uklad wydechowy Eltec, przelot ale na wielkich tlumikach wiec spelnia wszelkie normy, efektow dzwiekowych dostarcza bardziej blow off
- wszytkie gumy to poliuretany
- zawieszenie gwinowane z regulowana wysokoscia oparte na bilstein b8
- hamulce i regulator sily hamowania Willwood (2 zestawy klockow, Willwood i Mintex), przewody w oplocie
- podwojne stabilizatory
- pol klatki do zamontowania
- 2 komplety kol 17" volvo
i pewnie mnostwo innych rzeczy. Auto jest zarejestrowane i ubezpieczone. Wymaga testow, regulacji i jakichs drobnych poprawek.
Cena do ustalenia, oczywiscie duzo nizsza niz naklady bo takie sa realia.
Chetnie tez przyjme w rozliczeniu z mniejsza lub wieksza doplata w moja strone, w pelni sprawne min.:
- motocykl (np. kawasaki w650, transalp, HD sportster etc. do 75km) lub mocniejszy skuter (gilera runner VXR, burgman etc.)
- fun car - youngtimery w stanie igla (subaru legacy GT, clio williams, AX GTi, 205GTi, 309GTi, bmw ponizej 89roku) lub cabrio (np. MX5, Golf1)
- clio sport (z sentymentu)
kilka fot z etapow posrednich:
Ostatnio zmieniony przez pcs Pią 30 Lis, 2012, w całości zmieniany 2 razy
AleX [Usunięty]
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012
pcs napisał/a:
- fun car - youngtimery w stanie igla (subaru legacy GT, clio williams, AX GTi, 205GTi, 309GTi, bmw ponizej 89roku, Celica) lub cabrio (np. MX5, Golf1)
- fun car - youngtimery w stanie igla (subaru legacy GT, clio williams, AX GTi, 205GTi, 309GTi, bmw ponizej 89roku, Celica) lub cabrio (np. MX5, Golf1)