auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2007
wygsła mi strona a tyle się naprodukowałem motyla noga...
Więc w skrócie napisze że ja zagłosowałem za megi ze względu na fakt że jako jedyne auto do przemieszczania się na codzień jest w mojej opini całkiem nie głupim kompromisem, ani się tyo jakoś specjalnie w oczy nie rzuca ani nie jest wielkim brzydkim klockiem pokroju fiata doblo. Ja co prawda wolałbym sporta ale jeżeli ktoś szuka kompromisu to taka megi dCi +virus i jakoś się to tam turla chociaż wiadomo że w dawaniu frajdy z jazdy podejścia do sporta nie ma..
Ot takie moje psychologiczne podejście
p.s
Nie jestem disco-boyem jak tu już okrzyknięto tych którzy zagłosują inaczej niż większość, wybór był raczej podyktowany chęcią pomocy wybrania kompromisowego pojazdu- bo ktoś kto porównuje takie auta musi moim zdaniem mieć niejasno sprecyzowane czego właściwie szuka.
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
bylem dzisiaj z Kondziem na spocie Megane.
i... powiedzmy, ze wypowiem sie o tym czego sie dowiedzielismy. niestety nie duzo bo nie bylo zadnej Meganki 2.0, a wiekszosc to 1.6 16v zreszta tez wielkiego wyboru nie bylo.. jedna byla bardzo podobna do tej czerwonej co wkleil Michal (tyl identyczny tylko, ze w granacie i ciemne klosze tylnych swiatel) do meritum.
moim zdaniem taka meganka 2.0 bedize jezdzic jakos.. nie zeby rewelacyjnie ale bedzie jezdzic.. to jest takie mile auto, wydaje mi sie, ze duzo bardziej francuskie (takie jakies miekkie.. mile w dotyku i w ogole.. ble ale do jazdy troszke bardziej dynamicznej czemu nie.. ) niz Clio Sport, ktore jest hardcore.. dla mnie. moja refleksja sprowadza sie do tego, ze nawet gdyby takie Megane lecialo <8 do 100 to nie bedzie dawalo tyle prostej i wrecz wulgarnej frajdy z jazdy co Sport. jest jeszcze jedna rzecz.. odbior osobisty tzw estetyki auta.. osobiscie nie uwazam zeby bylo podobne do Calibry.. ale trzeba byc z nim bardzo ostroznym bo latwo zepsuc ta fajna linie.. jak dla mnie zbyt damska.. ale z drugiej strony jesli komus sie nie bedzie wizualnie podobalo Clio to nic na to nie poradzi.. hmmm.. to tak jakby wybierac dziewczyne (wg subiektywnej osoby brzydka - tzn ze dla innego moze byc ladna..) dlatego, ze sie dobrze rucha.. tak naprawde obydwie te cechy sa wazne wiec .. ktos moze z tych dwoch aut wybrac Megane (bo mu sie spodobala!) ale bedzie swiadom tego, ze osiagami i charakterem jazdy ciezko bedzie dorownac Clio..
ja po tym Megane spocie powiedzielem Konradowi: nawet jesli by jezdzila tak jak Clio.. to to nie bedize to.. nie bez powodu masz renowke, ktora sie rozpada ale wywoluje usmiech na Twojej twarzy.. to tak jak z moim HGT .. nie jezdzi jak Clio ale.. kazdy cos kocha - a czy to bedzie Clio czy Megane.. z kazdego auta mozna zrobic kupe.. a Konrad w Megance chyba by nie wyspawal klamek, nie zrobilby siatexow itd...
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Ostatnio zmieniony przez Jakarti Wto 03 Kwi, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: Clio Sport
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Marek23 napisał/a:
Trzeba byc niezlym looserem
Marek23 - nie badz niegrzeczny bo to chyba nie przystoi HH member. wiem, ze zawsze wkladasz cale serce w to co robisz i nie pozwolisz na nieprawdziwe opinie. pamietaj, ze takie zdanie jego zdanie moglo wynikac z jakichs jego doswiadczen.. osobiscie tez sie z tym nie zgadzam ale nie ma sensu w ten sposob reagowac.
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Śro 04 Kwi, 2007
Panie Marku, chyba się pan nieco rozpędził... dzięki za wszystkie złośliwe i niemiłe teksty i słowa z Pańskiej strony, ale:
-gdzie napisałem że wybrałbym megane
-gdzie napisałem że to ja mam taka opinię o tych samochodach to moim zdaniem pierwsza myśl osób którzy nie znają się za bardzo na samochodach... clio samochód prosto z raju a nie mały zapierdalacz...a meganka usportowiony i do lansu... rozróżnij to co piszę od siebie a o opiniach... :566:
-dziękuję za wyrażenie opini o mojej wiedzy i umysłowości, ale nie jest ona taka jak Pan sobie to wyobraża
- i jeszcze raz dziękuję za wsadzenie mnie do koszyka discoboyzów za coś, CZEGO KURWA NIE ZROBIŁEM !! , i dziękuję za mianowanie mnie do opuszczenia domu wielkiego brata...
-a skoro to furum jest miejscem spotkań osób z hothatchami i do wymiany poglądów, to chyba trafiłem w dobre miejsce... albo tak mi się wydawało...
-nigdzie nie pisałem na temat clio 1.2 w tym temacie tylko jak już wspomniałem o pierwszym spostrzeżeniu zwykłego użytkownika dróg... więc może ten warn trochę na wyrost...
-szkoda że mnie trochę chłopaki zjechaliście(no może trochę więcej niż trochę) ale bywa... ŹLE zrozumieliście to co napisałem... a sorry, ale o renaultach trochę wiem i lubię tą markę... więc doskonale wiem że Sport to nie jest zwykłe Clio...
-wydaje mi się, że lepiej było by wysłuchać co ma osobna krytykowana do powiedzenia niż nabijanie postów z wrzutami mimo iż nie wie się o co chodziło dokładnie... Marek trochę pokory... nowy użytkownik nie znaczy gorszy... nie spasowałem Ci, sorry...
-jeśli uważacie że mimo tego co napisałem, to JA uważam że Clio Sport jest dla emerytów a megana dla przebojowych młodych, to bardzo proszę... skasujcie to konto... ale już pisałem, że to nie moje wyobrażenie...
-powiem też, że nie ja dałem głos na megankę... niech powiedzą Ci co oddali i będziecie wiedzieli...
-FreeMan... wiem jak lata clio, ale jak byłbym w wawie to sprint byłby dla funu z wiadomym wynikiem... OPINIA LUDZI NIE MOJA !! !! !!
-chyba przesadziliście z osądem mojej persony... :554:
Ostatnio zmieniony przez Misiek_lbn Śro 04 Kwi, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Sharx , nie denerwoj sie. Poprstu troche zle dobrałeś słowa, a panowie spieli poślady zabardzo.
Thats it.
Może i tak, ale odrazu tyle wrzutów i niepotrzebnych słów... tyle tu mówicie o niespinaniu pośladów i czil ałcie, a wyszło trochę inaczej... zresztą było napisane
Ogolnie meganka 2.0 jezdzi, gorzej od clio ale jezdzi.
Wybor taki: jesli lubisz samochod wygodny, szybki i tez ladny to coupe.
Jesli wspolczynnik lansu nie jest itotny a bawi Cie podskakiwanie na ulicy w malej niegrzecznej puszce to bierz clio.
P.S. Za 30 to masz biedne clio z skorka, auto klima, xenonem, esp itp, czyli to co weryjnie w phII
Sorry Kondziu za wcięcie Ci się w temat, ale się nieprzyjemnie zrobiło, więc teraz postaram Ci się powiedzieć parę spraw jako że mam taki samochód w rodzinie i często do dyspozycji...
+silnik i elastyczność
+w zupełności wystarcza na miasto i do zabaw ze świateł
+zużycie paliwa 6.5 trasa, 8.5 miasto
+wygoda(w porównaniu do mojej Corsy o niebo większy komfort)
+ładna bryła nadwozia
+ceny części(dużo zamienników np. w Motrio)
-widoczność do tyłu
-czasami jakieś małe problemy z elektryką(podświetlenie zegarów,lampka od rezerwy)
-sporo tego na ulicach
-nie za dużo miejsca, ale nie jest też tak ciasno
auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
sharxhunter napisał/a:
-FreeMan... wiem jak lata clio, ale jak byłbym w wawie to sprint byłby dla funu z wiadomym wynikiem... OPINIA LUDZI NIE MOJA !! !! !!
nie odrobiles pracy domowe... ja od 5 lat pracuje w salonie renault i NIGDY nie spotkalem sie z opinia ludzi odnosnie clio ze to samochod dla emerytow, a juz zeby Sport byl samochodem dla emerytow to wogole.
no chyba ze mowimy o Clio Sedan - czyt. Thalia.
FreeMan, wiem że pracujesz w salonie renaulta, ale że 5 lat to już nie wiedziałem...nigdzie nie napisałem że Sport jest dla emerytów... tata pracował ok 10 lat w takowym salonie, i z tego co pamiętam, to sporo osób w podeszłym wieku kupowało właśnie Clio, bo były dla nich w sam raz... stąd takie słowa, i chyba mało osób powie że Clio jest samochodem typowo dla młodych... a meganki kupowli raczej ludzie z kasą i dla drobnego lansu... bo wtedy tanie nie były, zwłaszcza 2.0 16v, gdzie w lbn nowych sprzedało się jedna albo dwie(tata sprzedał jedną i koleś się po ok pół roku nią zabił)...