Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
rozmowy o technice jazdy po sniegu
Autor Wiadomość

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Nie 18 Mar, 2007   

lagadula napisał/a:
Jak spada snieg to uzywam takiej wajchy po środku auta, miedzy fotelami, zwanej hamulcem ręcznym. :D :P

Proszę Cię, nie załamuj mnie.... Ręcznym idealnie ustawisz auto, schamujesz się szybciej niż zwykły smiertelnik i chwycisz przód jak Ci wyjedzie? Z całym szacunkiem, ale po takim tekście to Ty nigdy tak naprawdę po śniegu nie jeździłeś.

lagadula
[Usunięty]

Marek23 napisał/a:
lagadula napisał/a:
Jak spada snieg to uzywam takiej wajchy po środku auta, miedzy fotelami, zwanej hamulcem ręcznym. :D :P

Proszę Cię, nie załamuj mnie.... Ręcznym idealnie ustawisz auto, schamujesz się szybciej niż zwykły smiertelnik i chwycisz przód jak Ci wyjedzie? Z całym szacunkiem, ale po takim tekście to Ty nigdy tak naprawdę po śniegu nie jeździłeś.

1. Napisałem to w formie żartu.
2. Nawet jeśli nie to nie wiesz czy potrafię lub nie używac hamulca ręcznego
3. Potraktuję twój wytyk jako wyzwanie i zrobie wszystko żeby skopać ci dupsko przy najbliższej okazji (na jakims torze).
4. Nadal nie wiesz, bo niby skad masz wiedzieć co robie w życiu , czym sie zajmuje , i kiedy zaczałem, a z góry zakładasz że jestem plackiem, co podhcwytem skreca kierownicą i wciska sprzegło na zakrecie ?? Informuję, ze nie potrzebuję używać lewej nogi.

I żebyś sie nie obrażał, ani nie unosił, nie mam zamiaru cie urazic.... :556:

nox 
Aż żal się spieszyć na tym forum
Mr. Cleaner

auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm

looooooz panowie :) zapodajcie sobie kwiatuszki za uszka założcie hawajską koszule i puście ABBE na ful albo inne mydełko FA

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Cytat:
3. Potraktuję twój wytyk jako wyzwanie i zrobie wszystko żeby skopać ci dupsko przy najbliższej okazji (na jakims torze).

W takim razie kości rzucone... Na torze i na jakimś oesie w lesie, bedę pamiętał o Tobie i w te lato na pewno sie przypomnę. Napierw tor ładnie pojeździmy idealną linią, a potem w lesie jeden przejazd zaponawczy i sobie polecimy.
lagadula napisał/a:

2. Nawet jeśli nie to nie wiesz czy potrafię lub nie używac hamulca ręcznego

Akurat ja mam bardzo torowy styl jazdy, ale pisanie, że lewa na ulicę nie potrzebna? Wczoraj leciałem paskiem tdi za 206 z kubełkami(koleś ewidentnie miał rajdową pasję) po bardo szybkich (nieznanych mi), trochę nierónych partiach w desczu. On 150 i na podbiciu chwycił auto lewą, ja w pasku bez lewej musiałem wszystko gazem robić. 130 koni w passacie przy 150 km/h= stosunkowo mała reakcja na manipulowanie gazem... pewno wiesz o co mi chodzi. Więc raczej ta lewa się przydaje, choćby ze zwględu na nierówność nawierzchni, szczególnie kiedy trasy nie znasz wogóle. Dlatego jeszcze raz się zastanów co piszesz.
lagadula napisał/a:
4. Nadal nie wiesz, bo niby skad masz wiedzieć co robie w życiu , czym sie zajmuje , i kiedy zaczałem, a z góry zakładasz że jestem plackiem, co podhcwytem skreca kierownicą i wciska sprzegło na zakrecie ?? Informuję, ze nie potrzebuję używać lewej nogi.

Ale właśnie mnie uraziłeś. Potrafię czytać ze zrozumieniem... Masz sobie tam jakąś funkcję w teamie Tomka K., ale generalnie napominasz o tym z lekką tajemnicą, nie wiem po co.

Poza tym uczysz w jakiejś szkole doskonalenia technik jazdy, która może jest ok, a może jakbym tam poszedł na kurs to bym umarł ze śmiechu. Jak się nie pochwalisz to tylko się mogę domyślić.

Jeździsz C2 VTR i próbujesz jeszcze wcisnąć kit, że ta skrzynia na krętym jest super. Jeśli rzeczywiście jesteś takim ogarniającym auto na krętym kolesiem to chyba auto kupowałeś z dziewczyną, bo innego wytłumaczenia nie znajdę.

PS. Też Cię nie chcę urazić kolego, ale bardzo chętnie kiedyś na żywo "podyskutuję" o technikach jazdy.

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
moc: 201km

tak na przyszlosc: proponuje zrezygnowac z nawet malych zlosliwosci, nie mowiac juz o malych niegrzecznosciach i zartach. jesli zobacze chociaz gram z w/w rzeczy nie bedize dobrze.

proponuje rowniez o zrezygnowanie z uzywania zwrotow, z ktorych nie powinno sie korzystac gdy ktos Cie jeszcze dobrze nie zna lub nie nabral do Ciebie zaufania. mam na mysli np:
lagadula napisał/a:
skopać ci dupsko

trzeba dodac, ze u nas na forum nie ma tajemnic. wiec kawa na lawe i rozmowa ma sie toczyc w oparciu o jakies fakty, a nie tak jak to okreslil Marek
Marek23 napisał/a:
lekką tajemnicą

jesli posiadasz jakas wiedze to sprobuj ja opisac, a nie "wyzywac na pojedynek"

lagadula
[Usunięty]

Przenieśmy tą dyskusję na Priv albo Gadu bo robimy znowu śmietnik w topicu.

A gwoli wyjasnienia. Przedstawiłem się już w topiku gdzie sie witamy, ale chęcią powtórzę. Nazywam sie Jakub Gerber i jestem pilotem Tomasza Kuchara. Jakieś 13 lat temu zaczęłem doskonalić swoje techniki jazdy u Zbyszka Szwagierczaka, krótko potem, zaczełem działać w jego szkole, a parę lat pózniej rozpoczelismy działalność jako Test i Trening - Szkoła Sobiesława Zasady, pod Poznańskie Bednary.
Nie jestem kierowcą ani wyscigowym, ani rajdowym, może trochę tego żałuję, ale w okresie kiedy miałem CCSa przygotowanego do wyscigów zabrakło nagle kasy. Pozostały treningi.
NIe wspominam i KJS'ach bo było ich tyle że nie pamietam.
W zeszłym roku przegrałem 1 miejsce w Zawodach Pilotów , na Torze w Słomczynie o 0.2 sek. Wygrał Jacek Rathe, również instruktor. Startowalismy Subarakami. Skonczyłam oczywiscie na 2-gim.
W tej chwili działam w www.subaru-adrenalina.pl i przygotowuję uczestników do zawodów w Subarach Imprezach.
C2 VTR kupiłem bo mi sie podoba, jest idealny do miasta, skreca nie najgorzej, do tego była dobra cena i atrakcyjny kredyt. Poza tym wziełem go od znajomego, wiec dobry uklad finansowy. Nie wspominam o wyposażeniu, bo tu mam aż za dużo.
A co do działania skrzyni w VTR zakładam sie że nawet ani razu jej nie miałeś w rękach.

Oczywscie zgadzam sie że Clio Sport to rakieta i super skreca... dlatego pojedziemy jednym i takim samym samochodem. Moze ktoś chce zaproponować jakiś ?

Czy takie wyjaśnienia (z grubsza) tobie wystarczają ??

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Przenieśli topic, w temacie o gti napisałem co i jak... Ustawka na wiosnę bardzo chętnie, dogadamy szczegóły później. Ścigamy się na jakimś neutralnym terenie, bo na torze Poznań nigdy nie byłem.

PS. Styczność z motorsportem masz niezła, wiadomo. Ale i tak myslę, że Cię naklepię :D
A tak serio to zobaczymy. Dobrze, że wszystko wytłumaczone :564:

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
moc: 201km

dziekowac - ma byc flower power :)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Usunąłem tamtego posta... Ustawka będzie, ścigajmy się saxo vts lub 106s16, nigdy tym nie jeździłem i byłyby równe szanse. Żartuję... Jeszcze raz gitara, że mamy taka osobistość na forum. Ale i tak będę musiał wyjaśnić, że chłopaki z hothatch są szybsze od czołówki N4 i ich pilotów :diabel2:

Peter 
plotki... plotki...

auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km

chce to widziec, ten pojedynek.ohhh yeaaah! wiadomo ze Wam nie udostepnie fury bo byscie mi ja skatowali. proponuje wziasc cos z wypozyczalni :D np jakiegos forda fieste :D

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

O motyla noga a to niecodzienny gość nam się na forum trafił ;) Gdyby były organizowane jakieś testy gdzie można by było przyjechać pooglądać profesjonalistów to napewno nie obrazilibyśmy się gdybyś szepnął słówko na PW ;)

Peter napisał/a:
chce to widziec, ten pojedynek.ohhh yeaaah

Nie tylko Ty :D

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

lagadula napisał/a:

C2 VTR kupiłem bo mi sie podoba, jest idealny do miasta, skreca nie najgorzej, do tego była dobra cena i atrakcyjny kredyt. Poza tym wziełem go od znajomego, wiec dobry uklad finansowy. Nie wspominam o wyposażeniu, bo tu mam aż za dużo.
A co do działania skrzyni w VTR zakładam sie że nawet ani razu jej nie miałeś w rękach.

Oczywscie zgadzam sie że Clio Sport to rakieta i super skreca... dlatego pojedziemy jednym i takim samym samochodem. Moze ktoś chce zaproponować jakiś ?

Jesli ten C2 jest taki dobry to niech kazdy jedzie w swoim :D

Mo kumpel chcial kupic C2 VTR, faktycznie jakies mega rabaty na niego dawali.
Jak ognia unikali jazdy probnej, ale udalo sie.

Nie wiem czy mowimy o tej samej skrzynii, ale automaty w autobusach szybciej zmieniaja biegi, nawet selespeed w alfie lepiej dziala. Nigdzie nie znalazlem dobrego slowa o tej skrzynce, serio. Moze poznije wypuscili jakas inna, zupelnie inna skrzynie ktora dziala. Tamta nie potrafila zmienic biegu.
W topgear ladnie to opisali, jak zmieniasz bieg to skrzynia sie zastanawia "czy ja jestem, mikrofalowka? nie, tosterem? nie, aaa, skrzynia biegow".

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Dokładnie... Lagadula, teraz już bez spinki. Nie jeździłęm vtrem, ale z tego się wszędzie śmieją. Spoko, auto do miasta git. Ale ta skrzynka nie jest do sportu i koniec kropka. Nawet DSG z VW, która jest mega konstrukcją, nie zawsze podobno zachowuje się tak jak kierowca by chciał(słowa Bartka Steinhoffa).

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 ]
dzik napisał/a:

Jesli ten C2 jest taki dobry to niech kazdy jedzie w swoim :D

Stawiam, ze wtedy nawet taki mega kierownik jakim jest Tomek K(pełen respekt za spokojną choć nie najszybsżą jazdę) by nie pomógł... Clio jest szybkie i każdy Dzik i Marek to wie :D

Peter 
plotki... plotki...

auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km

Panowie ale nie wiem czy pamietacie ale lagadula pisal ze ma zmieniony jakis sterownik w skrzynce czy cos...albo mi sie cos pojebalo... :558:

206 Gti 
bulion czy brulion?
Ulubieniec forum

auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km

ZAPRASZAM DO BIŁGORAJA NA POJEDYNEK :D :) :564:

Odpowiedz do tematu