Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
JMK vs JCW
Autor Wiadomość

JIMEK
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Gru, 2006   JMK vs JCW

no wiec tak jak teraz to sie dawno nie wkurwilem...
ustawilismy sie na lunckbreak'u i usiadlem z laptopem i netem komorkowym w kawejce (nie internetowej) i pisalem ladnie i kwieciscie. Najpierw do Was, potem jeszcze w inne miejsce zupelnie inaczej, czyli 2 rozne txty, mialem milion sciezek do imageshacka z fotkami juz i kurwa nagle laptok przestal netowi ciagnac druta i strony wygasly. No KUUUUUUUUUUUU!!!!!!! Zostal mi tylko (akurat najmniej wazny) ten drugi txt :565: :565: :565: :565:
wiec od nowa.

to na poczatek, pozniej bedzie wiecej fotek
i zaraz tekst.
bede updatowal pierwszego posta
---------------------------------------------------------------------

Ostatnio po killu z TT sie nastawialem na koniec tego dobrego ze teraz przyjdzie zima ze nie bedzie juz jak i po co... no ale... to tak jest zawsze. Mowisz ze konczysz kariere a tu okazuje sie ze masz wiecej ciekawych okazji niz w sezonie! Podobno jak sie czlowiek ozeni to podobnie jest. Nagle wszystkie panny ktore sie wydawalo gdzies sie chowaly, wychodza i chca cie poznac :D Eh.... Trzeba miec silna psyche.... No ale ja sie dalem no i trzeba bylo bryknac. Tyle czekalem na okazje z jakims worksem ze hej a ich wiadomo ze kilka w PL jest... Kiedys nawet jednego w WWie namierzylem ale okazalo sie ze wlasciciel architekt lat 60... :/ heheh... A po co sie ustawiac z worksem? Moc powinna byc podobna... wiec mala roznica ale jednak jest pytanie na ktore trzeba odpowiedziec - mianowicie - Ktory z nas bedzie mogl pelnoprawnie zachowywac sie jak pajac, opowiadajac wszystkim (mimo ze ich to g. obchodzi) ze ma prawdopodobnie najszybszego miniaka w PL? No zaraz powiem

ustawilismy sie w centrum na foksal i wywolujac ekstaze, wyindywidualizowalismy sie z rozentuzjazmowanego tlumu aut ( :lol: :D ), przeciskajac sie przez cale miasto. Co ciekawe ludzie nie tylko sie gapili ale tez usmiechali. Nie wiem o co im chodzilo :D Dojezdzajac na obrzeza miasta udalo nam sie 'zambushowac' ('to ambush', ang., - otoczyc) pewnego pana w seicienklaku stajac na prawym i lewym pasie. On troszke z niepokojem stal miedzy nami i nie wiedzial co go czeka. Moze myslal ze jestesmy jakims gangiem dziwnych facetow w nieproporcjonalnych metroseksualnych samochodzikach. Ale nie bylo tak zle bo na zielonym nas nie bylo. Start udalo mi sie miec sporo lepszy i do konca jedynki bylem poltorej z przodu (!), dwojka, kolega sie ogarnal i zaczal trzymac fason utrzymujac tempo. I tak juz bylo przez jakis czas generalnie, tyle ze dolozylem jeszcze troche na trojce. Hamowanie przerwalo nam troche a wydawalo sie ze works lapie drugi oddech, i zmierzamy na miejscowke HH :D

Duzo bylo gadania, porownywania elastycznosci (tak troche dzisiaj mokrawo :/ wiec te starty w zaleznosci od kaluz i piachu), kazdy sie przejechal autem kolegi zeby porownac. Super ma heble (juz na takie sie czaje od jakiegos czasu, a wydech co ciekawe cichszy niz u mnie seryjny z MCSa. Na koniec ustawilismy sie jeszcze raz, juz tak na czysto, no i przy tym ze auta szly podobnie, pojawil sie czolowy wniosek streetracera - Wszystko w rekach kierownika. Zaapelowalem do oponenta aby tym razem sie bardziej postaral. Bylo rownie slisko po obu stronach trasy i przy strasznym mielonym do konca jedynki bylem dlugosc z przodu. Dwojka znowu tragedia, kolega jakos chyba nie stracil tak trakcji i odrobil tyle ze wydawalo sie zaraz bedzie mi zagladal zza tylnej prawej szyby :D Trojka znowu dla mnie lepiej, czworka juz mniej ale bardzo rowno. W efekcie Miniak JMK o poltorej-dwie przed Miniakiem JCW.

wnioski tak na sucho abstraHUJąc od kierowcow. jedynka u mnie lepsza, dwojka u niego o wiele, 3 dla mnie, 4 troche dla niego.
WIEC MOIM ZDANIEM ROZNICE NIE SA TAK WIDOCZNE W PRAKTYCE JAK NA WYKRESACH.
Gokart nie martw sie bo jesli by wsadzic tego samego kierownika i tu i tu to wynik bylby w granicach dlugosci. Naprawde minimalne roznice. Jedyna wielka roznica silnikowo to jak przy 40km/h wrzucilismy piatki i moj od razu ruszyl, jego sie zastanawial no i byla przepasc przy obrotach do 3tys. potem wlasnie sie ogarnal i juz nie tracil
plany: juz dawno sie zastanawialem ale teraz to na bank kupuje heble JCW. ]
Wydech brzmi zajebiscie wiec tez sie zastanowie. Podobno nie daje tyle KM ile by mogl wiec dlatego zobaczymy...

spotkanko zajebiste, lunchbreak super :D

buziaki
Ostatnio zmieniony przez JIMEK Pon 18 Gru, 2006, w całości zmieniany 3 razy  

GOKART 
współczynnik IQ poniżej temp. ciała
Miniac

auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm

Wysłany: Pon 18 Gru, 2006   

Ty to umiesz podgrzewać atmosferę :D
wchodzę , a tu motyla noga tylko jakiś zwiastun wyścigu :D :D :D
Ostatnio zmieniony przez GOKART Pon 18 Gru, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

lenny 
spieprzaj dziadu

auto: ceteer
silnik:: dwulitrowy
moc: dwiesciedziesieckm

hehehe.... ładnie...

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

no to graty, wygląda na to że masz prawdopodobnie najszybszego miniaka w Polsce :)

106 
You, you, you...
SIŁŁŁŁŁAAA :]

auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km

fajny spot, ale nie przygotowales sie nalezycie... gdzie... zmiotka jakis odkurzacz...
opalarka do poprawy nawierzchni.... lub w ostatecznosi koce do grzania kol :)
ile taki miniak ma do paki?

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km

Jimek - jestem z Ciebie dumny.

lubie nokie ale zeby miala PL mysl HotHatchowa pokonac to chyba nie.. takze gratuluje ;) i morde ciesze z Toba.

ps po co kupowac... gdzie on stoi? :D

GOKART 
Miniac

:550: wow, jestem w lekkim szoku .... zupełnie zaskoczony przebiegiem. Myślałem że go strasznie zniszczysz a tu wychodzi że autka latają podobnie ze wskazaniem na Twojego... jestem pozytwnie rozczarowany :P
Szkoda tylko że tak mokro u was, w Szczecinie przez cały grudzień prawie idealne warunki na streeta, chłodnawo ale sucho.
Ciekawie jak to odnieść do wykresów z hamowni... nic to i tak już jestem wstepnie umówiony na przeprogramowanie mapki na nowszą wersję i zobacze jakie to da efekty. Zobaczymy co Fin wywalczy u swojego Dealera . Jak bedzie jeszcze kiedyś na pomorzu to trzeba będzie to zweryfikować :)
Gratulacje najszybszego miniaka :564:

JIMEK
[Usunięty]

ej prosze tylko pedaly mowia (a najlepiej to maja w podpisie) mam najszybszego xxx we xxx wsi.... straszne gadanie.... zawsze sie znajdzie szybszy... Np. niebawem bedzie jeden ktory bedzie szybszy... slyszalem juz ploty... :D

Rudello 
Nazywam się Bond...

auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km

Jimuś zapomnij o swojej wordzonej skormnosci i przyznaj sie ze strasznie zmasakrowałes tego JCW :)

GOKART 
Miniac

Nie ma się co wczuwać, nikt nie mówi tego na poważnie :D
P.S. dla mnie najwazniejsze w tym że wyjasniła się trochę kwestia osiągów worksa. Porówunjąc Wasze wykresy z hamowni czulem się trochę zrobiony przez BMW ...
Teraz patrzac na rzeczywiste porównanie na drodze widać że prawdopodobnie wszystko jest ok a brakujące konie... cóż TypeR'y też z obiecanych 200 Km mają często poniżej a i tak wszyscy je kochają :)
Ostatnio zmieniony przez GOKART Pon 18 Gru, 2006, w całości zmieniany 2 razy  

JIMEK
[Usunięty]

106 napisał/a:
ile taki miniak ma do paki?
ktory? oba powinny miec ponizej 7. a ile worksy maja to zalezy. czasami nawet od 6.5 do 7.5 :/ moj troche mniej...

[ Dodano: Pon 18 Gru, 2006 ]
Rudecki napisał/a:
Jimuś zapomnij o swojej wordzonej skormnosci i przyznaj sie ze strasznie zmasakrowałes tego JCW
no przeciez dostal troche ale wiedzialem ze tak bedzie. To jest wlasnie tak jak najpierw masz 18x a potem 21xKM. to jest taka roznice ze ogolnie autko jezdzi fajnie, tylko inne troche wolniej... a tak to sie tego tak nie czuje. Wiec jak ktos mowi ze te konie cos zmieniaja to nie prawda. Zalezy. Od wszystkiego, nie mowiac o kierowcy.
GOKART napisał/a:
Nie ma się co wczuwać, nikt nie mówi tego na poważnie
no wieeem.... nikt tu nie jest powazny :D

nawet 10KM robi taka roznice ze ciezko stwierdzic... ale dzieki temu ze ludzie inaczej prowadza, jest inny przebieg mocy, nm, to wlasnie jest super sie z kims ustawic. Bo inaczej mozna by robic kille na papierze. Rowniedobrze mogl mnie objechac mniejsza moca, bo im wiecej tej mocy to trudniej ogarnac... Zwlaszcza, tak jak dzisiaj, jak masz takie wilgotne brudne pozostalosci po kaluzach w niektorych miejscach...

Dariano 
Dowidzenia

auto: CIVIC VTI
silnik:: B20C6
moc: 217km

Bardzo ladnie Jimek jestesmy z ciebie dumni :D opis jak staneliscie kolo SC mistrz :DD D
P.S kiedy wreszcie przewieziesz mnie swoim potworem :569: :566:

JIMEK
[Usunięty]

Dariano napisał/a:
P.S kiedy wreszcie przewieziesz mnie swoim potworem
jak pokazesz mi swojego potworka :D nie no juz mi pokazywales... :D W kazdym razie przy najblizszej okazyi.

a takie to moj nastepny krok:
Ostatnio zmieniony przez JIMEK Pon 18 Gru, 2006, w całości zmieniany 2 razy  

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Ty to masz przygody! Graty mini spota :D
A kiedy mnie przewieziesz? :D

JIMEK
[Usunięty]

smieszne bylo ze u mnie pod maska jest rozporka JCW a u niego takiej nie ma :D

zdjecia firmy nokia. Nic nie mowicie. Ale sa przynajmniej artystyczne - sie kola w kaluzy odbijaja, choreografia. No staram sie, nie? :D
no i bystre oko pozna parking :D

Odpowiedz do tematu