Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Pon 23 Lis, 2009 Problem z systemem/laptopem
Panowie, laptopa mam już parę ładnych lat, cały czas chodzi na jednym systemie, nigdy nie był przeinstalowywany, nigdy nie sprawiał problemów, zawsze działał fajnie itp itd
ale ostatni może miesiąć, to totalna masakra, np po uruchomieniu z hibernacji gg włącza mi się ok 7 minut, znaczy się przechodzi z niedostępnego na niewidoczny, a żeby wyświetlić jakąś wiadomość od kogoś potrzebuje z drugie tyle czasu...
mozilla po włączeniu(nie wyłączam jej praktycznie, najczęściej minimaluzuje na pasek bo mam jakieś teledyski otworzone, nie lubię winampa), to żeby zaczęła normlnie chodzić to też potrzebuje sporej rozgrzewki, poza tym każda nowo otwierana karta pojawia się jakieś 10 sekund, co jest irytujące(nie chodzi o to ile się ładuje strona, wię to nie problem internetu).
jakieś pomysły co zrobić
mam eseta i ad aware, skanowałem oboma i nic...
czy win xp ma to o siebie że po pewnym czasie się po prostu yebie i TRZEBA go przeinstalować
auto: 135i
silnik:: N55B30
moc: 370km Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 24 Lis, 2009
Przeinstalowanie powinno pomoc.
Sam system w sobie poprawnie uzytkowany wytrzyma nieograniczona liczbe czasu, ale zakladam ze jakies bad secroty porobily Ci sie przez te lata na twardzielu jak go juz X lat uzywasz i pewnie nigdy nie defragmentowales dysku etc.
sprobuj defragmentacji plus ashampoo magic optimizer.
ja robie tak co roku i jux xp mi smiga 4 rok wywala syf z przegladarek i po aktualizacjach i defragmentacja dysku i jest naprawde malinowo
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 24 Lis, 2009
ja proponuje sobie zrobić image z systemem po instalce i jak nadejdzie czas go odzyskac.
Partycja z dokumentami oczywiscie sie przyda wtedy zeby wszystkiego nie potracic.
Polecam opensourcową clonezillę ( zamiast ghosta)