dalej mnie nie przekonałeś... daj mi jakiś namiar na informację o tym, że opel czy volvo czy ktoś produkował taki motor możliwy do wpakowania do vectry... bo nie wierzę że uturbiali wolnossaka...
przed tym jak nie było silnika 2.8 T był ten 3.2 który miał 200 parę km w Niemczech na potrzeby policji robiono 3.2 T na małym ciśnieniu. i to były wersje tylko dla policji. i dokładnie to miało 260 km
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
przed tym jak nie było silnika 2.8 T był ten 3.2 który miał 200 parę km w Niemczech na potrzeby policji robiono 3.2 T na małym ciśnieniu. i to były wersje tylko dla policji. i dokładnie to miało 260 km
po pierwsze - z tego co widać na filmiku to vectra jest po lifcie więc nie taka stara.
po dwa. mówisz że do wolnossaka coś pod 211km wsadzali dwie turbawy dmuchając zapewne min. 0,4 bara i wypluwało toto tylko 40 kilka koni więcej ?
kiedyś w lublinie tez był o to spór... i zapytaliśmy szefa drogówki jak to jest... powiedział ze jedna jest 3.2 T a reszta to 2.8 T. Ta 3.2 T była jedną z pierwszych po lifcie jakie przyjechały do polski.
Mi to bez różnicy co tam siedziało ale skoro mam potwierdzenie ze to jest 3.2 T to ja w to wierze heheh
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009
Ja czytałem kiedyś wypowiedź na interii że mają 3.2T na dwóch turbinach i też byłem zdziwiony, potem kumpel był na szkoleniu z pieskami na muchowcu i potwierdzili to, że to są specjalne wersje na potrzeby policji produkowane. Niby 6 do paki.
auto: Cupra
silnik:: 2.0t
moc: 300km Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009
http://www.dziennikwschod...GAZYN/333733409
ctrl + F +turbo =
"250 km/h - maksymalna prędkość jaką rozwijają "sreberka”. 6-cylindrowe silniki mają pojemność 2,8 lub 3,2 benzyna turbo."