Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 [K] Silnik Clio Sport 2000r C2PH1
Witajcie,
Wczoraj złapała mnie burza i ulewa w drodze do domu, niestety przy jednej z wielu przepraw przez wodę płynącą na drodze musiałem chyba za szybko wjechac i woda dostała się do stożka, a przez stożek do silnika, pozniej to juz chyba wiadomo co dalej...
Mam do was pytanie, czy ktoś z was orientuje się skąd mogę dorwac i w jakiej cenie goły (bez kolektorów i zadnych czujników, sam motor) silnik do Clio Sporta z 200roku :(bo włąsnie sie zastanawiam mozna ewentualnei dac dół silnika z laguny 2.0
Ostatnio zmieniony przez MarcinUTG Czw 16 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Słuchajcie panowie stała się rzecz niesłychana, na warsztacie zdjeli kolektor dolotowy, to wylała sie z niego woda, pozniej na 5 biegu pchali auto po placu, to pluło wodą jak głupie. Odpalili silnik i chodzi dokladnie tak samo jak przed zalaniem, niesamowite!!!
MarcinUTG, byłoby super, ale kolega w Subaru też miał podobnie. Wjechał w kałużę (jak to powiedział miała kilkadziesiąt cm ), auto zaczęło przerywać, zgasło. Holowanie do firmy, wykręcenie świec, kręcenie rozrusznikiem, wodę wypluło. Silnik zapalił, pochodził kilka minut, i jebu-dub. Było już po wszystkim.
Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie OK.