Wysłany: Śro 15 Kwi, 2009 czym czyscicie smołe z samochodów?
zabralem sie do mycia auta przed swietami , patrze i cale auto "usrane" od smoly która łataja dziury, jedyne miejsce gdzie jej nie ma to dach, upierniczona jest nawet przednia szyba, nie wspomne jak wygladaja progi samochodu, macie na to jakies sposoby?
2smart [Usunięty]
Wysłany: Śro 15 Kwi, 2009
Miałem to samo jakiś czas temu - pomogła dopiero benzyna lakowa ...
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Kiedyś używałem środku marki Efectal i z czego pamiętam był dobry ostatnio testowałem z Prestone BUG & TAR też dawał rade ogólnie większość tego typu środków działa w miarę dobrze i co najważniejsze nie niszczą lakieru . Omijaj szerokim łukiem domowe sposoby zmywania tego typu zanieczyszczeń kwasami czy środkami alkoholowymi.
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
A długo ta smoła jest już na aucie?? Bo czym dłuzej, tym bardziej mogła sie związać z lakierm i jej usuniecie moze spowodowac ubytki na lakierze. Sproboj tego
NETTOYANT BONNEX firmy Abel Auto
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Świeże osad z asfaltu usuwam benzyną ekstrakcyjną a następnie mycie auta jakimś szaponem ostatnio mam coś od Maguiarsa, następnie spłukanie ciepłą wodą i nie ma śladów.
Kolega ma jakiś srodek w niebieskiej plastikowej buteleczce firmy 3M i znakomicie radzi sobie również z asfaltem.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Clay is a process used to remove paint contaminants on the paint such as bugs, tar, road grime, fallout, tree sap, some paint over spray, and other contaminants that washing cannot remove. The Clay Process actually cleans below the paint surface to remove the contaminants that grip the paint. Does your car need the clay bar process before a detail? YES. Claying is one of the most important step in cleaning the paint, and actually cleans the paint better than a wash alone