Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: M
Pon 13 Kwi, 2009
Ponton vs. Vette
Autor Wiadomość

Kamilbike 
Należe do AA

auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009   Ponton vs. Vette

Wczoraj godzina 22 wracalem sobie z C, z grilla :D Na Zwirki i Wigury doszedlem Vette i Civa coupe. Okazalo sie ze to ta vette z ktora jechal Rasta. Pierwsze swiatla ruszam na zielone, start calkiem calkiem, bez duzego mielenia ale tez bez zmulenia, na 1 jestem z przodu, na 2 jeszcze jestem z przodu, ale vette juz zaczyna mnie dochodzic i kiedy przepinam na 3 juz mnie wyprzedza powoli. Plusem tego startu bylo to ze mialem srodkowy pas jeszcze ( jechalem z prawego i zakret byl w prawo ) wiec moglem isc pelnym ogniem bez obaw ze przyhacze vette. Do czasu hamowania vette wyprzedzila mnie o pol dl. Kolejne swiatla i start. Tu oczywiscie jak to ja musialem zmulic start :rotfl: wiec zanim przepialem na 2 vette miala juz 1dl przewagi, nawet honda mnie wyprzedzila o dlmaski na chwile do czasu wpiecia 2, dwa male zakrety lewy , prawy ( tu musialem odpuscic troche gaz, bo honda jechala doslownei pol metra obok :/ ) i pelen ogien, vette odchodzi. Sprint konczymy przy okolicy 20. Podziekowanie i kazdy juz spokojnie. Honda na moje oko byla seryjna B16A2 . Starcie wygrala 2 x vette ale na swoja obrone mam to ze jechalem na najmniejszym doladowaniu, bo najmocniejsza mapa cos nie dzialala, po przelaczeniu na nia samochodem szarpalo, takze trzeba sprawdzic kable znow:( Spadam do Chotomowa na sniadanko. Wesolych, Panowie i Panie :*

Bart 
HEJTER

auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009   

Kamil, nie bierz tego do siebie. Tak tylko ogólnie stwierdzam - mam wrażenie, że coraz mniej ciekawe są te "cargowe" kille.

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km

ja mysle, ze to chodzi o to, ze majac 350KM to ciezko jest nie killowac prawie wszystkiego.. nie jest wtedy to zaskakujace zatem radosc tez mniejsza..

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km

bart napisał/a:
Kamil, nie bierz tego do siebie. Tak tylko ogólnie stwierdzam - mam wrażenie, że coraz mniej ciekawe są te "cargowe" kille.

Jakby miał Saxo, lub Puga lub CTR'a to były by ciekawe i chłopaki by się spuszczali ze szczęscia :/

Kamilbike, jaby kolo szedł pełna pizdą to z miejsca nie miał byś najmniejszych szans, a zrolki było by mega mielone....

Kamilbike 
Należe do AA

auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km

ale to nie byl cargowy kill ;) Na cargo killowalismy grilla tylko :D A i udalo mi sie przeleciec pare zakretow szybciej, nie jest tragicznie, ale prowadzenie w zakrecie jest duzo slabsze w porownaniu do mojej foki :( Samochod jest bardziej nerwowy, i to nie ze wzgledu na moc, tylko chyba niestety brak zbieznosci

OSKAR 
tylko nie ta małpa w czerwonym

auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km

rasta napisał/a:

Jakby miał Saxo, lub Puga lub CTR'a to były by ciekawe i chłopaki by się spuszczali ze szczęscia :/

przeginasz i dobrze o tym wiesz!!!!

bo to nie o to chodzi.tylko powiedz mi gdzie znajdziesz 300+KM na rywala??
na sr.pl napewno ale nie tutaj,a dobrze wiesz jakie jest sr i jakie jest hh.wiec chilll!!!!!

a swoja droga to dobre jest to Kamil,ze uczysz sie scigac na zakretach i lukach :)

ciekawy jestem jakby bylo na twoim pelnym doladowaniu :)

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Mnie kille na prostej nie jarają czy to jest saxo czy veyron

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

OSKAR napisał/a:

Nic nie przeginam, poprostu denerwuje mnie podniecanie się kilem na prostej saxo, a gnębienie innych i zrównanie wszystkiego do Cargo.

Dobrze Oscar wiesz, że na RS'ach się kilka razy spotkaliśmy i robiłem dobre wyniki pomimo że jestem "królem" Cargo, i mam nie skręcający samochód... tylko tego jakoś nikt już nie chce dostrzec.

OSKAR 

rasta napisał/a:
OSKAR napisał/a:

Nic nie przeginam, poprostu denerwuje mnie podniecanie się kilem na prostej saxo, a gnębienie innych i zrównanie wszystkiego do Cargo.

nie kumasz.

Saxo sie nikt nie jara od tak sobie tylko raczej tym co powstalo i to co lukasz i kupa innych osob zrobila zeby sie teraz jarac tym samochodem.
2 lata samochod stal i wszystko bylo robione na profi czesciach i duzym nakladem finansowym.ale to nie jest tez takie jaranie sie.zrobienie foki w turbo i zrobienie punto w turbo to zaden problem dzisiaj naprawde.

ale zronbienie NA ktore i tak ogarnia dobrze to jest tez inna bajka(jedni zbieraja znaczki inni karty telefoniczne) ;d

dla mnie pojcie w suszarke jest ok,ale pojcie w wolnossaka jest jeszcze lepsze.
to moje podejscie i nie krytykuje nikogo.

widzialem mase samochodow w NA i TURBO.Obie kategorie maja zwolennikow i przeciwnikow.

Na tym poziomie zawsze bedzie walka ;d ;d

A teraz pokoj Bracia i siostry bo to forum www.killstreet.com ;d ;d

A swoja drogo Rasta po prostu wyluzuj poslady troszke,bo nei kazdy post w kierunku ciebie czy kogos innego jest tu atakiem ;d ;d
wiekszosc mozna naprawde obrocic w zart lub podejsc do tego z przymrużeniem oka ;d

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

OSKAR napisał/a:
zrobienie foki w turbo i zrobienie punto w turbo to zaden problem dzisiaj naprawde.

nie kumasz.

Ja do Saxo nic nie mam, fura mi się mega podoba i dlatego też chętnie bym ją oblookał, przejechał się na prawym i się z nią sprawdził, gdyby tak nie było to by mi to zwisało.

Gdybyś wiedział ile moje auto miesięcy przestało to byś nie wypisywał takich głupot. U mnie też prawie dwa lata trwało dojście do etapu, że samochód jest "bezawaryjny" i nadaje się do codziennej jazdy. Okraszone to było wieloma wyrzeczeniami, różnymi setupami oraz wysadzeniem jednego silnika. Jeśli dla ciebie to pestka i prościzna to oki następnym razem zgłoszę się do ciebie jak będę chciał coś w Morsie dłubnąć...

OSKAR napisał/a:
A swoja drogo Rasta po prostu wyluzuj poslady troszke,bo nei kazdy post w kierunku ciebie czy kogos innego jest tu atakiem ;d ;d
wiekszosc mozna naprawde obrocic w zart lub podejsc do tego z przymrużeniem oka ;d

Uwierz mi, że mam duży dystans do tego co czytam i pisze, ale nie da się ukryć tutaj na forum pewnej stronniczości....

Ps. Pomimo pozorów poczucie humoru też mam :P

OSKAR 

rasta napisał/a:
OSKAR napisał/a:
zrobienie foki w turbo i zrobienie punto w turbo to zaden problem dzisiaj naprawde.

nie kumasz.

kumam ;d ;d
wiem ze tez duzo pracy i za to szacun tylko mi chodzilo ze nie jest to mega wielki problem dla kogos.kto dysponuje dostepem do czesci i kasa.

tak naprawde wiekszosc rzeczy - NIE MOWIE ZE TWOJA FOKA TAK BYLA ROBIONA - robi sie w warsztatach ktore za kilka tysi zakladaja turbo do byle czego.

widzialem jak lata twoja foka i mnie ona jara.ale nie to ze na C i S killuje wszystko na prostej i nie tylko tam.sam fakt takiego samochodu jest fajny i tyle :)

rasta napisał/a:

Ps. Pomimo pozorów poczucie humoru też mam :P

NIe wierze ;d ;d ;d

Udowodnij :*

rasta 
co to była za emisja?
Tępy Huj

Jeśli chodzi o dłubanie i składnie to właśnie pójście w N/A jest prostszą drogą - co nie znaczy, że tańszą. W N/A kupujemy gotowe klocki (wałki, kolektory, przepustnicę) i robimy remap. Oczywiście uzyskanie w N/A takiego wyniku na hamowni jak przy turbo jest mało prawdopodobne, ale przynajmniej nie ma problemów z trakcją i w wielu sytuacjach zrównuje to oba samochody, a czasami nawet daję przewage N/A.

W turbo niestety sporo rzeczy trzeba robić castom. Niby jakieś tam gotowe kity są ale jeszcze nit nie widział, jeżdżącego na nich samochodu. Sporo trzeba robić castom, właściwie całą instalację turbo, orurowanie itd. itp. Dlatego nie uważam, że pójście w turbo jest łatwiejszą drogą, szczególnie w przypadku uturbiania silnika wolnossącego, który nie był konstruowany pod turbo, co innego jest podkręcanie silnika, który seryjnie już był nadmuchany.

OSKAR napisał/a:
wiem ze tez duzo pracy i za to szacun tylko mi chodzilo ze nie jest to mega wielki problem dla kogos.kto dysponuje dostepem do czesci i kasa.

To samo się tyczy zarówno N/A i turbo. Jak jest kasa to wszystko jest możliwe, choć Polskie warunki pokazują, że kasa to nie wszystko, co z tego jak się nakupi worki markowych części za zylion $$$, jak nie ma komu tego poskładać i wystroić. Już nie jeden mega grupy projekt tak skończył i wszyscy o tym wiemy, więc nie fer jest pisanie, że pójście w turbo jest łatwiejszą i tańszą drogą.

OSKAR napisał/a:
tak naprawde wiekszosc rzeczy - NIE MOWIE ZE TWOJA FOKA TAK BYLA ROBIONA - robi sie w warsztatach ktore za kilka tysi zakladaja turbo do byle czego.

No tak wszystkie tubo zakłada się w szopie, a N/A składa się w laboratorium w sterylnych warunkach. :)

OSKAR napisał/a:
widzialem jak lata twoja foka i mnie ona jara.ale nie to ze na C i S killuje wszystko na prostej i nie tylko tam.sam fakt takiego samochodu jest fajny i tyle :)

fajny i tyle i nie skręca :P

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

eM napisał/a:
Mnie kille na prostej nie jarają czy to jest saxo czy veyron

Mnie też.
Ale z drugiej strony jak czytam nasze kile to rzadko kiedy zdarza się że ktoś umknął rywalowi bo odchodził na zakrętach (no poza Markiem23), a zazwyczaj wygląda to tak że ktoś jechał ulica marszałkowską i skilował kogoś do Pl. Konstytucji :D :D :D

OSKAR napisał/a:
dla mnie pojcie w suszarke jest ok,ale pojcie w wolnossaka jest jeszcze lepsze.
to moje podejscie i nie krytykuje nikogo.

No właśnie Przyjaciele - każda droga jest dobra do osiągnięcia celu.
A żeby było sprawiedliwie to na róznego rodzaju zawodzch jest podział na różne klasy.
Poównanie samochodów z różnym zaawansowaniem przeróbek jest może niesprawiedliwe ale ciekawe wiec ja nie mam nic przeciw :)

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

a mnie wlasnie zajebiscie jara
wszyscy gadaja o rajdach i skrecaniu
pierdole to
tylko 1/4 i drift po miescie
nic innego sie nie liczy

pP