Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że jeśli Loeb nie popełni błędu to nikt z nim nie wygra. Ale prawda jest też taka, że nie ma godnego przeciwnika. Hirvonen czy Latvala są za słabi, a pozatym popełniają dużo błędów.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009
Mnie sie już rajdy przestały podobać przez perfekcję Loeba (Szacun dla niego !)
Wygra jeszcze jeden rajd i będzie miał na koncie 50 zwycięstw w WRC...
To jest nieprawdopodobne...
W zasadzie to jest tak jak Marek napisał - wśród obecnie jeżdżących nie ma rywala dla Loeba
Gdyby jeszcze jeżdził to może Groenholm mógł by próbować naciskać Sebka.
A tak to jest jak jest ...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Citroen - this is what we call history
właśnie powstaje piękna karta rajdów dla marki Citroen - faktycznie nie ma przeciwników, ale czy jak wygrywasz zawody bo np. przeciwnik popełnił błąd to nie jest zwycięstwo. Winning is winning nie jego wina że nikt mu nie jest w stanie dorównać.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wyjątkowo podobał mi się ten rajd tak bardzo że wyniki online śledziłem przez telefon. Walka była głównie w parach ale szła bardzo zaciekle. Loeb - Hirvonen, Andersen - Solberg - Wilson, Skoda S2000 - PCWRC. Szkoda że poszczególne pary dzielą minutowe różnice....
Czekam teraz aż stara xsara wbije się w top 3 na cyprze :) będzie można powiedzieć że citroeny są o generację wyzej od konkurencji :)
Szkoda, że wszyscy nie jeżdżą tym samym co Loeb albo Loeb tym samym co reszta (np. Fokami). Skoro Focus jest lepszy to znaczy, że Loeb jest lata świetlne przed resztą stawki.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Na Loeb'a nie ma bata. Dlugo sie nim denerwowalem, bo zawsze wszystko wygrywal. Ale w koncu pogodzilem sie z faktem ze jest najlepszy, w dzisiejszych czasach.
Niestety porownania z innymi mistrzami, n.p. Makinen & Kankunnen nie ma sensu. Wtedy samochody byly inne i nikt nie wie czy Loeb byl by w nich szybki jak i nie wiadomo czy oni dawali by rade na dzisiejszych.
Fakt faktem: kiedys roilo sie od wielkich nazwisk w cyklach wrc. Ja dzisiaj znam top10, z ktorych sledze top4, reszta nic mi nie mowi.
mi w pamieci zostaje ten rajd... leczył Makinena i reszte stawki rowno... gdyby nie kara czasowa to bylo by jego pierwsze zwyciestwo...
Special Stage winners
Overall: Loeb 5, Solberg 5, Mäkinen 3, Sainz 1.
Rally leaders
Overall: SS 1 Sainz, SS 3 Mäkinen, SS 4-15 Loeb.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Tak, ale zwroc uwage:
1. Tutaj Makinen jezdzil juz Impreza, ktora nigdy mu do konca nie pasowala
2. Oba rajdy asfaltowe, a MC to jego prywatna sciezka.
Bylem kiedys 2x na WRC San Remo, pamietam ze jakos przez 2 dni Xsary Kit Car'y jezdzily w Top3 w generalce.
Straszna szkoda ze Burns zmarl tak mlodo. Mysle ze nadal jezdzac, mial by szanse nawiazywac walke.
Tak czy siak nie bylo dotychczas kierowcy, ktory ogarnial by masakrycznie wszystkie nawierzchnie.
Straszna szkoda ze Burns zmarl tak mlodo. Mysle ze nadal jezdzac, mial by szanse nawiazywac walke.
Dokładnie. Myślę, że szczyt formy był dopiero przed nim
Jednym z błędów było też przejście Markko Martina do Peugeota bo gdyby pozostał w Fordzie to kto wie.
Tak czy siak nie bylo dotychczas kierowcy, ktory ogarnial by masakrycznie wszystkie nawierzchnie.
Dokładnie... gdy w 2004 roku Loeb wygrał w Szwecji było to oznaką że ten gość będzie mógł wygrać wszędzie i ze wszystkimi. Z obecnych rund WRC tylko Rajd Polski nie został zdoboty przez niego... pewnie w czerwcu sie to zmieni