Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy passat 2.0 TFSI i umarla skrzynia po 2km
Autor Wiadomość

Kamilbike 
Należe do AA

auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km

Wysłany: Nie 25 Sty, 2009   Nowy passat 2.0 TFSI i umarla skrzynia po 2km

Witam, w srode odebralismy z ojcem nowego Passata 2.0 TFSI. Obsluga ok, wszystko fajnie, wyjechalismy z salonu 1,2,3 i chrup 4 weszla jakby synchronizator zostal w salonie. No to jeszcze raz 'chrup'. Po paru razach i chrupaniach podczas jazdy, doszlismy do wniosku "zawracamy do salonu". Po przyjezdzie i serwisantem, padl tekst ze skrzynia jest do wymiany, albo do rozebrania i wymiany synchronizatora. Po telefonie do szefostwa VW zadecydowano ze nie beda rozbierali nowej skryzni biegow, tylko zostanie przyslana nowa. No wiec czas oczekiwania na wymiane minimum 2 tyg. Nie zaproponowano samochodu zastepczego, rozumiem jakby cos sie stalo po X kilometrach przebiegu, ale nie jak jest nowy samochod, chyba powinni chociaz dac hulajnoge :/ Ojciec ta sytuacja ostro sie wkurzyl, bo pare os namawialo go na Passata, bo to dobry samochod, mily serwis itd, a mogl kupic Mondeo 2.5T, ale jednak zdecydowal sie na Passka

Ojciec prosil zebym zapytal na forum co mozna w takiej sytuacji zrobic, czego zadac, jakiegos zadoscuczynienia, czy czegos takiego. Jakis czas temu czytal to co mial Bad-i u siebie z Fordem i bardzo go to zainteresowalo. W imieniu taty prosilbym o jakas porade co w takiej sytuacji mozna zrobic?

pit 
0 801 307 309
no i dobrze

auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm

Wysłany: Pon 26 Sty, 2009   

Jako pracownik serwisu powiem ci że producent czyli w tym przypadku VW ma w dupie auta zastępcze dla klientów, na gwarancji. (Auto zastępcze przysługuje w momcie kiedy zwiozą ci samochód na lawecie, a nie jak przyjedziesz nim do serwisu.)
Jedyne co to dobra wola dealera, z reguły trzeba się pokłócić trochę.
Zadzwoń do Kulczyk tradex do działu obsługi klienta i oni powinni wpłynąć na dealera ;)

Auto zastępcze przysługuje w momcie kiedy zwiozą ci samochód na lawecie, a nie jak przyjedziesz nim do serwisu.

Napewno z ceny ci już nie zejdą, ewentualnie rabaty przy przeglądach wynegocjujesz.

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

stary miał podobną sytuacje.
Kupił paska. Pojedził z tydzień i musiał oddać samochód do serwisu bo ukł. chamulcowy sie zjebał. Wymienili wszystko. Ale dostał zajebistą skode octavie zastępczą która miała najebane z 2 miliardy km , 1.6 bez klimy, wersja bieda :D
Ale za to najszybicje z warszawy wjedzalismy na krawężniki ją :D

Pytanie. W jakim salonie kupiłeś ??

MoRToN 
sushi nori
tylko fourty/fourty

auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km

W hondzie takie rzeczy nie maja miejsca.

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km

a ktos mi nie wierzył jak narzekałem na VAG'i a tu prosze.....

zeby nie było OT straszna lipa jest... moze piQet cos wymysli...

PieQt 
Zadzwoń do mnie proszę
znów francuz

auto: RS250
silnik:: 2.0
moc: seriakm

na waszym miejscu od razu bym napisał o odstąpieniu od umowy - czyli tak jak zrobił Badi - przedmiot zakupu jest niezgodny z umowa/zamówieniem

o ile badi miał jasną sytuację, to wy musicie jasno uargumentować, że samochód nie odpowiada zamówienie, ponieważ ma wadliwy układ napędowy - trzeba napisać to tak, żeby było poprawnie technicznie (żaby w przypadku ewentualnego sporu jakiś pierwszy lepszy rzeczoznawca nie wyśmiał tego pisma, ale też bez przegięć nie musicie się znać n wszystkim) oraz zrozumiała dla sądu (czyli dla laika samochodowego)

można podkreślić, że samochód będzie naprawiany, będzie rozkręcany i będzie wymiene pół układu napędowego (słowo składak może być tu kluczowe), a to przecież nowy samochód. Trzeba uważać z opisywaniem przyszłości - ponieważ kontrargumentem będzie, że dostajecie gwarancję, że nowe części itd. Opisz też, że to nie był nowy samochód (a na pewno skrzynia biegów), ponieważ część, której żywotność jest przewidziana na kilkaset tysięcy kilometrów, popsuła się w dniu odbioru samochodu.

macie 2 tygodnie na to - co możecie osiągnąć - myślę, że na pewno zainteresowanie salonu, oczywiście jakbyście chcieli walczyć w sądzie to też można spróbować, ale sprawa nie jest aż taka oczywista, jak u Badiego ;-)

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Wymiana skrzynki w pasku to naprawa eksploatacyjna, znam paska ktory zmienial skrzynie na kazdym przegladzie. Dlugo zyla bo to wersja 2.0FSI byla :lol2:

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Masakra

VAG. Hiszpańska precyzja, niemiecki temperament

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

pit napisał/a:
Auto zastępcze przysługuje w momcie kiedy zwiozą ci samochód na lawecie, a nie jak przyjedziesz nim do serwisu.

To chyba w Hondzie tak jest :) bo tam samochody na lawetach nie jeżdżą :)

Citroen/Peugeot wydają auto zastępcze kiedy samochód klienta jest unieruchomiony, a nie wtedy kiedy przywiozą go lawetą żółtą czy też czerwoną...
www.facebook.pl/vlodarskyracing

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

no właśnie, dziwne to jakieś... W fiacie nawet przy gupim przeglądzie się da dostać czasem...

Kamilbike 
Należe do AA

samochod zasteopczy udalo sie ojcu wywalczyc dopiero jak poszedl z kolega ktory kupil tam juz 3 VW. Salon na Modlinskiej na przeciwko gminy bialoleka. Najgorsze jest to ze znizka na serwis juz jest, zimowki tez sa, boxa i bagaznik na rowery tez. Wszystko zostalo z Mondeo ST, tylko relingow brakuje :P Bede dzis pewnie zojcem telefonicznie gadal, a napewno juro sie z nim zobacze to przekaze mu co pisaliscie, albo nawet niech sam poczyta

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

eM napisał/a:
Masakra

VAG. Hiszpańska precyzja, niemiecki temperament

hahahahhahaa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Stf 
Duuużo do czytania

auto: 991
silnik:: 3.8
moc: 400km

e tam sceny urządzacie. fakt, że się wysrał na starcie wskazuje na ewidentną wadę fabryczną no i tyle w temacie. jedna na milion - zdarza się. jakoś jeździ tych passatów od zaje.ba.nia i nie słychać opini na rynku żeby skrzynie w nich padały.

Kamilbike 
Należe do AA

Ja tez sie nie chwalilem ze w Roverze mi sie psulo cos wiecej niz sprzeglo :]

PieQt 
Zadzwoń do mnie proszę
znów francuz

auto: RS250
silnik:: 2.0
moc: seriakm

Stf napisał/a:
e tam sceny urządzacie. fakt, że się wysrał na starcie wskazuje na ewidentną wadę fabryczną no i tyle w temacie. jedna na milion - zdarza się. jakoś jeździ tych passatów od zaje.ba.nia i nie słychać opini na rynku żeby skrzynie w nich padały.

kup sobie nową furę i niech wysra się przed bramą dealera (przy pierwszej jeżdzie) - to pogadamy ;-)

podejmą z ojcem decyzje, co chcą robić - mogą nic nie robić, mogą nawet zapłacić za skrzynię - dla mnie jak i dla innych na tym forum jest wszystko jedno

Odpowiedz do tematu