Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 Konrad i Prokurator czyli Majami Szajs CSI:Lublin
Zaczyna się. Dziś odebrałem pismo stanowiące iż na podstawie art. 26 par.1 Kodeksu ssij moje kule Komendant inż. Grzegorz P. przesyła do Sądu Rejonowego w Puławach wniosek o ukaranie w sprawie zdarzenia z dnia wiadomego w mijescowości gdzie rów jest trzecim pasem przeciwko Teresa G. w której to sprawie zostałem niesprawiedliwie pokrzywdzony.
Informują mnie również że mogę zostać oskarżycielem posiłkowym.
I co teraz?
Czy zmarnowany wyjazd na tor (bo żebym wieczór zmarnował to nie powiem ) może zostać mi odszkodowany? Czy mogę oskarżyć Teresę G. o napad? Czy kupią mi nowe auto?
Dziku, jedziemy?
Ostatnio zmieniony przez KonradMK Czw 08 Sty, 2009, w całości zmieniany 2 razy
tyle że mi wisi czy ona dostanie grzywnę 1000pln czy 500pln, jeśli ja nic z tego nie będę miał to po co mam tracić czas i pieniądze na wizyty w Puławach?
na razie dostałeś informację, że będzie rozprawa i że możesz dołączyć jako oskarżycie posiłkowy
jeżeli chcesz coś dostać od sprawcy, to zostań oskarżycielem posiłkowym i żądaj nawiązki dla siebie.
jak postawisz się w pozycji świadka, to nie będziesz miał żadnych praw - ustal z prokuratorem na czym ci zależy i umów się, że będziesz popierał jego wnioski (oczywiście o ile będą zasadne)
to tyle z teorii, jak powiedziałem o sprawie nie wiem nic, więc ciężko mi coś konkretnego powiedzieć