auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008
u mnie pelen bak to pod kurek 48 L.na schelu to czasami sie wleje racinga v-powera,ale z reguly to BP i 95
robie na tym okolo 600 kilometrow.
ale ustalmy,ze 580 km,to wychodzi spalanie ~ 7.8 litra.
no i powiem szczerze,ze naprawde nie jezdze oszczednie,ale 8 litrow to nie przekraczasm !! !! !!
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Po 3 tygodniach mieszkania w Wawie:
Pełen bak podobnie jak u przedmówcy
Tankuje nadal bene 95 na neste - jeszcze nie udało się wlać za więcej niż 200pln
Średnie zuzycie paliwa 7,7-7,9 czyli 16V pali podobnie jak 8V
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
ja ostatnio zalałem na shellu racinga w cenie normalnego v-powera, bo siakaś promocja była czy coś...
CHRZANEK napisał/a:
jeszcze nie udało się wlać za więcej niż 200pln ;)
Średnie zuzycie paliwa 7,7-7,9 czyli 16V pali podobnie jak 8V ;) ;) ;)
no ja tez za 200 jeszcze nie wlalem.chyba ze na schelu 100 oktanow.
ale widzisz radziu-tyjezdzisz oszczednie i dlatego takie spalanie.a ja nawet 10 kilometrow nie moge bez przepałów przejechac :devil: :devil: :devil:
żarcik oczywiscie slonce moje.
silnik silnikowi nie rowny.bo jedna 8v pali 10 inna 7 i tak samo z 16v jest jednym slowem i tak oszczedne te francuzkie silniki sa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: saxofon
PiTT napisał/a:
Al. Krakowska w stronę Janek
dzisiaj jade :D :D
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
CHRZANEK napisał/a:
Po 3 tygodniach mieszkania w Wawie:
Pełen bak podobnie jak u przedmówcy
Tankuje nadal bene 95 na neste - jeszcze nie udało się wlać za więcej niż 200pln
To ty chyba pchasz to auto , rozumiem że to chociaż nie jest spalanie po mieście?
AndreXSi [Usunięty]
CHRZANEK napisał/a:
Sieeeeeeet!!!
To moje 1.4 XSi pali średnio 10!!!
A cały bak tankuję za około 200-210 zł (wchodzi 47 litrów, i czasem suszę prawie do zera ), zazwyczaj normalnej shellowskiej 95