auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008
MoRToN napisał/a:
Tragedia silnik...
Hmmm... napisz coś więcej. Mi też ten silnik sę nie podoba, bo szybko sie zbiera na niskich obrotach , ale potem dostaje zadyszki. Jednak są ludzie którzy sobie to cenią Natomiast strasznie lubię w tym aucie hamulce super hamują (chodzi o serie).
Co do hondy... Miałem i civica 6gen i taką preludkę jak wkleiłem - Vgen. Jak dla mnie samochody z zupełnie innej bajki, nieporównywalna radość z jazdy. Zupełnie inne wnętrze (duży+ na korzyść preludy).
Gdybym się zastanawiał czy civic czy preluda to civic miałby szansę tylko w jednym przypadku - gdyby był VTI. Ale spróbuj znaleźć dobre VTI w swoim budżecie. Za to jestem pewien, że fajną preludę znajdziesz.
Padło też wcześniej pytanie jak jeździ astraII 2.0 136km. Odpowiedź: nie jeździ. Sklepałem kiedyś taką yarisem. I to kilka razy. Oczywiście różnice nie były duże, ale dostać od yarisa???? bleeee
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
No niestety Anjas ma racje...
Samochody typu Focus 2,0 (nie Rasty ), czy Astra II 2,0 9nie OPC) niestety demonami prędkości nie są
Ja bym się zastanowił jednak nad Punto HGT, ewentualnie też nad Bravo HGT (troche niedoceniony samochód), spróbował bym poszukać 306GTI lub Xsary VTS - choć te samochody mogą przekroczyć budżet.
Co do alfy 145 to pogadaj z Bart'em, ma taką i jakoś nie narzeka.
Sam miałeś fiata to masz już jakiś punkt odniesienia.
Hondy są super - ale za ten budżet to albo stara, albo słaba.
Nie wiem po ile stoją golfy IV 1,8T - ale to jest fajne auto do późniejszych modyfikacji.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
CHRZANEK napisał/a:
za te pieniądze alfa 145 to raczej słaby wybór - samochód konstrukcyjnie już niemłody, jakby nie patrzeć kosztowny w serwisowaniu (rozrząd, wariator, 8 świec...) poza tym jeśli idzie o osiągi (mówię o 2.0) to szału ni ma.
w tej corolli G6 są słabe silniki - 1.4 i 1.6. Dałeś linka akurat do tej 1.6 - jest lepsza, ale wiatru też nie robi. Z tego co pamiętam powyżej 10s do 100.
1.4 to muł straszny, nawet z 6 biegową skrzynią - dużo gorzej się tym jeździ niż 1.4 w civicu.
_________________ Poznań: 22,5cm
Olek [Usunięty]
1.4 to nawet nie myślałem , dziwna sprawa żeby fają skrzynie wstawiać a silnik
z dupy , chyba nie chodziło o eko...
Ibi fajna, ale o wiele bardziej podoba mi sie IIFL a na taka mnie nie stac
CHRZANEK napisał/a:
No niestety Anjas ma racje...
Samochody typu Focus 2,0 (nie Rasty ), czy Astra II 2,0 9nie OPC) niestety demonami prędkości nie są
Ja bym się zastanowił jednak nad Punto HGT, ewentualnie też nad Bravo HGT (troche niedoceniony samochód), spróbował bym poszukać 306GTI lub Xsary VTS - choć te samochody mogą przekroczyć budżet.
Sam miałeś fiata to masz już jakiś punkt odniesienia.
Hondy są super - ale za ten budżet to albo stara, albo słaba.
Nie wiem po ile stoją golfy IV 1,8T - ale to jest fajne auto do późniejszych modyfikacji.
Gdyby nie wariator i jakies problemy konstrukcyjne z glowica (nie pamietam dokladnie o co chodzi) to szkalbym Punciaka, tym bardziej, ze mam znajomosci we Fiacie...
Przegladam jakis czas oferty Bravo i nic sensownego nie widze, same zajechane, albo stare. 306 i Xsara nie podobaja mi sie, chociaz kumpel mial VTS'a i chwalil.
Na Golfa mam za maly budzet niestety.
anjas napisał/a:
Padło też wcześniej pytanie jak jeździ astraII 2.0 136km. Odpowiedź: nie jeździ. Sklepałem kiedyś taką yarisem. I to kilka razy. Oczywiście różnice nie były duże, ale dostać od yarisa???? bleeee
Civic 125KM i Preluda 2.0 tez pewnie przeciagu nie robia... Chociaz pewnie lezdza lepiej od Astry.
Ostatnio zmieniony przez empe Czw 27 Mar, 2008, w całości zmieniany 1 raz
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Za tę kasę idzie wyrwać Focusa 2.0, nawet jak się poszpera z 2000 roku.
Przykładowo niedawno kumpel kupił czrną Fokę 3D z kubłami w środku, 4 poduchy, szyber, TCS, klima, 17" za 14 tyś. Zdeka był zaniedbany - 3 tyś. wsadził żeby odpicowac na tip top.
A Foca 2.0 wcele się źle nie odpycha, robisz wydech i dolot i niskie 8 strzela.
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
fydi napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Tragedia silnik...
Hmmm... napisz coś więcej. Mi też ten silnik sę nie podoba, bo szybko sie zbiera na niskich obrotach , ale potem dostaje zadyszki. Jednak są ludzie którzy sobie to cenią Natomiast strasznie lubię w tym aucie hamulce super hamują (chodzi o serie).
Chodzi mi o jego awaryjność. Miałem w Lagunie ... długo później sie zastanawiałem nad zakupem sporta... no ale postanowiłem zaryzykować