Wysłany: Nie 16 Mar, 2008 Francuska awaryjnosc vs niemiecka solidnosc.
Witam
Awaria w clio, padl mi nawiew. Usterka malo przyjemna. Szybka diagnoza i okazalo sie ze winny jest rezystor od dmuchawy. Zakupilem nowy. Zabralem sie do zmiany.
Jakis czas temu ktos mi mowil ze "klimatroniki" w clio przestaly byc awaryjne jak renault zrobilo wlasna konstrukcje.
Niestety moj sklada sie z takich elementow:
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 18 Mar, 2008
Ale o co kaman, czesc niemiecką zamontowali inzynierowie z fr a nie niemieccy.
To odpowiedzialnosc producenta ze zamontowal w swoich samochodach czesci ktore sie psuja. Dla szwabow tez wstyd ale nie zmienia to postaci rzeczy. Chyba ze ktos zamontowal tam zamiennik jak u mnie w hondzi to zwracam honor
Oczywiscie zgadzam sie z tym ze ogolnie producent czyli renault odpowiada za calosc i ja jako klient mam gdzies czy to francuskie, niemieckie czy chinskie.
Czesci wspolnych pewnie znajdziemy wiecej, dziwi mnie tylko fakt ze mogli przynajmniej uzyc elementow z logo producenta typu valeo a nie audi
eM, jesli padl Ci zamiennik to pamietaj ze zamiennik znalazl sie tam dlatego ze padl oryginal
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Wto 18 Mar, 2008
pisalem, istnieje pare firm ktore produkuja kostki / wiazki do wielu marek pod tym samym dachem.
Pracowalem troche w tej firmie:
http://www.tycoelectronic...try/automotive/
Z tego co pamietam, byly to glownie kostki i kable do VAG i PSA