auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Śro 09 Sty, 2008
u mnie w komorowie jedza 2 trabanty na mono wtrysku, 3 wartburgi na EL PI ŻI , i żuk ( chłopaki z pola mówią na niego żukolot, do poscigów ofroadowych )
auto: RSf1 R26
silnik:: 2.0T
moc: 228km Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2007 Skąd: Warszawa
Michał napisał/a:
u mnie w komorowie jedza 2 trabanty na mono wtrysku, 3 wartburgi na EL PI ŻI , i żuk ( chłopaki z pola mówią na niego żukolot, do poscigów ofroadowych )
klamiesz
_________________ R26 jak ktos chetny to zapraszam.
cena do negocjacji
oj panowie teraz nie dosc ze z paliwem nie maja zdnego problemu to niektorzy palkarze w miare juz ogarniaja takie sprzety. Co z tego ze nie skreca, ale odejscie na prostej ma dobre, do tego wszyscy im sie z drogi usuwaja, czesto takimi Vectrami motory juz dojezdzaja....
zle sie dzieje
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
czy ja wiem czy zle ??
zalezy jak kto na to patrzy. bo jak ktos naprawde przegina i robi sobie slalom na jedno pasmowej na mazurskich drogach, n azatloczonej ulicy to chyba nie jest do konca rozsadne.
kazdy lubi sie poganiac i pobacic samochod, ja tez. ale czasami widac, ze ktos poprostu przegina palke.
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
KonradMK napisał/a:
Loko napisał/a:
Uu ale ktoś się może nieźle przejechać, jak przeleci koło niego meganka sport,
jak przejedzie powyżej dopuszczalnej prędkości to Dzik ją nagra i będzie sprawa
No właśnie jak to jest, bo radar z tyłu teoretycznie jest do niczego nie przydatny, bo policja musiała by pierwsza złamać przepisy, a chyba tak nie może być?
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Powiem wam że umiejetności grup pościgowych są doskonalone, i raczej nie otrzymuja tych samochodów zwykle "krawężniki" z drogówki którzy do tej pory jeździli "borewiczami"...
Trzeba sie bać... albo wolniej jeździć
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
ostatnio w znakomitym programie publicystycznym UWAGA PIRAT, panowie na obwodnicy gdanskiej octavia 1.6 w gazniku lecieli za srebrna polowka, kolo gladko krecil 190. jak go zatrzymali, koles mowi, ze 2xturbo 270KM
czy ja wiem czy zle ??
zalezy jak kto na to patrzy. bo jak ktos naprawde przegina i robi sobie slalom na jedno pasmowej na mazurskich drogach, n azatloczonej ulicy to chyba nie jest do konca rozsadne.
kazdy lubi sie poganiac i pobacic samochod, ja tez. ale czasami widac, ze ktos poprostu przegina palke.
nie o to mi chodzilo, a o to ze u nas jest wiele bzdurnych ograniczen predkosci na ktorych tylko grasuja takie palkarskie fury z wideorejestratorami i pokazuja bardzo drogie produkcje z udzialem nas samych
Teraz dopiero skumałem, policja dostała Meganki Sport... Nieźle, ale głowa do góry, to i tak nic nie zmienia. W dzień i tak się nie da pałom uciec. A w nocy zdeterminowany kierownik w seryjnym vtsie na krętej drodze mówi psom do widzenia.
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Czw 17 Sty, 2008
za onet.pl
"Olsztyński kierowca rajdowy Zbigniew Staniszewski szkolił policjantów z warmińsko-
mazurskiej drogówki. Chodzi o to, by funkcjonariusze umieli w pełni wykorzystać nowo
zakupione policyjne sportowe samochody w pościgach za drogowymi piratami.
Jak poinformowała Izabela Niedźwiedzka z olsztyńskiej policji, pomysł skorzystania
z doświadczeń kierowcy rajdowego wyszedł od funkcjonariuszy, ponieważ nowe
samochody mają parametry techniczne podobne do tych, jakie mają auta startujące
w rajdach. Pod maską kryją ponaddwustukonne silniki."
nawet mi sie podoba ich podejscie do tematu :)
ciekawe co bylo w programie takiego szkolenia..... :D