Wysłany: Czw 20 Gru, 2007 Focus ST170 vs Cabrio czysta sześć
Wczoraj dowiedziałem się od Michała, że to żaden wyczyn bo podobno ST170 do szybkich nie należy... aleeeeee i tak opowiem
Podskoczyłem do po kumpla, żebyśmy sobie pogadali spokojnie jeżdżąc po wsi...
Wyjeżdżamy na trase i widzimy golfa IV ze spoirerami - poczekalismy na zielone i gość chyba nie chciał jednak tylko robił atmosfere.
No to hamowanie na następnych światłach i mówie jedziemy w prawo i do domu, a tu nagle obok widzę focusa i czytam co on ma tam napisane TDCI ? nieeee to ST170 jak byk !
no to na równo stajemy i czekamy. Czerwone - czekamy, Żółte - czekamy , Zielone - ruszamy spokojnie żeby nie było uślizgu i ogień.
1 bieg jechaliśmy równo
2 bieg jechaliśmy praktycznie równo z delikatnymi wahaniami a to dla mnie a to dla niego
koniec 2 biegu i cały 3 jechaliśmy w łuku na gdańskiej i on był po wewnętrznej więc wyszedł na pół samochodu do przodu. Do końca 3 jechaliśmy w tej pozycji i kawałek 4 po czym gość odpuścił. Tym razem będe się głupio tłumaczył : zatankowałem badziewie na stacji koło mnie i miałem na pokładzie kolege więc nie byłem przygotowany A tak na poważnie to wiem, że ST 170 to nie jakaś rewelacja ale wyścig fajny no i właściwie przegrałem (przez łuk oczywiście )
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Czw 20 Gru, 2007
anjas napisał/a:
kill zaliczony ;)
no nie do konca,ale mozna powiedzies,ze remic.
tylko jak foka po wewnetrznej miala niewielka przewage to napewno gdyby potem nie odpuscil to by dostal lanie. :D
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 20 Gru, 2007
ja znów inaczej ze na pierwszych biegach słabo sie zbiera a potem nadrabia . Auto powinno mieć 170 i niby ma ale wogole ich nieczuć . Ponoć po prostych modach dolot wydech poprawia się krzywa momentu i mocy i zaczyna jechać . ogolnie przyjemny dupowozik która dobrze nadrabia na zakrętach.
Jimek ja przegrałem o pół samochodu... ale nic nie zeznawał bo to już wylot na gdańsk był. Ja zjechałem do Łomianek a on pognał w siną dal. Chciałbym zupełnie prostej się złapać...
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007
Dokładnie puchnie. Ja kiedys z monde ST maiłem przyjemność i do 3 biegu się oddałam potem już równo bo było skrzyżowanie wiec naprawdę ST nie jest takie straszne