To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Clio Sport Vs ..

anjas - Czw 29 Kwi, 2010

Podpinam się pod temat.
Wczoraj w nocy udało mi się na światłach stanąć z Clio III RS F1 Team. Srebrny, z dużym spojlerem, na rejestracjach LU (może ktoś kojarzy?)
Na starcie odszedlem o długość (może gość chciał sprawdzić czy naprawdę będę cisnął) a potem łeb w łeb, co do milimetra aż do jakichś 16km/h.
Fajnie, bałem się, że F1 Team mnie naklepie, mimo, że silnik ten sam.

leon - Czw 29 Kwi, 2010

ale przeciez f1 rozni sie tylko wnetrzem i zawieszeniem ? nic innego .. spokojna glowa :)
GeKo - Czw 29 Kwi, 2010

i kompletem wlepek za 2k :rotfl:
anjas - Czw 29 Kwi, 2010

leon napisał/a:
ale przeciez f1 rozni sie tylko wnetrzem i zawieszeniem ? nic innego .. spokojna glowa

Krzysiek kiedyś mówił, że F1 jest lżejszy (albo tak mi się wydawało). Tego się obawiałem, choć katalogi mówią, że wagowo jest tak samo.

M - Czw 29 Kwi, 2010

Ja jestem obiektywny bo stałem kiedyś obok clio Andrzeja a raz nawet siedziałem w środku i mówie wam że gadacie głupoty.
TOXIC - Czw 29 Kwi, 2010

Jeśli waga ta sama a fotele Recaro lżejsze to te nalepki muszą sporo ważyć :D
anjas - Czw 29 Kwi, 2010

TOXIC napisał/a:
Jeśli waga ta sama a fotele Recaro lżejsze to te nalepki muszą sporo ważyć

sprężyny też są inne... może cięższe ;)

Aha, chciałem napisać, że moje clio w chwili "wyścigu" było o 5KM słabsze niż codzienna specyfikacja, bo wyjąłem do mycia wkładkę ITG i jeszcze jej nie zamontowałem ;) :D

leon - Wto 11 Maj, 2010

2 akcje w ciągu ostatnich kilku dni:
-sobota - czyściłem przepustnice, wszystko złożyłem, ruszam na testdrive i napotkałem 500 abarth ( rejestracja K3 BUBU ) koleś za kółkiem w okularkach Dolce pokazywał swojemu ziomowi (kolczyk pomiędzy brwiami i drugi w okolicach przegrody nosowej :wall: ) swoją zabaweczkę.. zielone, start, jestem dużo z przodu, 2 i 3 bez odcinki i ciągle się mu oddalam...oni zaczynają walić długimi... WTF? chłopaki zjechali za mną na stacje to mówię utniemy sobie pogawędkę, otwierają się szyby i oto moje największe rozczarowanie wieczoru:

- ja: no co chłopaki rewanżyk ?
+ oni: a co myślisz że te twoje 100 czy 120 koni ma szanse gdybyśmy naprawdę się ścigali?
- a co macie coś porobione w tej 500?
+ tu jest 200 koni
- (myślę sobie - może być ciekawie) no to tym bardziej się sprawdźmy
+ a po co skoro i tak nie oddasz fury jak przegrasz!
- no owszem ale skoro jesteście tacy pewni wygranej to wyścig dla funu nie powinien być dla Was problemem
+ Chłopczyku (mówi mi koleś w okularkach wyglądający na 18 lat) przyjedź do Krakowa to się pościgamy. Wyciągnę 911 czy GTS'a i wtedy zobaczymy.
- Bardzo chętnie jak będę przelotem :) to co dzisiaj nici z próby z 500?
+ Nie bo nas stać na ściganie się i oddanie wozu w ramach przegranej a Ciebie nie
- haha no jasne :) no to nara :)

Zawód SYN co raz częściej na drogach :) po prostu żenada!

- 2 akcja już normalna - wracam do domu z uczelni - obok mnie na światłach biały golf 6 GTI (mega to wygląda na żywo) - z otwartej szyby słyszę : -Na zielonym? + no jasne :) ... czekamy.. zielone.. lepiej wystartowałem.. na końcu 2 jestem z przodu o jakieś pół maski... na 3 dystans się utrzymuje.. wrzucam 4 ale widzę że koleś już przyhamowuje..
mruga kierunkiem żeby zjechać na parking.. stajemy.. pogawędka (mówi że spóźnił start i zresztą nowe auto więc jeszcze nie wyczute ale kiedyś chętnie taki krótki race powtórzy) usiadłem w golfie - bardzo fajnie wykonany w środku - taka niemiecka prostota + mega fajnie wyglądające siedzenia w czerwoną kratkę :) - bardzo fajnie to się komponowało :) .. koleś chciał się przejechać clio więc krótka rundka (powiedział że fajnie wydech gada chociaż troche głośno i pytał gdzie robiłem bo też o czymś myśli) potem ja za kierownica golfa (mógłby to być mój następny hh - dobry wozik!! )i się rozjeżdżamy .. ogólnie bardzo pozytywnie :)

tyle z mojej strony :D

pit - Wto 11 Maj, 2010

ja PITole ale akcja, hueuehuehue :crazy: co za durnie :D
K3BUBU i wszystko jasne :rotfl:

Barejka - Wto 11 Maj, 2010

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

k-mart - Wto 11 Maj, 2010

hahhahha
:rotfl:

takich ludzi mozna spotkyac tylko na trzezwo, inaczej latary.... :]

PiTT - Wto 11 Maj, 2010

ciekawe czy tam faktycznie 200km siedzialo
mimo wszystko za takie frajerskie gadki z miejsca latara w dach
ciekawe czemu jezdzi autem siostry jak ma prosiaka do wyciagniecia :d

M - Wto 11 Maj, 2010

Oni byli "miękkim ch.ujem robieni"
ade - Śro 12 Maj, 2010

PiTT napisał/a:
ciekawe czy tam faktycznie 200km siedzialo
mimo wszystko za takie frajerskie gadki z miejsca latara w dach
ciekawe czemu jezdzi autem siostry jak ma prosiaka do wyciagniecia :d

buhaha:P

beta 328 go zniszczylismy bez mydla:D ruszylismy za nim, i do 180 gdzies ze 4 dlugosci:d

ale pewnie sie nie scigal:D

szkoda, ze nie wyskoczyl z takim tekstem :rotfl: wyciagnalbym komore i kazal mu to powiedziec jeszcze raz do kamery bo jak nie to latara w dach i do srodka :rotfl:

kaziu1985pn - Śro 12 Maj, 2010

dla ciekawych 500 abarth, ma silnik 1,4T o mocy 135KM do 200 daleko :)