To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Clio nie odpala

Anonymous - Nie 14 Lut, 2010
Temat postu: Clio nie odpala
Przed chwilą auto mi sie zbuntowało.Po przekręceniu kluczyka kontrolki sie normalnie zapalają,nawiew działa ale rozrusznik nie reaguje,niedawno 2 razy mi tak zrobil ale przy drugim,trzecim przekręceniu kluczyka zapalił.Co to moze byc??Rozrusznik padł??Imobilajzer??
Bonczek - Nie 14 Lut, 2010

A we francach nie ma czegoś takiego jak przekaźnik pompy paliwa?
bizon - Nie 14 Lut, 2010

Bonczek napisał/a:
A we francach nie ma czegoś takiego jak przekaźnik pompy paliwa?

to nie EG, zeby trzeba bylo przekaznik pompy lutowac :D

jak uzytkowalem clio, to taki objaw dawal np zbuntowany czujnik polozenia walu.

martin.h - Nie 14 Lut, 2010
Temat postu: Re: Clio nie odpala
Immobilizer i pompa odpada, tak samo czujnik położenia wału. Tutaj ewidentnie nie działa rozrusznik więc albo on padł, albo nie dochodzi do niego prąd. Jak masz miernik to sprawdź napięcie na aku, bo do rozrusznika potrzebny jest dużo większy prąd niż do kontrolek i dmuchawy.
leon - Nie 14 Lut, 2010

moze to troche smieszne bedzie ale u mnie podobne objawy byly przy luznym kablu masy w akumulatorze - kontrolki swiecily a poza tym nic - wiec moze warto sprawdzic .. a noz pomoze !
GeKo - Nie 14 Lut, 2010

czy po odpaleniu auta świeciły kontrolki serv i ABS przez chwilę?
kaziu1985pn - Nie 14 Lut, 2010

zobacz czy kabel od rozrusznika nie jest luźny bo gdyby pompa lub czujnik wału to by rozrusznik kręcił ale by nie zapalał. jeśli imo to mrugała by czerwona dioda.
Anonymous - Nie 14 Lut, 2010

przed chwila poszedłem sprawdzic tą mase itd,ale auto odpaliło od pierwszego razu,przejechalem sie ,zgasilem,zapaliłem bez problemow,cholera nie wiem o co chodzi
Barejka - Nie 14 Lut, 2010

rabarbar, to francuz przeciez :D
koma600 - Nie 14 Lut, 2010

może się rozrusznik zacina,
Janusz - Nie 14 Lut, 2010

rabarbar napisał/a:
przed chwila poszedłem sprawdzic tą mase itd,ale auto odpaliło od pierwszego razu,przejechalem sie ,zgasilem,zapaliłem bez problemow,cholera nie wiem o co chodzi

hmmm... a jak Ci kontrolki świeca a samochód nie pali to co robiła ta mała okrągła czerwona kropka na śrdku wskaźników?? migała ?? czy się świeciła i zgasła?? niby jakby to była wina immo to by rozrusznik kręcił, ale ostatnio na krc ktoś miał tak ze mu się nic nie działo ;/