HH.ORG na Torze - Focus I ST vs Focus 130km vs Fiesta ST
pP - Czw 13 Lis, 2008 Temat postu: Focus I ST vs Focus 130km vs Fiesta STjako, że rasta wspomniał już o pojedynku foka vs mors to nie onieśmiem się wspomnieć o innych biegach
koło siebie na początku stanąłem z foką ciacha 130KM? (nie wiem czy seria seria) m
z pozoru wydaje sie ze fiestą powinienem zamieść 20km słabszą i cięższą fokę, a tu dupa, fakt, że ze startem mialem problemy ale szliśmy równo, pierwszy raz minimalnie o maske z przodu, drugi raz rowno,
pozniej jako przedskoczek przed rasta wystartowałem z focusem I ST 170KM dragona,
tutaj bazujac na doświadczeniu z poprzedniego startu foka powinna pozamiatać, jednak pokazuje się wielki ZONK - w focusie da sie odłączyć esp ale trakcja zostaje
ściganie się było bez sensu, to tak jakby fabrycznie montowali gaz do porsche ,
u mnie w fiescie można wyłączyć całą elektronike (esp+kontrole trakcji) a w focusie nie da sie?? coś mi tu nie pasujeVlodarsky - Czw 13 Lis, 2008 czyli ze zwykłym 130KM równo a ST z tyłu ?pP - Czw 13 Lis, 2008
Vlodarsky napisał/a:
a ST z tyłu ?
foka I ST muli na pierwszych 2 biegach, przy wlaczonej trakcji to nawet jak cisnął na maksa gaz to samochod sam mu zwalniał,dzik - Czw 13 Lis, 2008
pP napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
a ST z tyłu ?
foka I ST muli na pierwszych 2 biegach, przy wlaczonej trakcji to nawet jak cisnął na maksa gaz to samochod sam mu zwalniał,
to kiepski asr jest w foce, w clio jak sie plynnie ruszy to nawet na I-ce nic nie przeszkadza, ale oczywiscie mozna go calkowicie wylaczyc dzik - Czw 13 Lis, 2008 P.S. Ten "ciacho" to srebrny focus? Byl przy sadybie jak rasta sie popsul?
Po drodze do warsztatu wlasnie z takim sie ustawilem, ale jechal jak 1.6nox - Czw 13 Lis, 2008 Dziwne albo z twoją fiestą coś nie tak albo ten focus tak dobrze idzie bo fiests ST powinna pozamiatać takim focusem .pP - Czw 13 Lis, 2008
nox napisał/a:
Po drodze do warsztatu wlasnie z takim sie ustawilem, ale jechal jak 1.6
tak, to ten focus
ja tak dobrze jeszcze nie ogarniam a ciacho chyba już wyuczony,
no dobra umówmy się minimalnie byłem lepszy CHRZANEK - Czw 13 Lis, 2008
dzik napisał/a:
Hehehehe
Dzik i te jego porównania Janusz - Czw 13 Lis, 2008 u mnie w foce moge wyłaczy asr.... esp nie mam..... a jak sie upre to i abs bspiecznikiem sie wyłaczy ale eni wiedziadzik - Czw 13 Lis, 2008
pP napisał/a:
nox napisał/a:
tak, to ten focus
ja tak dobrze jeszcze nie ogarniam a ciacho chyba już wyuczony,
no dobra umówmy się minimalnie byłem lepszy
Stary, nie wiem w jakim stopniu mozna nie ogarniac samochodu by dostac od foki 2.0
Przelam sie i krec wyzej niz 3000rpm.pP - Czw 13 Lis, 2008
dzik napisał/a:
Przelam sie i krec wyzej niz 3000rpm.
aaaa to tu tkwi gwóźdz programurasta - Czw 13 Lis, 2008 Foka Ciacha jest bardzo zdrowo jeżdzącą "prawie" seryjną dwulitrówką. Ma kompletny wydech Borla oraz dolot AEM'a. Kierownik dobrze ogarnia i prawdą jest, że daje w sprincie radę z ST 170 co wielokrotnie było konfrontowane.
dzik, może i dla ciebie jechała jak 1.6, ale jako dupowóż idelane się sprawuje.
A tu archwilane nagranie jak się odpychał znacznie lepiej (T):
Zakręty też ogarnia (seria):
Tak w ST170 nie da sie wyłączyć TC, czyli kontroli trakcji, ESP jest wyłączalne, co dziwniejsze w seryjnym 2.0 spokojnie z przycisku wyłącza się TC, w dodatku ST ma za długie pierwsze 2 biegi - za to idealne są pod turbo Anonymous - Czw 13 Lis, 2008
rasta napisał/a:
w dodatku ST ma za długie pierwsze 2 biegi - za to idealne są pod turbo
to fakt na 1 , 2 i jeszcze przy okazji do 4rmp nic w tym samochodzie sie nie dzieje a pozniej juz jest miło od 3ki i 100km/hCHRZANEK - Pią 14 Lis, 2008
rasta napisał/a:
w ST170 nie da sie wyłączyć TC, czyli kontroli trakcji
A bezpiecznik ??
Też sie nie da ??pP - Pią 14 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
A bezpiecznik ??
Też sie nie da ??
też o tym myśleliśmy ale pewnie jest podbiety jeszcze abs pod to, ale w sumie to żaden problem,