Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 [W] Millers Engine Flush
jak na zdjęciu, płukanka silnika, nówka - gabinet
wymienię na 4-pak dowolnego browaru, oby był z alkoholem
kupiłem z rozpędu od Włodzia razem z olejem, ale nie będę używał
z tego co pamiętam +/- 40zł to kosztowało
nie używałem bo są różne opinie, jedni polecają inni odradzają
jeśli tego nie użyję to nic się nie stanie, ale jak użyję to może być dobrze a może też źle
w golfie stosowałem przy każdej wymianie oleju
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013
Ja właśnie mam zalać do ibizy i bmw przy wymianie oleju, tylko zastanawiam się jakie mogą być negatywne skutki to raz, dwa co się stanie jak mi tego zostanie w chłodnicy oleju z pół litra.
Sibu czy te oczy moga kłamac... O kur.. co to jest
auto: Ikysesi
silnik:: QPZRBIE3RZ
moc: za mało~km Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Wrz 2011 Skąd: Karków
Ichishima (Spoon Sports) mówił w którymś z programów dlaczego on nie zaleca stosowania tego przy każdej wymianie oleju. Spróbuje gdzieś to znaleźć.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Ja zalewam odkąd mam clio 40tys miał jak kupiłem. Przy każdej wymianie, wcześniej Motula teraz Millersa. Teraz mam ponad 140tys. I nie zauważyłem nic niepokojącego.
moc: za mało~km Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Wrz 2011 Skąd: Karków
to, że rozszczelni silnik to jakieś prehistoryczne bzdury. Płukanka ta jest bezpieczna dla elementów gumowych, uszczelek. Zalewałem w Hondzie, teraz zalałem w BMW.
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Czw 28 Mar, 2013
Walle napisał/a:
tylko koszt to jakieś 22 pln, a nie 40
O kurde to bedzie tatra i to nawet nie mocna.
Walle napisał/a:
to, że rozszczelni silnik to jakieś prehistoryczne bzdury. Płukanka ta jest bezpieczna dla elementów gumowych, uszczelek. Zalewałem w Hondzie, teraz zalałem w BMW.
No dobra a co z chłodnicą oleju, jak mi tam w niej z 0.5L oleju zostaje ?
No dobra a co z chłodnicą oleju, jak mi tam w niej z 0.5L oleju zostaje ?
Przyznaję bez bicia, że nie wiem, u mnie chłodnicy oleju brak....
Ale na przykład przy wymianie oleju w skrzyni automatycznej też 100% oleju nie wymienisz, nawet przy dynamicznej. Zawsze coś zostaje.
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
Środek taki jak engine flush jest również częścią składową oleju, jak inne zatrzymujące syf w zawiesinie, środki antykorozyjne itd... Z tym, że w buteleczce jest w większym stężeniu. Najlepiej jednak jak olej zleci cały po płukaniu (najbezpieczniej)