auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 Problemy z zamkiem
Karwa coś sie popsuło z zamkiem u mnie, z pilota drzwi ani się nie otwierają, ani nie zamykają, alarm normalnie się uzbraja, migają migacze, ale nie towarzyszy temu otwarcie drzwi
Dodatkowy objaw jest mocno dziwny bo po załączeniu alarmu zegarek który jest w liczniku przestaje działać, zaczyna dzialać ponownie dopiero po odpaleniu auta i zaczyna dzialać od godziny 1:00, także mega dzwnie.
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego się tak dzieje co się zepsuło i co z tym zrobić?
Bo karwa zamek w drzwiach kierowcy nie dziala mi z kluczyka i codziennie wsiadam z pasazera
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010
W 106 , a więc pewnie i w saxo zamek od strony kierowcy jest masterem ,a pasażera i klapy są slavami,więc jak nie działa od kierowcy to pozostałe chyba też nie.Być może ,że master robi zwarcie i siada napięcie - stąd zerowanie zegarka. Ważne info dla mądrali - siłowniki jak i centralka są niemieckiej firmy Kiekert
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010 Re: Problemy z zamkiem
Loko napisał/a:
Karwa coś sie popsuło z zamkiem u mnie, z pilota drzwi ani się nie otwierają, ani nie zamykają, alarm normalnie się uzbraja, migają migacze, ale nie towarzyszy temu otwarcie drzwi
Dodatkowy objaw jest mocno dziwny bo po załączeniu alarmu zegarek który jest w liczniku przestaje działać, zaczyna dzialać ponownie dopiero po odpaleniu auta i zaczyna dzialać od godziny 1:00, także mega dzwnie.
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego się tak dzieje co się zepsuło i co z tym zrobić?
Bo karwa zamek w drzwiach kierowcy nie dziala mi z kluczyka i codziennie wsiadam z pasazera
Jest problem w obwodzie podtrzymania, zasila się z niego pewnie centralka do drzwi a napewno pamięć zegarka. Sprawdz czy nie masz spalonego bezpiecznika po prostu.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010
A pomuki tutaj jeszcze nie rozdane więc nadrabiam
Było dokładnie tak jak napisałeś, spalił się bezpiecznik i stąd te wszystkie objawy, a ja kilka dni walczyłem z prawymi drzwiami przez jeden mały bezpiecznik
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
zabrudze Loko ci trochę tamat, choć być może mój problem to też zamek... Sprawa wygląda następująco: Objawiło się to jakoś z początkiem zimy i dzieje się kiedy w aucie jest zimno (dopoki się w środku nie nagrzeje) oraz jak jest "wilgotno" (jazda po deszczu).. Zamykam drzwi, jade sobie i po chwili na jakiejś nierówności/ew. przy dużej prędkości drzwi się otwierają, nie na ościerz, ale zamek puszcza o jeden ząbek (tak jak wtedy kiedy za lekko trzaśniemy dzwiami i się nie domkną). Przyciągnę je do siebie lub otworze i czasem się zamkną ale jak sie zamyka bardzo delikatnie, jak się walnie nic to nie da, tylko, że następna koleina, garb i to samo..i tak w kółko strasznie to wkurzające.. ma ktoś jakieś pomysły.. ??
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
wilgoc w drzwiach i zamarza ci jakas czesc zamka, linki lub inny element
powiazany z zapadka w drzwiach... osusz tapicerke, drzwi i zobacz czy nie
ma zadnych szczelin (np przy listwie lub nakladkach) i bedzie dobrze...
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
wogole to wczoraj zatrzasnela mi sie maska w golfie... (czekam na nowy rozrusznik
bo w starym wypaliy sie styki w automacie i pale go kablami na krotko pod maska).
zajebisty motyw. od dolu nie ma sie jak dostac, maski sie nie sciagnie, zamek z
przodu nie pusci.. dla dobra sprawy poswiecilem przedni grill*, za nim jest obudowa
zamka z jakiegos tworzywa. potraktowalem ja boschem i udalo sie otworzyc zamek
srubokretem. kulka z konca linki wypadla z zamka i po temacie...
co za #%*&WR ... juz myslalem ze bede musial wycinac w masce dziure pod jakis
tuningowy wlot powietrza
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
wobec tego jutro rozbiore drzwi i pobawie się z tym, mam nadzieje ze pomoże.. Dzieki
Nie wiem jakiego masz golfa i jaka maske ale to mi się całkiem podobie: http://allegro.pl/item925...a_metalowa.html