auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 Netia vs Neostrada
Pytanie... konczy mi sie umowa na neo i pani z netii mnie maltretuje zeby przejsc na ich stronę, warunki cenowe nieporównywalnie lepsze ale jak wyglada jakość usług ? Mial ktoś stycznośc ? ktoś możę korzysta ? Zastanwia mnie da predkosc polaczenia do 4mbit ? W neo jak mam 2 to sa 2 mbit i tyle.. a jak to wygląda w netii ?
auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Pon 03 Sie, 2009
wyglada to tak ze raz bedziesz mial prawie 2 mb a raz 1 mb w zaleznosci od aktualnego ruchu na kablu mialem netie i wrocilem do neo i teraz jestem zadowolony ( yeaaah jam jest wierne dziecko nostrady )
a troche prawdy bezposrednio od zrodla - znajomy pracuje w netii jako monter lacz w domach/ administrator kabelkow w centrali skad wiem ze netia niestety nie przydziela oddzelnego kanalu dla kazdego uzytkownika tylko sa to kanaly wspoldzielone przez co wlasnie masz to do 2mb laczy sie to jednak z dosc duza roznica w cenie
Ja miałem neostrade, teraz mam Netie (od 2 lat). Co prawda mam tylko 512kbps, ale jestem zadowolony. Jak coś ściągam to zawsze jest te ~60kB/s, w przeciągu dwóch lat miałem chyba jedna awarię, ogólnie jestem bardzo zadowolony.
auto: rdzivic
silnik:: półtora litra
moc: teraz juz brak km Pomógł: 36 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Skąd: uć
netia dziala ok, ale neo chyba imho nieco lepiej. choc to i tak zalezy od lokalizacji.
aaa, no i netia ostatnio nie popisala sie u kolegi z aktualizacja dnsu, trzeba bylo czekac od piatku wieczorem do poniedzialku rano
Ja korzystalem i z netii i z neostrady i powiem tyle ze jak juz cos sie zepsulo to w netii latwiej bylo sie cokolwiek dowiedziec kiedy internet zacznie znowu dzialac i o wiele milsza obsluga w netii, w neo odsylali z jednego dzialu do drugiego zeby sie cokolwiek dowiedziec.
Netie mialem predkosc 1.3 MB/s i predkosc sciagania zawsze byla max, a w neostradzie nie zawsze, jakas taka bardziej zamulona byla.
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Cartoon napisał/a:
Morton, a UPC u Ciebie ma zasięg?
Jeśli tak to polecam Mam u siebie 5mbit i działa całkiem spoko
no niestety, zadn sieci kablowe mnie nie ogarniają. Gdybym miał możliowść UPC to bym si nie zastanawiał.
Pani na centrali powiedziala, że mam max możliwość 16mbit wiec chyba łącze i centrala dadząrade. W sumie mnie wali czy edzi latało to na 4 mbit, ważbe żeby nie było gorzej od neo 2mbit bo i tak koszruje połowę mniej.