Strona ta powstała aby przybliżyć Wam tajemnice czeskich rajdów amatorskich. Rajdów, które wyglądają tak jak planowana przez zawodników trzecia liga-r1; w polskim motosporcie. Co z niej wyszło wszyscy wiemy. Na szczęście za naszą południową granicą istnieją zawody, które dają możliwość sprawdzenia swoich umiejętności za niewielkie pieniądze na prawdziwych odcinkach specjalnych! Niniejsza strona jest półoficjalnym, polskim portalem o czeskich rajdach amatorskich.
Zrobiłeś licencje i nie masz funduszy na Puchar PZM?
Denerwuje Cię przedmiotowe traktowanie zawodników przez działaczy?
Masz dość kręcenia się wokół słupków w KJS-ach?
CIEKAWE I WARTO POCZYTAĆ.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Wto 04 Lis, 2008
ZIomy CI ludzie o ktrych tam mowa że już tam stratują i z tego co wiem to wiekszość tych aut jest przygotowana ksjowo pzmowo dla warunków i regulaminów w pl wiec jezeli nie macie jakis totalnych wydumek na trytytkach to można smiało jechać. w razie czego moge zaczerpnąć wiecej informacji u żródła na ten temat
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Śro 05 Lis, 2008
Ja wczoraj dostałem info na ten temat widze ze Chrzanio mnie uprzedził. Fajna sprawa z tego moze byc. Pytanie tylko co na to nasz kochany PZM co z naszymi licencjami?
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Chłopaki nie ma co się spinać z tymi karami od pzm, chłopaki startują na kamionkach i w czechach, później niektórzy jadą nawet w Ppzm i nie mają z tego tytułu żadnych problemów, więc tymbardziej nie chce mi się wierzyć że jadąc do czech możecie liczyć na jakieś represje. To starzy ludzie są już nie dowidzą i nie dosłyszą- nie ma się co bać
Jeśli się nie mylę to można startować bez licencji. Dobrą opcją jeśli ktoś jej nie ma jest pojeździć przyszły sezon w Czechach i poczekać co PZM zrobi z 3 ligą i licencjami. Na pewno będzie to lepsze przygotowanie i trening niż kjsy wokół pachołka (bo niestety chyba wciąż większość tak wygląda). Jak sytuacja w Polsce się unormuje to można na szybkości wyjechać 4 kjsy i startować u nas.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
szymlorek napisał/a:
Chłopaki nie ma co się spinać z tymi karami od pzm, chłopaki startują na kamionkach i w czechach, później niektórzy jadą nawet w Ppzm i nie mają z tego tytułu żadnych problemów, więc tymbardziej nie chce mi się wierzyć że jadąc do czech możecie liczyć na jakieś represje. To starzy ludzie są już nie dowidzą i nie dosłyszą- nie ma się co bać
Ja tam znam co najmniej 3 którym cofnięto licencje za kamionki właśnie. Podobna historia była parę lat temu gdy prywatna firma organizowała kryterium ASów w Chorzowie. Pod sam koniec impreze uratował AK Śląski obejmując patronat.