skąd ma go właściciel?
jak wiesz było ich ze 20 sztuk na Polskę...
dwiema sztukami miałem okazję jeździć - jako pasażer, Marka Ryndaka i Jacka Sikory
Kolega kupił go w zeszłym roku gdzieś nad morzem. Teraz następuje całkowita odbudowa, jest już nowa buda z klatką, nowy silnik się składa, będzie dobrze.
Janusz, w latach 90-tych był puchar CC Trofeo w WSMP. Wtedy zostało przywiezionych do polski 20 aut z Włoch. Były to prawdziwe A-grupy, w odróżnieniu od eNkowego Sportinga.
_________________ It’s a strange world. Some people get rich and others eat shit and die. [Hunter S. Thompson]
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009
W 92 czy tam 93 nie było jeszcze sportinga. Pamiętam ,że Ficoń jeździł abartem.W WSMP chyba były rozwiercone do 1000 cm2 ,ale nie mam czasu pogooglować ,żeby to sprawdzić.
a to jest jakas duza roznica miedzy abarthem a Agr sportingiem? przeciez w ppzm
byly min. 3 seicento 105-115KM, a cinquecento chyba 9x bo tam jak pamietam
nie ma w homologacji 4P
W WSMP chyba były rozwiercone do 1000 cm2 ,ale nie mam czasu pogooglować ,żeby to sprawdzić.
Wszystko się dowiemy. Nowy silnik jest jeszcze nie złożony, ale można łatwo sprawdzić jaka to pojemność. Auto było zakupione w specyfikacji wyścigowej bo na starej budzie nie było nr. VIN. Kolega celuje w 70-80 KM, jak będzie więcej to też się nie obrazi
106 napisał/a:
a to jest jakas duza roznica miedzy abarthem a Agr sportingiem?
Abarth to 900, a sporting 1100.
_________________ It’s a strange world. Some people get rich and others eat shit and die. [Hunter S. Thompson]
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009
Info w sumie z ostatniej chwili.Kumpel - laweciarz (hiena pomylony.na ) jakieś 3 h temu ściagał z autostrady na wysokości katowickiego os.Witosa - piękne GT2 , które prowadził nie kto inny ,jak niejaki Leszek Kucaj. Coś Lesiu dzwonnik ,dzwoni już nawet na prostym odcinku autostrady,to pewnie przez ten akłaplaning
Trzeba być niesamowicie tempom masą żeby próbować wciskać kit z autem na szwedzkich blachach ..
Swoją nogą w motyla noga mnie to niemiłosiernie, wiadomo ze stary diesel w takiej budzie będzie miał nalatane, chętniej jednak kupiłbym coś co ma prawdziwy przebieg niż ogladać te wszystkie 180tysiecy [/b]