Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
clio sport vs forester vs white lighting
Autor Wiadomość

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Wysłany: Czw 22 Mar, 2007   clio sport vs forester vs white lighting

Jako ze mam w zwyczaju opisywac jedynie upokorzenia (bylem juz min. upokorzony przez ferrari "straciatella", astona martina, grubo dlubane s4 i 2 dlubane STI) i tym razem nie moze byc inaczej.

Akcja zaczela sie tak ze dostalem od kolegi smsa z pytaniem czy "moj klub" nie ma aby spota na sierkach .... coz nie ma ale natchnelo mnie to na przejazdzke. Jade sobie czerniakowska w strone siekierek, ruch spory wiec nie da sie szalec ale zaczely sie jakies zabawy ze stara celica i e36. Adrenalinka troche skoczyla ...

na swiatlach w okolicach imaxa stanalem na lewym w srodku cos tam i na prawym nowy forester. Ruszam powoli ale dosyc spiety i widze ze forester z poczatku podobnie i nagle pelen ogien, no i niestety 1 dlugosc w plecy, 2 dwie dlugosci, 3 trzy dlugosci, 4 dlugosci :(
W sumie sie ucieszylem bo chcialbym miec takiego forestera jako rodzinne kombi a to pewnie juz nie taka odlegla przyszlosc. Potem jak wiecie jest taki marwy kawalek drogi bo czesto stoja i na koniec swiatla przed miasteczkiem wilanow, tym razem on na lewym a ja na skrajnym prawym (ktory jest wyboisty piaszczysty i ciagle ktos ci zajezdza droge). Probowalem wystartowac ostrzej ale mielilem non stop, forester natomiast wystrzelil zajebiscie. Mysle ze z takim startem mialbym ekstra 3 dlugosci na wejsciu. Ale nic jade dalej, moze z rolowanego mi lepiej pojdzie.

Skonczyly sie latarnie, ciemno, forester ze 30m przedemna. I nagle jak nie pizd... cos tuz przedemna/ obok najpierw blysk (pierwsze reakcja - zdjecie z flashem?), potem huk (pierwsze reakcja - cos mi sie urwalo...) potem swist (... i ciagne to za soba) .... 2 sekundy i drugi blysk - obok forestera (jemu tez cos sie urwalo) .... chyba obaj wtedy zdalismy sobie sprawe ze powinnismy sobie odpuscic sciganie naszymi kupami. W oddali bylo jeszcze kika blyskow marchewy z bialego evo, ktore byly przynajmniej metrowe ...

Ktos kojarzy taki egzemplarz evo w konstancinie???

no i dzikuje panu w foresterze za fajne sciganko, wersja po lifcie jest kozacka, mega cichociemna, mysle ze po drobnych modach to bylby drugi najszybszy SUV obecnie produkowany (po cayenne turbo s) i do tego jeden z tanszych.
Ostatnio zmieniony przez pcs Pią 23 Mar, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Wysłany: Pią 23 Mar, 2007   

Forester to faktycznie super sprawa.
Moj szef sie wozi foresterem bo kazal mi kupic sobei samochod, niestety budzet wystarczyl tylko na NA.

Jako rodzinny, moze nawet rozczarowac, w srodku duzy nie jest, a bagaznik naprawde maly. Naped zabiera sporo wysokosci.

Wersje turbo faktycznie niezle jezdza, jedyna wada to przepal jaki taki forester potrafi miec. Ze wzgledu na aerodynamike cegly spalanie jest wieksze od tego na ktore narzekaja posiadacze sti :)

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Ale zrobili duzy krok na przodl, roznica miedzy starym 2.0 t 170 km a nowym 2.5 t 230 km jest kolosalna. Nowym mozesz spokojnie startowac do np. m3 i jak nawierzchnia bedzie srednia to jeszcze mu naklepiesz.

Spalanie coz .... jak katalog mowi 15 l w miescie to przy pelnym ogniu 30l wciagnie pewnie luzem.

Ale cena jest ponad 2 razy nizsza niz m3!

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

forester rulez - nawet starego bym przyjął, jak by ktoś dawał...

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

kurde mam mega uprzedzenie do forestera i oprocz wersji STi prosto z JP to mi sie nie podobaja, nie myslalem tez ze az tak chodza.
Gdzies kiedys obilo mi sie o ucho ze wymieniajac w pierwszym forester'ze (180KM) kompa na model z imprezy gt, uzyskujemy rowniez ~218KM. Czy to prawda czy jakies bajki??

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

ja wczoraj wracałem z koncertu MYSLOVITZ jeah... :) i trafiłem na czarnego Forestera S-Turbo w pierwszej budzie.. ciemne szyby.. na słupku Boost Gauge... patrze przez te szyby w środku dwóch kierowó... w tym momencie szybka się otwiera a mym oczom ukazuje się blond kierowca z fryzurką a'la Brad Pitt w Troji na rekach rękawiczki Alpine Stars (chyab motocyklowe bo miały jakieś wzmocnienia dziwne..) oraz jego partner.. tym razem włosy ciemne.. spojrzenie mroczne...

Patrze na światła.. na kumpla .. na Justynę.. zerkam jeszcze raz da dwóch gości w Foresterze.. totalne napiecie na ich twarzach.. miny godne Clinta Eastwooda lub Harysona Forda :) niestety wybucham śmiechem patrząc na jego dziwne rękawiczki.. zielone ruszyma powoli on i ja.

taka anegdotka o FOresterze... ja bym przygarnął S-Turbo ale wiem że to pali jak smok.. natomiast jest to fura trzaskajaca 14.XX w serii co czyni z niej zdrowego killera.

.....action speaks louder than words....

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km

jezeli to byl kierowca ale "laleczka" w wieku 19-20 lat to dobrze ze nie startowales ;)

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

bo ... ??

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

bo podobno potrafi być szybki...

.....action speaks louder than words....

nox 
Aż żal się spieszyć na tym forum
Mr. Cleaner

auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm

bo przegrany bierze do buzi :P

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
moc: 260,km

ja bym rzekl ze bardzo szybki (mimo ze na takiego nie wyglada)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
moc: 280km

Jak przeczytalem o tym przelatujacym evo to sie prawie posikalem z radosci...
Forester 2.5t ma 5,9 do 100, ale ze strzalem ze sprzegla. Mysle, ze z rolowanego wcale nie musi byc szybszy od clio...

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

Marek23 napisał/a:
Mysle, ze z rolowanego wcale nie musi byc szybszy od clio...

Musi :)
www.facebook.pl/vlodarskyracing

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
moc: 280km

Ponad 300kg wiecej, straty na napedzie i aerodynamika... Nie twierdze, ze clio jest super szybkie,ale ten lesnik ma swoje wady i tyle.

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

Marek23 napisał/a:
Ponad 300kg wiecej, straty na napedzie i aerodynamika... Nie twierdze, ze clio jest super szybkie,ale ten lesnik ma swoje wady i tyle.

Czy właściciele Clio mają jakieś kompleksy ? no poza pcsem... co by nie było to przywołuje się clio i że gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. To jak będziesz się łapał z jakimś Foresterem to zawsze zaznaczaj: ŚCIGAMY SIĘ ALE Z ROLOWANEGO.
www.facebook.pl/vlodarskyracing

Odpowiedz do tematu