auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 02 Sie, 2016
Tylna klapa jest taka sama jak w zwykłym Clio, trzeba tylko przełożyć spoiler. Jak coś to spoiler mam.
Listwy pod przednie lampy mają często rożną szerokość. Albo listwy się różniły między poszczególnymi fazami albo te dodawane do lamp nieoryginalnych są za cienkie.
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 02 Sie, 2016
fydi napisał/a:
Tylna klapa jest taka sama jak w zwykłym Clio, trzeba tylko przełożyć spoiler. Jak coś to spoiler mam.
Listwy pod przednie lampy mają często rożną szerokość. Albo listwy się różniły między poszczególnymi fazami albo te dodawane do lamp nieoryginalnych są za cienkie.
Dzięki dobry człowieku Jesteś drugą osobą, która wyprowadziła mnie z błędu - bo słyszałem, że w 16V i Willu są inne klapy przez spasowanie z szerszymi błotnikami, ale jak nie to spoko Spoiler mam, a klapa zardzewiała w miejscu po wycieraczce więc nie ma sensu tego spawać.
Dobra podpowiedź z tymi listwami, sprawdzę to!
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: Renault Clio
silnik:: 1.8 16V
moc: 136km Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 03 Sie, 2016
fydi napisał/a:
Tylna klapa jest taka sama jak w zwykłym Clio
Tak, tylko każda faza miała inną klapę.
Ph1 miała klapę z oddzielnym otworem na spryskiwacz.
Ph2 klapa z otworem w kształcie kropli dla wycieraczki z zintegrowanym spryskiwaczem
Ph3 klapa z otworem na trzecie światło stop.
auto: RENAULT TWINGO
silnik:: 1.6
moc: 135km Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Cze 2014 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Czw 04 Sie, 2016
I trzeba wiercić otwory w klapie pod spoiler ale to taśma malarska i 20 minut roboty.. co dodrzwi szukaj zdrowych, a nie ze wzmocnienie itp,alistewki lamp... załóż lampy, maske zderzak i wtedy szukaj bo francuzi robili jak im się podobało